Szukaj
Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D
wiem ale tak jakos mi sie napisalo![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
To ja przypomnę, że identycznie ludzie reagowali na G1. Wszyscy się na forach pozbywali luster bo to przeżytek i spisek producentów a G1 to hohohohoho. Jakoś nie widzę na ulicach tych G1 a i na forach niewielu posiadaczy G1 się pojawiło
Gdy tylko ukazała się E 620 było to samo. Wyrzucamy wielkie i ciężkie lustra i bierzemy leciutkiego Olka z trybami artystycznymi i wszystkim o czym marzyliśmy latami a nawet przez całe życie. Użytkowników posiadających E620 też jakoś wielu nie widać. I teraz będzie to samo![]()
Wygląda na to, że migawka jest dosyć głośna: http://fourthirdsphoto.com/e-p1Preview/05.php
Szkoda, że nie ma porównania z założonym obiektywem, co to za test bez szkła
Edit: co do ceny to chyba jednak trzeba będzie poczekać - zawsze cena faktyczne jest niższa od sugerowanej, dlatego sądzę że aparat będzie można kupić kilka stówek taniej. A porównywanie proponowanej ceny EP1 z najtańszą opcją kupna G1 sprzed X miesięcy, gdy dolar był po taniości a sam aparat już jakiś czas na rynku jest lekko bez sensu.
Ostatnio edytowane przez arturpop ; 16-06-2009 o 15:24
ale nikt nie ma zamiaru niczego sie pozbywac.
to po prostu kolejny aparat w stajni i tyle.
olo
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Jest całe multum mikrolustrzaneczek, które ten warunek spełniają. A zalety w kadrowaniu mają niezaprzeczalne w stos. do E-P1.
Ale on (G1) dalej tyle kosztuje. No chyba, że to zapasy ze starych czasów bo się słabo sprzedaje.
Ostatnio edytowane przez eRJot ; 16-06-2009 o 15:31
Mam Full Frame. A co 36 zdjęć nową matrycę i kartę pamięci w jednym.
@zastane światło: O jakich forach piszesz? NIGDZIE nie zauważyłem takiej reakcji na G1, tym bardziej E620. Powiem więcej, G1 był przyjęty bardzo chłodno. Ani jeden ani drugi nie spełnia warunku małego aparatu, a na bajki o przydatności trybów artystycznych to chyba tylko pracownicy działu marketingu Olympusa polecieli.
Skontaktuj się z nami