Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Samotne drzewo

Domyślnie Samotne drzewo

W krajobrazie dalekim jednak od sielskości.
    W tle ruiny krematoriów Brzezinki.

I'm not always right, but I'm never wrong...

kulten
    Gość

Domyślnie

Jak to jest, że innym wytykasz najdrobniejsze szczegóły nie mające wpływu na odbiór zdjęcia i rysujesz im swoje wizje jakby to mogło wyglądać a jednocześnie wystawiając takie zdjęcie jak to obecne tutaj, które jest pełne niedoróbek?

Przy wadze zdjęcia 418kb i jeszcze tak małym rozmiarze nie ma mowy o pomyłce czy skutkach nadmiernej kompresji.

Spójrz co wysmarowałeś za kaszkę na niebie. Przesaturowane czerwienie ceglastych motywów, gaszone z kiepską zielenią i świecącym konarem drzewko. Czernie pasa zielenie w tle. Świecący kawałek betonu z lewej.

Kadr w tym wypadku to rzecz gustu. Mi się nie podoba i nigdy czegoś takiego na ścianie bym nie powiesił a to w mojej ocenie stanowi istotny warunek pozytywnego odbioru zdjęcia.

Zważywszy na Twoje podejście do fotografii czyli szukanie perfekcji u innych uważam, że też powinieneś odnieść je do swoich prac i mając to na uwadze oceniam to zdjęcie jako klapę.

Domyślnie

Sam pomysł na zdjęcie podoba mi się. Może nie jest to krajobraz ... chyba że po bitwie.

Temat moim zdaniem dobrze wypatrzony, a celowe wprowadzenie drutu w kadr - bardzo pomysłowe.

Ale wykonanie - stanowczo za Kultenem.

I to tym bardziej , że jesteś surowy wobec innych pod tym kątem.

Domyślnie

No nie może być sielskości w takim klimacie.
    Druty kolczaste w wiadomym miejscu,
    ruiny krematoriów no i to drzewo,
    które chce żyć, mimo tego miejsca,
    jak ludzie, którzy tam byli.
    Dużo w tej fotografii zadumy i refleksji.
    Lechupe podoba się, zamysł bardzo dobry.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

kulten, szuwar - rozumiem, ze w bardziej czy mniej emocjonalny sposob, wyraziliscie swoja dezaprobatę dla postprocesingu.

Owszem, sam sie długo zastanawiałem nad sposobem podania tego zdjecia, i chociaz w szczególnosci nie podzielam opinii kultena co do detali, pokaze te fotografie inaczej

a inne podejscie do tematu: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=102958

Domyślnie

Po obejrzeniu zdjęć z Twoje go linka już wiem co mi najbardziej nie leży w tej fotografii. Zresztą w tych z linka też.

To jest kolor. Nie pasuje do tematyki. Mając tu takie niebo i taką tematykę : się prosi.

Co do linka: to tam wyrażę swoją opinię.

Domyślnie

w tym przypadku konwersja zatrze kontrast drzewa z ruinami kominów

Domyślnie

Dokładnie taką myśl wyraziłem,
    puentując wypowiedź w wątku -reportaż.
    Tam to drzewo ( kolor ) żyje i to jest najważniejszym pkt
    tego zdjęcia.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzejp Zobacz posta
    Dokładnie taką myśl wyraziłem,
    puentując wypowiedź w wątku -reportaż.
    Tam to drzewo ( kolor ) żyje i to jest najważniejszym pkt
    tego zdjęcia.
    ..drzewo na kościach....ta obróbka kojarzy mi się z nielicznymi jeszcze kolorowymi filmami z okr.II wojny i nie wiem, czy to dobrze, czy nie.

Domyślnie

na tle reportazu ktory juz obejrzałem (ale nie wyraziłem jeszcze swej opinii) - uwazam ze zamieszczanie tutaj jednego tylko zdjecia nie ma siły przekazu - nie wiadomo jak podejść do tematu, trudny jest z wiadomych względów
    chyba jednak szeroka perspektywa bardziej oddała by klimat, lub bardzo mała GO z innym obozowym motywem - na obróbkę ja osobiscie nie zwracam az takiej uwagi, choć sam staram się robić zdjęcia poprawne technicznie
    wydaje mi się ze tutaj ten motyw jest zbyt słaby - i to jest chyba główną wadą tego zdjęcia, natomiast reportaz w moim odczuciu jest bdb

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów