Close

Strona 5 z 45 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 443

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Panasonic nadal niedostępny, a przedsprzedażowe ceny zawsze są z kosmosu. Tak czy inaczej IMO Panasonic jest zbyt drogi szczególnie biorąc pod uwagę ich optykę, której nie potrafią dobrze skorygować na poziomie opracowywania formuły optycznej i muszą sięgać po programowe retuszowanie wad.
    Żeby mieli jeszcze co korygować - o ile się nie mylę, to póki co na rynku są cały czas dostępne tylko dwa szkła. Kilka miesięcy temu Panasonic pokazał szerokokątnego zooma i superzooma, po których na rynku cały czas ani widu, ani słychu.
    Zresztą Panasonic koryguje też w ten sposób obiektyw w LX3, który przecież firmuje Leica. Nie ma się co czarować, takie postępowanie powoli stanie się normą w sprzęcie "nieprofesjonalnym". Ma być tanio i plastikowo, to będzie.

Mnie tylko interesuje czy Olympus w Polsce ustali cenę na poziomie 3000zł-3500zł, czyli po przeliczeniu ceny dolarowej, czy też Europa dostanie swoją cenę 990EUR i E-P1 wyjdzie w Polsce 4000-4500zł. W przypadku drugich widełek podziekuję.
    Z taką ceną w Polsce nie zawalczą, myślę że ludzie z Olympusa w tej kwestii są realistami.
    Ostatnio edytowane przez arturpop ; 15-06-2009 o 14:14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturpop Zobacz posta
    Żeby mieli jeszcze co korygować - o ile się nie mylę, to póki co na rynku są cały czas dostępne tylko dwa szkła. Kilka miesięcy temu Panasonic pokazał szerokokątnego zooma i superzooma, po których na rynku cały czas ani widu, ani słychu.
    Oba są w sprzedaży, czekamy teraz na zapowiedziane 20mm F1.7 i 45mm F2.8 OIS Macro.

Domyślnie

@CzłowiekZ: Możesz wskazać sklep, w którym te obiektywy są dostępne?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    Wartością sztuczną było 2 zł za dolara, ale nie 2.50 - 2.70.
    Taaaa Silna ta polska gospodarka i silny złoty. Złoty zresztą jest powszechnie szanowanym pieniądzem i ludzie w trudnych czasach lokują swoje oszczędności w nim właśnie.

mathu prześledź sobie historię kursu pary USD/PLN. Zobaczysz przez jaki okres czasu złoty w stosunku do dolara był na poziomie jaki uważasz za normalny.

Temat jednak nie o tym, co wart złoty.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 15-06-2009 o 15:05
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

Zresztą Panasonic koryguje też w ten sposób obiektyw w LX3, który przecież firmuje Leica. Nie ma się co czarować, takie postępowanie powoli stanie się normą w sprzęcie "nieprofesjonalnym". Ma być tanio i plastikowo, to będzie.
    Tanio? Zerknij na ile wycenił Panasonic 7-14. Jakby było tanio, to nie byłoby dyskusji.

Z taką ceną w Polsce nie zawalczą, myślę że ludzie z Olympusa w tej kwestii są realistami.
    Polska, to mały i biedny rynek, który żyje dzięki drogiemu kredytowi konsumenckiemu. Ludzie kupują na kredyt nie tylko samochody, ale rownież tostery i mikrofalówki. Nie sądze, by centralę Olympusa interesował polski konsument na tyle, by pod niego ustalać ceny, a dużych różnic względem reszty krajów UE być nie może.

Obawiam się, że jak wielokrotnie bywało dla Europy ustalą cenę biorąc przelicznik 1USD=1EUR. Tym samym ja będę zmuszony odpuścić, bo dla mnie E-P1 z obiektywem 14-42, aż tyle nie jest wart. Ot D700 nagle stanie się w moich oczach mniejszy i lżejszy Jutro będzie wszystko wiadomo.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 15-06-2009 o 14:55
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

Domyślnie

lza sie w oku zakrecila
    to jest na prawde ladny sprzet
    ciekawe czy to metal czy plastik???
    te przejsciowki sa po prostu odjazdem
    na leice m tez sa wiec z jasnymi szklami bedzie wypas

i wersja black:
    http://pl.engadget.com/photos/olympu...j-cia/2083507/
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Ciekawie się toto faktycznie zapowiada, im dłużej na to patrzę - tym fajniejszym gadżetem się wydaje. Co prawda matryca jaka będzie taka będzie - ze wszelkimi ułomnościami, ale jako aparat, który nosi się przy sobie, lub do jakiegoś reportażu ulicznego, może się sprawdzać - ciekawe jak będzie z szybkością AF i ogólnie obsługą tego cacka. Co prawda w kwestii takiej a nie innej ceny dla mnie pozostaje akurat w sferze nieosiągalnego gadżetu, gdyby kosztowało z kitem <1000zł pewno byłby mój w zastępstwie leciwego kompakciaka - a tak...
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    Nie będzie czarnej wersji. To fake o czym już na paru portalach pisano. Będzie wersja srebna i biała.

Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 15-06-2009 o 15:34

Domyślnie

Na pierścieniu ogniskowania obiektywu 14-42 widać przycisk unlock. Ogranicznik zakresu?
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 15-06-2009 o 16:15

Domyślnie

Tanio? Zerknij na ile wycenił Panasonic 7-14. Jakby było tanio, to nie byłoby dyskusji.
    Faktycznie, $1100 to już jest poziom lekko z kosmosu. Czyli co, kiepsko i drogo? Wow, to zupełnie jak w Nikonie

Polska, to mały i biedny rynek, który żyje dzięki drogiemu kredytowi konsumenckiemu. Ludzie kupują na kredyt nie tylko samochody, ale rownież tostery i mikrofalówki. Nie sądze, by centralę Olympusa interesował polski konsument na tyle, by pod niego ustalać ceny, a dużych różnic względem reszty krajów UE być nie może.
    Masz rację, z ciekawości sprawdziłem jak mają się do siebie ceny e-450 i e-620 w Polsce i na zachodzie. Są praktycznie 1:1.

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    te przejsciowki sa po prostu odjazdem
    na leice m tez sa wiec z jasnymi szklami bedzie wypas
    Przelicznik ogniskowych jest niestety 2x, więc z 50-tki będzie akurat świetne szkło portretowe. Gorzej będzie z czymś szerszym niż ekwiwalent standardu.

Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    Ciekawie się toto faktycznie zapowiada, im dłużej na to patrzę - tym fajniejszym gadżetem się wydaje.
    Dlaczego gadżet? Moim zdaniem to będzie bardzo fajny, pełnoprawny system firmowany przez dobrego producenta. Nie mówię, że profi z zoomami f/2.8 i pancerną obudowa korpusów, ale z chłamowatymi kompaktami nie będzie co porównywać.
    Ostatnio edytowane przez arturpop ; 15-06-2009 o 16:24

Strona 5 z 45 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów