a mi sie wersja jasna podoba. Dużo mniej rzuca się w oczy i generalnie jest ładna, taka applowska :P
Szukaj
a mi sie wersja jasna podoba. Dużo mniej rzuca się w oczy i generalnie jest ładna, taka applowska :P
d4x + d800 + 24-70 2.0 + 70-200 2.0 + 85 1.2 + smok i 3 krasnoludki....
Jak ktoś zainteresowany obiektywem do E-P1 "Olympus M.Zuiko Digital 17 mm f/2.8" to test TU
Mocne. Dystorsja jak w LX3 na szerokim kącie.Nowy, lepszy świat konsumenckiego sprzętu foto działa wg dewizy - po co nam dobra optyka, jeśli jest photoshop?
Ostatnio edytowane przez arturpop ; 09-07-2009 o 15:32
chyba najwyższa dla Ciebie pora :]Zamieszczone przez Photoartbox
A co do uniwersalności... chyba jednak bez szans tak troszkę z zkminieniem o co mi chodzi![]()
Naucz się czytać
a jak dobrze trzyma się nikon D40
Po głębsze analizie tematu i wczytaniu się w głosy kolegów, jestem zmuszony zmienić zdanie na temat tego cuda.
Sporo niedoróbek i hosztaplerki jest w tym modelu i dedykowanej optyce.
Teraz łowią leszczy, przyjdzie zapewne czas na lepiej dopracowany model.
Póki co to jednak żenada: af który działa lepiej z obiektywami konkurencji niż dedykowanymi, brak wizjera,
mało precyzyjny af, słabe szkła; mydło w rogach, dystorsja,winieta, duże szumy, krótki czas pracy na baterii, brak lampy, drogie akcesoria.
Japonia, to specyficzny rynek. Ranking obejmuje tygodniową sprzedaż, a E-P1 jest nowością. Zobaczymy jak zostanie przyjęty przez zachodnie rynki i jak będzie się sprzedawał za 3-6 miesięcy. Oby jak najlepiej, bo dobre przyjęcie E-P1 da sygnał innym producentom, że warto zaangażować się w tę linię aparatów.
Ten ranking mówi więcej. Nie ma w nim nawet jednego aparatu 4/3 oraz SONY Alfa. Nikon i Canon mają praktycznie rynek dla siebie.
...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...
...życie, to podróż, nie cel...
Przy tej cenie u nas, jakoś nie wróżę mu powodzenia...
Skontaktuj się z nami