Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Wątek: D60

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raddeli Zobacz posta
    To i ja się podepnę. Jest jakiś patent na to?
    ja mam super patent - mam go zawsze przy sobie, jest zawsze pod ręką, w wygodnym miejscu i łatwo dostępnym, nigdy mnie nie zawiódł, jest po prostu niezastąpiony...

a ów patent zwie się kieszeń ...

Wszelkiego rodzaju mocowania dekli do obiektywu, aparatu czy czego tam jeszcze wkurzają nieziemsko, bo takie badziewie dynda pod aparatem co po prostu przeszkadza przy fotografowaniu... ALe to trza przerobić samemu aby się o tym przekonać, widocznie.

Poza tym to wygląda na maxa idiotycznie i nie wyskakiwać mi to z tekstem o "praktyczności" i "bo sie nie zgubi" bo to wcale nie jest praktyczne a co do gubienia... proste - nauczyć się pilnować własnych rzeczy (wychodzi taniej i prościej niż jakieś naklejane sznureczki i inne dueprele).
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

/*\
    [ O ] D90 N50 8.1 Sigma 10-20 4-5.6 Tamron 70-300 (bosh..) Nie moge tera pisac, jezdem za granicom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pytajaca Zobacz posta
    Tak, jednak celuj w wyższą półkę... Na optycznych chyba jest test filtrów UV, na tym forum też jest sporo do poczytania (jest nawet odpowiedni dział: http://www.forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=75), w wyszukiwarkach internetowych też coś się znajdzie na hasło, np.: "jaki filtr UV"
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilczyduch Zobacz posta
    cinoj - myślę że przy wyborze nikona warto wziąć jeszcze pod uwagę to czy body ma silniczek czy nie. Jeśli kupisz d40/d60 to na obiektywach bez silniczka nie będzie działał AF i będziesz musiał ostrzyć ręcznie. Czy nie lepiej zastanowić sie nad używką? jakiś d70 albo d80 ?
    problem braku silnika w body to można już między bajki wsadzić, lepiej iść w stronę lepszej matrycy CMOS.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    problem braku silnika w body to można już między bajki wsadzić, lepiej iść w stronę lepszej matrycy CMOS.
    Tak? To co polecisz ze stalek do portretu?

Domyślnie

50/1.4 af-s
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    50/1.4 af-s
    Pytam powaznie. Ja tez robie portrety nawet 20-ka, ale jest wielu, ktorzy twierdza, ze 50-ka znieksztalca, przerysowuje itp. Niestety nadal brakuje AF-S 85, a co jest najwazniejsze, starsze wersje szkiel sa czesto swietne optycznie, bardzo dobrze wykonane i duuuzo tansze niz ich odpowiedniki z AF-s, dlatego nadal uwazam, ze posiadanie body ze srubokretem, jest uzasadnione.

Domyślnie

Ja używam dokładnie tego: http://allegro.pl/item648334470_filt...c_52_52mm.html - akurat u tego gościa znalazłem (to nie jest reklama)
    Wcześniej miałem jakiś tani badziew za 10 zeta, ale jak sobie trochę poczytałem to zmieniłem zdanie i kupiłem coś takiego. Polara tez kupiłem firmowego.
    N

Domyślnie

o i jeszcze kolejna uwaga do aparatu. szkoda, ze nie ma live view, bo jednak troche oko się męczy z czasem (rozbestwiona), i że klapka LCD nie odchyla się, nawet jak to w moim starym Olku bylo. troche nie poręcznie jest się tarzać po mokrej trawie, albo chcać sfotografować dość male zwierze
    /*\
    [ O ] D90 N50 8.1 Sigma 10-20 4-5.6 Tamron 70-300 (bosh..) Nie moge tera pisac, jezdem za granicom

Domyślnie

o i jeszcze kolejna uwaga do aparatu. szkoda, ze nie ma live view, bo jednak troche oko się męczy z czasem (rozbestwiona), i że klapka LCD nie odchyla się, nawet jak to w moim starym Olku bylo. troche nie poręcznie jest się tarzać po mokrej trawie, albo chcać sfotografować dość male zwierze
    Uroki fotografii.
    Nie sztuka położyć aparat na Ziemi i niech sam foci..

Pozdrawiam..
    ~Jasiu ~

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów