Close

Strona 14 z 45 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 443

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    Chcę mieć aparat który mogę nosić przy sobie ZAWSZE. Zawsze, to znaczy ZAWSZE. Nie jak wpadnę na pomysł żeby go zabrać. Więc aparat musi być tak mały, żeby zmieścił się do torby z laptopem. Jednocześnie nie może to być kompakt, bo te mają kiepskie matryce (nawet te najlepsze), ani Sigma DP1/DP2, bo są mało uniwersalne i nie mają stabilizacji (a F4 w DP1 uniemożliwi mi zrobienie np. zachodu słońca). E-P1 jest PIERWSZYM aparatem który spełnia te założenia. Czy wystarczająco wytłumaczyłem co jest fajnego w E-P1?

A możesz mi wyjaśnić dlaczego Sigmą nie zrobisz zachodu słońca ??. generalnie zgadzam się,bo założenia zakupowe mam takie same,jednak obecna cena olka sprawia że pozostaje mi tylko ta Sigma.
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    tak mathu
    nie bij
    Przecież to nie było do ciebie

A możesz mi wyjaśnić dlaczego Sigmą nie zrobisz zachodu słońca ??.
    Kiedy zrobi się już naprawdę ciemno, nie utrzymam 28/4. Gdyby to było F2.8 to jeszcze. Ale F4 to już będzie problem. W Olympusie jest stabilizacja.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Chodzisz czasem po ulicy?
    Nosisz przy sobie worek w którym masz D700 z zoomem?
    chodze codziennie. I codziennie mam przy sobie aparat.

Domyślnie

wiem ale tak jakos mi sie napisalo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

To ja przypomnę, że identycznie ludzie reagowali na G1. Wszyscy się na forach pozbywali luster bo to przeżytek i spisek producentów a G1 to hohohohoho. Jakoś nie widzę na ulicach tych G1 a i na forach niewielu posiadaczy G1 się pojawiło
    Gdy tylko ukazała się E 620 było to samo. Wyrzucamy wielkie i ciężkie lustra i bierzemy leciutkiego Olka z trybami artystycznymi i wszystkim o czym marzyliśmy latami a nawet przez całe życie. Użytkowników posiadających E620 też jakoś wielu nie widać. I teraz będzie to samo

Domyślnie

Wygląda na to, że migawka jest dosyć głośna: http://fourthirdsphoto.com/e-p1Preview/05.php
    Szkoda, że nie ma porównania z założonym obiektywem, co to za test bez szkła

Edit: co do ceny to chyba jednak trzeba będzie poczekać - zawsze cena faktyczne jest niższa od sugerowanej, dlatego sądzę że aparat będzie można kupić kilka stówek taniej. A porównywanie proponowanej ceny EP1 z najtańszą opcją kupna G1 sprzed X miesięcy, gdy dolar był po taniości a sam aparat już jakiś czas na rynku jest lekko bez sensu.
    Ostatnio edytowane przez arturpop ; 16-06-2009 o 15:24

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Wbij się na demonstrację radykalnych neonazistów z D3. Bez plakietki prasowej. I pogadamy

Z d300 też się liczy? Albo z F5?:P
    Bo jeśli tak - to byłem ostatnio na Marszu Równości w Krakowie, byli radykałowie. Łysi, agresywni, rzucali jajkami i krzesłami.

Dało radę ;]
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Domyślnie

ale nikt nie ma zamiaru niczego sie pozbywac.
    to po prostu kolejny aparat w stajni i tyle.
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Więc aparat musi być tak mały, żeby zmieścił się do torby z laptopem.
    Jest całe multum mikrolustrzaneczek, które ten warunek spełniają. A zalety w kadrowaniu mają niezaprzeczalne w stos. do E-P1.

Cytat Zamieszczone przez arturpop Zobacz posta
    A porównywanie proponowanej ceny EP1 z najtańszą opcją kupna G1 sprzed X miesięcy, gdy dolar był po taniości a sam aparat już jakiś czas na rynku jest lekko bez sensu.
    Ale on (G1) dalej tyle kosztuje. No chyba, że to zapasy ze starych czasów bo się słabo sprzedaje.
    Ostatnio edytowane przez eRJot ; 16-06-2009 o 15:31
    Mam Full Frame. A co 36 zdjęć nową matrycę i kartę pamięci w jednym.

Domyślnie

@zastane światło: O jakich forach piszesz? NIGDZIE nie zauważyłem takiej reakcji na G1, tym bardziej E620. Powiem więcej, G1 był przyjęty bardzo chłodno. Ani jeden ani drugi nie spełnia warunku małego aparatu, a na bajki o przydatności trybów artystycznych to chyba tylko pracownicy działu marketingu Olympusa polecieli.

Strona 14 z 45 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów