W krajobrazie dalekim jednak od sielskości.
W tle ruiny krematoriów Brzezinki.
Szukaj
W krajobrazie dalekim jednak od sielskości.
W tle ruiny krematoriów Brzezinki.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Jak to jest, że innym wytykasz najdrobniejsze szczegóły nie mające wpływu na odbiór zdjęcia i rysujesz im swoje wizje jakby to mogło wyglądać a jednocześnie wystawiając takie zdjęcie jak to obecne tutaj, które jest pełne niedoróbek?
Przy wadze zdjęcia 418kb i jeszcze tak małym rozmiarze nie ma mowy o pomyłce czy skutkach nadmiernej kompresji.
Spójrz co wysmarowałeś za kaszkę na niebie. Przesaturowane czerwienie ceglastych motywów, gaszone z kiepską zielenią i świecącym konarem drzewko. Czernie pasa zielenie w tle. Świecący kawałek betonu z lewej.
Kadr w tym wypadku to rzecz gustu. Mi się nie podoba i nigdy czegoś takiego na ścianie bym nie powiesił a to w mojej ocenie stanowi istotny warunek pozytywnego odbioru zdjęcia.
Zważywszy na Twoje podejście do fotografii czyli szukanie perfekcji u innych uważam, że też powinieneś odnieść je do swoich prac i mając to na uwadze oceniam to zdjęcie jako klapę.
Sam pomysł na zdjęcie podoba mi się. Może nie jest to krajobraz ... chyba że po bitwie.
Temat moim zdaniem dobrze wypatrzony, a celowe wprowadzenie drutu w kadr - bardzo pomysłowe.
Ale wykonanie - stanowczo za Kultenem.
I to tym bardziej , że jesteś surowy wobec innych pod tym kątem.
No nie może być sielskości w takim klimacie.
Druty kolczaste w wiadomym miejscu,
ruiny krematoriów no i to drzewo,
które chce żyć, mimo tego miejsca,
jak ludzie, którzy tam byli.
Dużo w tej fotografii zadumy i refleksji.
Lechupe podoba się, zamysł bardzo dobry.
Pzdr, Andrzej
Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .
kulten, szuwar - rozumiem, ze w bardziej czy mniej emocjonalny sposob, wyraziliscie swoja dezaprobatę dla postprocesingu.
Owszem, sam sie długo zastanawiałem nad sposobem podania tego zdjecia, i chociaz w szczególnosci nie podzielam opinii kultena co do detali, pokaze te fotografie inaczej
a inne podejscie do tematu: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=102958
Po obejrzeniu zdjęć z Twoje go linka już wiem co mi najbardziej nie leży w tej fotografii. Zresztą w tych z linka też.
To jest kolor. Nie pasuje do tematyki. Mając tu takie niebo i taką tematykę : się prosi.
Co do linka: to tam wyrażę swoją opinię.
w tym przypadku konwersja zatrze kontrast drzewa z ruinami kominów
Dokładnie taką myśl wyraziłem,
puentując wypowiedź w wątku -reportaż.
Tam to drzewo ( kolor ) żyje i to jest najważniejszym pkt
tego zdjęcia.
Pzdr, Andrzej
Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .
na tle reportazu ktory juz obejrzałem (ale nie wyraziłem jeszcze swej opinii) - uwazam ze zamieszczanie tutaj jednego tylko zdjecia nie ma siły przekazu - nie wiadomo jak podejść do tematu, trudny jest z wiadomych względów
chyba jednak szeroka perspektywa bardziej oddała by klimat, lub bardzo mała GO z innym obozowym motywem - na obróbkę ja osobiscie nie zwracam az takiej uwagi, choć sam staram się robić zdjęcia poprawne technicznie
wydaje mi się ze tutaj ten motyw jest zbyt słaby - i to jest chyba główną wadą tego zdjęcia, natomiast reportaz w moim odczuciu jest bdb![]()
Skontaktuj się z nami