Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Domyślnie Piknik Dam - Monika

Cóż, stwierdziłem, że zwykłe cykanie zdjęć dziewczyn, które po prostu się tam jakoś wyginają przed obiektywem przestało mnie zadowalać i postanowiłem iść krok wyżej i zorganizować sobie stylizację - wypożyczyłem stroje, zaprosiłem wizażystkę, 2 modelki i robimy spektakl pt. "Piknik Dam".

Generalnie jestem osobą raczkującą w tym temacie, pierwszy raz wystawiam zdjęcie w dziale Glamour, ale myślę, że tutaj jest jej miejsce.

Zdjęcia są na razie obrabiane i z samego pikniku będą później. Ale teraz możecie oglądać pierwsze efekty.

Monika

Dodatkowo (na prośbę osób ze spotkania na Barce ) napiszę co się stało ze zdjęciem zanim pojawiło się w powyższej formie:
    1. Raw - Lightroom:
    - dopasowanie kolorów suwaczkami (podciągnięcie luminance na czerwonym, pomarańczowym i zółtym), desaturacja żółci i pomarańczu (dla zrównania bieli na twarzy i szyji), zwiększona saturacja czerwieni (dla wyciągnięcia kwiatków)
    - podkręcenie czerni
    - ekspozycja lekko na minus (-0,3)
    - krzywymi zwiększona rozpiętość
    - eksport 4 plików z dopasowaną jasnością na: dekolt, szyję, prawą część twarzy, lewą część twarzy
    2. Tif - PS CS3:
    - kanapka składająca się z 4 warstw, z selektywnymi maskami, z 4 zdjęć z dopasowaną jasnością: dekolt, szyja, prawa i lewa część twarzy
    - podkreślenie make-up'u i stylizacji: kontur oczu, tęczówki, białka oczu, brwi, rzęsy, róż na policzku, dodatowa biel na twarzy, pasemka na włosy, dodatkowy kolor ust
    - rozjaśnianie/ściemnianie dekoltu ()
    - rozjaśnianie/ściemnianie kości policzkowych, żuchwy i szyi
    - wygładzenie cery w okolicach ust, kości potylicznych, czoła, szyi
    - wyostrzanie oczu, selektywnie, filtrem Górnoprzepustowym, a następnie, drugi raz, wyostrzając kanał L w LABie (także selektywnie)
    - wyostrzanie ogólne po zmniejszeniu filtrem górnoprzepustowym

i teraz tylko oceniać efekty

PS. Podziękowania dla Micha i Zaziela
    Zapraszam do skorzystania z usług fotografii i wideofilmowania ślubnego w Bydgoszczy.

zawodowyfotograf.pl

Domyślnie

Uwielbiam Cię kondziu ...Widać że warsztaty się przydały

A zdjęcie mi się podobywuje...

Domyślnie

nice!
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

o Qndziu a co Monia ma za stelaż na plecach? ;P
    U born unique don't die as a copy...

Domyślnie

moje pytanie po pierwszym rzucie oka, czy troche nie za bialo na twarzy - w sensie koloru skory

poza tym milutko czekamy na wiecej...

Domyślnie

A ja myślałem, że one tak miały biało na twarzy Chyba, że się mylę
    Zapraszam do skorzystania z usług fotografii i wideofilmowania ślubnego w Bydgoszczy.

zawodowyfotograf.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kondeusz Zobacz posta
    A ja myślałem, że one tak miały biało na twarzy Chyba, że się mylę
    ich juz nie ma
    foto bardzo staranne i bardzo dobre, wszystko pasuje, układa się, policzki do kwiatków, skóra do balustrady, extra.
    jedyne co można byłoby lepiej zrobić to drugi plan dopracować (za duzo tych kwiatków przy głowie)...nawet mniejszą głębią odseparowac
    A Monia jak zwykla piękna i cudnie wyszła
    Pozdrówka Jacek ....

Domyślnie

Przyjemnie, lubię taki styl - podoba mi się...
    ...marudzić zacznę jak pokażesz resztę, albo:

1. Zagiął się kołnierz nad głową (chyba, że był taki).
    2. Mogłeś wybrać inny kąt natarcia na modelkę, tak aby uniknąć niewykończonego jeszcze murku w dolnej części kadru lub przynajmniej przeciągnąć tą ciemną linię i kilka plamek stempelkiem.

Więcej zastrzeżeń na razie nie mam. Dodam tylko, że kwitnące drzewo ładnie zwieńczyło kadr. Układ kolorów także na plus.
    Pozdro

Domyślnie

Super. Wymienione drobiazgi (dorzucę jeszcze chyba trochę nowocześniejszy makijaż oczu do nich) nie psują aż tak zdjęcia, więc jest ok.

Domyślnie

Moim zdaniem zdjęcie jest dość średnie, Temat dobry, piękna modelka, świetna stylizacja, ale nie podoba mi się sam kadr - jest bałagan, wzrok się męczy, nie wiem, na co powinienem patrzeć. Wydaje mi się, że zmiana punktu widzenia mogłaby pomóc. Oczywiście jest to tylko moje zdanie, a przecież najważniejszym jest, aby zdjęcie podobało się autorowi.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów