Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: D90s / D91

Domyślnie

W tym roku można spodziewać się następcy D300 ewentualnie jest szansa na coś poniżej D5000 bo Nikon pozbawił się puszki w segmencie do 2k PLN za body+kit (a tu robi się pieniądze i przyciąga ludzi do systemu). Jeśli Canon ma zamiar walnąć jakieś super 1Dmk4 to możemy też ujrzeć następcę D3 (firmy orientują się nad czym pracuje konkurencja). Jednak byłby to raczej D3s niż D4 (czyli lekki lifting). Na następcę D90 zdecydowanie za wcześnie.

Domyślnie

Dxx z segmentu 70-80-90 wychodzą mniej więcej co 2 lata, więc nie ma co czekać.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Gdzieś czytałem że Canon trzyma się polityki, że co 18 miesięcy wypuszcza następcę tego samego segmentu, Nikon chcąc być konkurencyjny robi w sumie chyba podobnie.

N90 jest dość młodą konstrukcją wiec na następcę bym czekał dopiero może w 2010 roku.
    Powyższa wypowiedź to moją opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Domyślnie

Ja również bym nie polecał czekać. Ryzyko jest takie, że poczeka - zawiedzie się i źle na tym wyjdzie. Może też się pospieszyć, cieszyć się foceniem i też na tym źle wyjść... a może ... nie doczekać kupna ... To jak gra w lotto - kilka miliardów możliwości. Na odsprzedaży sprzętu foto jak na razie też dużo się nie traci. Jak mi było potrzebne szkło do robienia zdjęć, to je kupiłem, mimo, że po 2ch miesiącach przeprowadzałem zmianę systemu (i nie ... wcale nie mam forsy jak Eskimosi lodu ). Kupować aparat! I to najlepiej jak najszybciej, bo radość z fotografowania jest bezcenna!
    Dxxx i inne.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

No i, czekać na co? Bo jeżeli na AF do filmików w D90, to chyba warto. Niczego specjalnie ekstra innego następca miał nie będzie.
    Piotr

Domyślnie

Ja sie w grudniu zastanawiałem czy kupować d90, czy jeszcze czekać.. "A może po świętach cena spadnie, może w nowym roku będzie niższa". W końcu nie wytrzymałem i kupiłem co mi wyszło na dobre, bo teraz ceny są znacznie wyższe.

Reasumując - nie ma na co czekać bo kadry uciekają. Zresztą po wyjściu D90s/D91 stary dobry D90 nie przestanie nagle robić zdjęć. Dalej będzie to bardzo dobry aparat.

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pietern Zobacz posta
    Niczego specjalnie ekstra innego następca miał nie będzie.
    Będzie miał... ciaśniejszy bagnet... i trzy zera na końcu
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Pewniakiem wyjdzie coś a'la D50000 czyli niższy model niż D5000 bo tu jest luka. Na zmianę D90 bym nie liczył.
    Jeśli ktoś ma ochotę postać to warto czekać na to czy będzie taniej a nie czy będzie młodziej.

Domyślnie

Ludzie - jest kryzys, jakie nowe puszki? Kto o zdrowych zmysłach będzie wprowadzał nowe produkty, jak mu rynek się kurczy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Ludzie - jest kryzys, jakie nowe puszki? Kto o zdrowych zmysłach będzie wprowadzał nowe produkty, jak mu rynek się kurczy?
    Mogę Cie kolego zapewnić, że rynek na produkty NPL się nie kurczy... a nowości - no cóż - znając politykę tej firmy to wiadomo, że będą

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów