Szukaj
DżołkCzorny ostatnio to wszystko to jeden wielki dżołk.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Dzięki za odzew. Mówiąc D90s miałem na myśli lifting, małą modernizację a nie zupełnie nowy model...
D80+18-105 VR | Nissin Di 622 | Velbon 600R | Akcesoria (Hoya, Hama, Lowepro)
www.fotoryzacja.pl
TOTAL BEGINNER
hm... w sumie to nie słyszałem, żeby w Nikonie były jakieś redukcje... zważywszy na fakt, że tam pracuje tylko kilkanaście osób.
I wierz mi, że NPL nie odnotowuje spadku sprzedaży - a wręcz przeciwnie - w ostatnim okresie mają nawet wzrost sprzedaży![]()
więc nijak się to ma do obecnego kryzysu a może i dobrze ? hm ?
![]()
Eee, może w Polsce jest ich kilkanaście, ale w Japonii jest 2.5 tysiąca.
http://praca.wp.pl/kat,1013819,title...l?ticaid=18438
W tym roku szacują, że stracą, w tym roku fiskalnym, bagatela 17mld jenów(179mln USD). Rzeczywiście zaje***** się im powodziW porównaniu z zyskiem 26mld jenów jakie uzyskali przez ostatnie 12 miesięcy, to teraz są w ciemnej d***.
Ostatnio edytowane przez velaskez ; 24-06-2009 o 08:26
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Ograniczenie nowości a tym samym klientów/zainteresowania/spekulacji/reklamy/etc w tym przypadku byłoby jeszcze dodatkowym strzałem w kolano. Kryzys to (dla ambitnej i nie zagrożonej póki co upadkiem firmy) szansa na wyskoczenie przed konkurencję, więc akurat nie spodziewałbym się tutaj jakiś zmian w cyklach produkcyjnych.
Zastanawiam się jedynie co wąchają ludzie, którzy ustalają nazewnictwo kolejnych modeli...
Wybudujmy im fabrykę w Polsce!
Nasza Ojczyzna najmniej odczuła kryzys światowy... i wskaźniki ma najlepsze w Ojropie...![]()
Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 24-06-2009 o 09:02
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
shao może dzwonić po przyjaciół (żółtych) to jeszcze zaoszczędzimy na kosztach budowy![]()
Bardziej liczę na nowy firmware do D90 niż na jego następcę![]()
Nikon D90, Nikkor 18-105, Nikkor 35 1.8, SB-600, 8GB SanDisk Extreme III 30 MB/s, Fujiyama Digital DHG Circular P.L.D
Skontaktuj się z nami