Close

Strona 15 z 45 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 443

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karl Johansson Zobacz posta
    Z d300 też się liczy? Albo z F5?:P
    Bo jeśli tak - to byłem ostatnio na Marszu Równości w Krakowie, byli radykałowie. Łysi, agresywni, rzucali jajkami i krzesłami. Dało radę ;]
    No dobrze, przekonałeś mnie. Ale ja czułbym się pewniej (i czuję) z czymś, co wygląda bardziej niewinnie. To pewnie indywidualna sprawa.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturpop Zobacz posta
    @zastane światło: O jakich forach piszesz? NIGDZIE nie zauważyłem takiej reakcji na G1, tym bardziej E620. Powiem więcej, G1 był przyjęty bardzo chłodno. Ani jeden ani drugi nie spełnia warunku małego aparatu, a na bajki o przydatności trybów artystycznych to chyba tylko pracownicy działu marketingu Olympusa polecieli.
    Nawet w wątku o G1 na tym forum wieszczono, że to rewolucja i początek nowej jakości w fotografii. Wątek do odszukania i poczytania w wolnych chwilach.
    Mam Full Frame. A co 36 zdjęć nową matrycę i kartę pamięci w jednym.

Domyślnie

O tu: http://fourthirdsphoto.com/e-p1Preview/09.php ładnie pan jeden napisał:

"In summary this camera will not replace a top end SLR, its goal is to be a step up camera for point and shoot users, as well as a camera that serious photographers carry with them. It is designed to be priced affordably, as well as carry the top quality images that the most critical desire. With these requirements above no other camera can from my experience compete. This is a birth of a new era of photography, and the rebirth of the Pen series and once again the camera world is changed."
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Przykład z marszem równości jest kiepski, na takim wydarzeniu wszyscy spodziewają się ludzi z aparatami, więc możesz wziąć jakąkolwiek armatę i nie będzie to nikomu przeszkadzało. Chodzi o miejsca, w których nikt się nie spodziewa człowieka z aparatem i wtedy coś małego jest bez porównania praktyczniejsze od głośnego kloca-lustrzanki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    O tu: http://fourthirdsphoto.com/e-p1Preview/09.php ładnie pan jeden napisał:

"In summary this camera will not replace a top end SLR, its goal is to be a step up camera for point and shoot users, as well as a camera that serious photographers carry with them. It is designed to be priced affordably, as well as carry the top quality images that the most critical desire. With these requirements above no other camera can from my experience compete. This is a birth of a new era of photography, and the rebirth of the Pen series and once again the camera world is changed."
    Zgadzam się zupełnie. Ten aparat świata nie zawojuje, ale to początek. Przynajmniej ja chciałbym, żeby był.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eRJot Zobacz posta
    Nawet w wątku o G1 na tym forum wieszczono, że to rewolucja i początek nowej jakości w fotografii. Wątek do odszukania i poczytania w wolnych chwilach.
    Czyli co, sam mam sobie wyszukać argumenty, żeby udowodnić tezę z którą się niezgadzam? Dobre.

Domyślnie

Jest całe multum mikrolustrzaneczek, które ten warunek spełniają. A zalety w kadrowaniu mają niezaprzeczalne w stos. do E-P1.
    Może. Ale prawde mówiac np. D40 + 50f1.8 to jednak wciaż niewygodna kobyła, której nie zabieram wszędzie. Dlatego jeszcze mam kompakta, który pewnie będzie zastąpiony przez coś podobnego do E-P1. Czekam jeszcze na to co Panasonic i Samsung w tej kwestii zaproponuja.
    // De90 // S10-20 // N18-200VR // N50f1.8 // eSBe 800 //

Domyślnie

Argumentowac mozna na 1000 sposobow, a i tak % rynku dla tego aparatu bedzie bardzo daleko po przecinku.
    Dla mnie to drogi point&shoot, tyle ze z tym point jak widac bedzie ciezko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    This is a birth of a new era of photography...
    O, tu też wieszczą. Ale nie zapominajmy, że ta strona się zwie fourthirdsphoto.com.

Darsis, zamiast D40 można wziąć np. K-m z pentaksowym naleśniczkiem.
    Ostatnio edytowane przez eRJot ; 16-06-2009 o 15:44
    Mam Full Frame. A co 36 zdjęć nową matrycę i kartę pamięci w jednym.

Domyślnie

O, tu też wieszczą. Ale nie zapominajmy, że ta strona się zwie fourthirdsphoto.com.
    Na prawdę sądzisz, że lustro i pryzmat w erze fotografii cyfrowej pozostaną w aparatach fotograficznych na dziesięciolecia?

Strona 15 z 45 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów