Cóż, stwierdziłem, że zwykłe cykanie zdjęć dziewczyn, które po prostu się tam jakoś wyginają przed obiektywem przestało mnie zadowalać i postanowiłem iść krok wyżej i zorganizować sobie stylizację - wypożyczyłem stroje, zaprosiłem wizażystkę, 2 modelkii robimy spektakl pt. "Piknik Dam".
Generalnie jestem osobą raczkującą w tym temacie, pierwszy raz wystawiam zdjęcie w dziale Glamour, ale myślę, że tutaj jest jej miejsce.
Zdjęcia są na razie obrabiane i z samego pikniku będą później. Ale teraz możecie oglądać pierwsze efekty.
Monika
Dodatkowo (na prośbę osób ze spotkania na Barce) napiszę co się stało ze zdjęciem zanim pojawiło się w powyższej formie:
1. Raw - Lightroom:
- dopasowanie kolorów suwaczkami (podciągnięcie luminance na czerwonym, pomarańczowym i zółtym), desaturacja żółci i pomarańczu (dla zrównania bieli na twarzy i szyji), zwiększona saturacja czerwieni (dla wyciągnięcia kwiatków)
- podkręcenie czerni
- ekspozycja lekko na minus (-0,3)
- krzywymi zwiększona rozpiętość
- eksport 4 plików z dopasowaną jasnością na: dekolt, szyję, prawą część twarzy, lewą część twarzy
2. Tif - PS CS3:
- kanapka składająca się z 4 warstw, z selektywnymi maskami, z 4 zdjęć z dopasowaną jasnością: dekolt, szyja, prawa i lewa część twarzy
- podkreślenie make-up'u i stylizacji: kontur oczu, tęczówki, białka oczu, brwi, rzęsy, róż na policzku, dodatowa biel na twarzy, pasemka na włosy, dodatkowy kolor ust
- rozjaśnianie/ściemnianie dekoltu ()
- rozjaśnianie/ściemnianie kości policzkowych, żuchwy i szyi
- wygładzenie cery w okolicach ust, kości potylicznych, czoła, szyi
- wyostrzanie oczu, selektywnie, filtrem Górnoprzepustowym, a następnie, drugi raz, wyostrzając kanał L w LABie (także selektywnie)
- wyostrzanie ogólne po zmniejszeniu filtrem górnoprzepustowym
i teraz tylko oceniać efekty
PS. Podziękowania dla Micha i Zaziela![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami