Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 63

Wątek: D60

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Blackside wygrywa piwo!
    W tej kasie nie ma nic lepszego ponad to, co radzi blackside. Chyba, że dołożysz tak jak radzi KOLO... N18-105 to jest kit nad kity...

Ja osobiście, jakbym miał dokładać cztery stówy, to wziąłbym jakąś jasną Sigmę + D60.

Cinoj, jeśli się pasjonujesz fotografią, to raczej na tym nie poprzestaniesz - jakieś tele, torba, filtry, statyw, lampa i już masz następne ileś tam kilo-złotówek... To wciąga!
    I jeszcze jedno. W lepszych modelach od D60 płacisz za ergonomię, szczelną obudowę, jakość AF, mniejsze szumy, LV, szybkostrzelność, jakieś tam kamerowanie, GPS-y itd. Jaką lustrzankę byś nie kupił, to IMO najważniejszy dla zdjęć jest obiektyw i fotograf. A często nawet w odwrotnej kolejności - choć ja wolę taką!
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 02-06-2009 o 09:19
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

wilczyduch
    Gość

Domyślnie

cinoj - myślę że przy wyborze nikona warto wziąć jeszcze pod uwagę to czy body ma silniczek czy nie. Jeśli kupisz d40/d60 to na obiektywach bez silniczka nie będzie działał AF i będziesz musiał ostrzyć ręcznie. Czy nie lepiej zastanowić sie nad używką? jakiś d70 albo d80 ?

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    Wpisów
    37

Domyślnie

Wilczyduch ma rację. Z obiektywów Sigmy do D60 w zasadzie tylko te z HSM. W Nikkorach AF-S. Jednak to zaczyna być jakby standardem... Tamron nie produkuje już szkiełek bez silnika!
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 02-06-2009 o 09:43
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Czyli co radzicie?:>
    Bo zupełnie nie wiem, o czym piszecie
    I jeszcze jedno: strasznie podobają mi się takie zdjęcia, że np. osoba na nim jest wyraźna, a tło zamazane. Czy by takie coś zrobić muszę dokupić jakieś filtry czy coś?

Pozdrawiam,
    Marcin.

Domyślnie

Dokupić na pewno , dobrą książkę o fotografii.....
    Do tego typu zdjęć nie trzeba filtrów...

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cinoj Zobacz posta
    Czyli co radzicie?:>
    Bo zupełnie nie wiem, o czym piszecie
    Piszemy o tym, że są obiektywy z własnym napędem AF i bez tego napędu (napędzane z body). D60 nie ma silnika AF w body. W skrócie mówi się, że nie ma śrubokręta... Tak więc obiektywy bez własnego napędu, z d60 będą musiały być ostrzone ręcznie.
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 02-06-2009 o 20:31

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

A ten 18-105VR posiada napęd?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cinoj Zobacz posta
    A ten 18-105VR posiada napęd?
    Tak.

Napęd mają obiektywy z oznaczeniem AF-S u Nikona i HSM u Sigmy.

Domyślnie

A tak przy okazji: co sądzicie o tym obiektywie 18-125mm f/3.8-5.6 DC OS HSM?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elfi Zobacz posta
    A tak przy okazji: co sądzicie o tym obiektywie 18-125mm f/3.8-5.6 DC OS HSM?
    przy okazji czego?

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów