Close

Strona 5 z 27 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 263

Wątek: D300s

Domyślnie

Wlasciwie to prawdopodobne ze jest to poprostu plotka z D300s, moze dopracuja D300, sam nie wiem. z D300 podobno loteria jak sie trafi tak sie z servisem uzera albo nie . Moje D80 dobiega do 30000 i odpukac nic sie nie dzieje zlego ale potrzebuje drugie body, wybralem czysetke i pewnie przy tym zostane a i tak filmiki mnie nie interesuja. Mam nadzieje ze trafie na udany model chociaz tutaj w UK jakos latwiej zalatwiac sprawy servisowe jakby cos sie dzialo. Wiem bo znajomi robili to i owo w swoich sprzetach.
    D50 D80 D300 i cos tam jeszcze w sumie jakies 18kg
    www.photo.net/photos/Piotr%20Adamski www.piotrphotography.net

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fr@ntz Zobacz posta
    a może ten 300s będzie po prostu dopracowaną 300-ką? Poprawią najczęściej występujące błędy i tyle. Wreszcie nie trzeba będzie się martwić, że pucha nie polubi się z jakimiś szkłami i będzie po 3-4 razy lądowała w serwisie etc.
    Pobożne życzenia.
    Moim zdaniem następca d300 będzie dopiero wraz z jakimś nowym d4. Te wszystkie podawane zmiany są kosmetyczne, dlatego wątpię aby Nikon uraczył nas takim "smakołykiem". Z kolei nowej matrycy raczej też nie pokaże, zanim nie wypuści nowej dla pełnej klatki. Zauważcie, że wszystkie matryce poza d3x w ostatnio wypuszczonych modelach były swoimi bliższymi lub dalszymi pochodnymi.

Podsumowując, te wszystkie plotki o następcy to jak dla mnie życzenia w większości tych, którzy chcą aby d300 zszedł z ceną
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Inkognito, oczywiści że nie wiadomo czy będzie czy nie będzie... modele "s" zawsze wnosiły kosmetyczne zmiany dlatego to były "s-ki", ale zdażało się że wraz z nimi poprawiono zauważalnie obrazowanie (d2h - d2hs). Wsadzanie modyfukowanej matrycy do coraz niższych modeli ma uzasadninie ekonomiczne i występowało już w nikonie - 6mpix - d100, d70, d70s, d50, d40; 10pix -d200, d80, d40x, d60, wiec sytuacja z d300, d90, d5000 nie powinna dziwić.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

No mnie nie dziwi. W sumie fakt, że nie myślalem o esce jako o esce. Co nie zmienia faktu, że i tak nie chce mi sie wierzyć
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    Moim zdaniem następca d300 będzie dopiero wraz z jakimś nowym d4.
    wątpię, w działce profi nowe modele wychodzą w większych odstępach niż w niższych seriach.
    Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    .. Z kolei nowej matrycy raczej też nie pokaże, zanim nie wypuści nowej dla pełnej klatki.
    na rynku już są matryce 15 Mpx, jest co wsadzać do body
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    wątpię, w działce profi nowe modele wychodzą w większych odstępach niż w niższych seriach.
    na rynku już są matryce 15 Mpx, jest co wsadzać do body
    Chcialbym przypomniec, ze Nikon ulokowal D300 wlasnie w dzialce "profi" wiec jego nastepca zapewne tez sie tam znajdzie, idac dalej tym samym rozumowaniem, jego ukazanie sie na rynku powinno zgrac sie wlasnie z nowym modelem Dx.

Domyślnie

moze d400 nie jest gotowy a chca koniecznie wcisnac filmy w linie DXXX ASAP ... ?
    D50; F80; T 28-75 2.8; N 35 1.8; N 50 1.8; S 70-300;
    pozdrawiam marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zielin Zobacz posta
    moze d400 nie jest gotowy a chca koniecznie wcisnac filmy w linie DXXX ASAP ... ?
    Problem w tym, że przez filmy więcej osób go nie kupi w stosunku do d300. Wszak cena jest wyższa niż u konkurencji - zatem ewentualny następca d300 też tą cenę będzie miał wyższą. Wsadzenie tylko filmów wydaje mi się juz w ogóle nieuzasadnione - sprzedaży chyba im to nie podniesie.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Inkognito, wiesz .. 'spece' od marketingu w nikonie juz nie raz nie milo zaskakiwali. Poza tym K-7 tez wyskoczyl z filmami HD w puszcze za 5k wiec pewnie C i N nie beda chcieli byc gorsi ( 60D, D300s czy D400 ).

Tak czy siak w tym roku trzymając sie tego ze DXXX jest odświerzane co 1.5 roku mozemy sie spodziewac nowej puszki - a to jest powod do radosci
    D50; F80; T 28-75 2.8; N 35 1.8; N 50 1.8; S 70-300;
    pozdrawiam marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zielin Zobacz posta
    Tak czy siak w tym roku trzymając sie tego ze DXXX jest odświerzane co 1.5 roku mozemy sie spodziewac nowej puszki - a to jest powod do radosci
    Akurat mi to nie w smak. Mam d300, jestem zadowolony, a jak jego cena ma spaść tylko dlatego, że wyjdzie jakiś es z filmami, to wcale mnie to nie bawi.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Strona 5 z 27 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów