Close

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 95
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

Przyjdą czasy, że na DX wrzucą 50 Mpix.. Marketing nie zna umiaru.

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Funghi Zobacz posta
    Przyjdą czasy, że na DX wrzucą 50 Mpix.. Marketing nie zna umiaru.
    Marketing może i to zrobi, ale DX może pomieścić max ok 29 MPix.

Ostatnio edytowane przez harryt ; 13-04-2009 o 19:49
    D90//N35//N18-200//SB-600//MB-D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harryt Zobacz posta

Ciekawy link.
    Piotr

Domyślnie

A ja (jako nowy uzytkownik) powiem Wam, ze uzywam Canon'a 30D + 10-22 + 70-200 f4 i powoli mysle czy nie przesiasc sie wlasnie na 500D. Dlaczego? Ano az tak pancerna obudowa jak w 30D nie jest mi potrzebna. Duzo podrozuje wiec: waga i rozmiar - 500D jest mniejszy i lszejszy o wiele. Wysokie iso - 800 jest ciekawsze dla mnie niz w 30D (podroze). Uwazam, ze mozliwosc filmowania w lustrzance to lekki wybryk ale czy nigdy Wam sie nie zdarzylo, ze nagle cos chcieliscie uwiecznic i... nie wzieliscie kamery?
    Moge powiedziec z pelnym przekonaniem, ze jestem amatorem ale jesli chodzi o podstawy fotografii (sprzetu tez) znam sie. Wiem co mi jest potrzebne a co nie. Olac juz te 15mpx. A niech sobie je ma . Uwazam za to ze nowy lcd jest swietnym rozwiazaniem! to co siedzi w 30D daje wiele do myslenia. Czy aparat jest bardzo pradozerny? trudno! kupcie 2 akumulatorki. Nie sa takie drogie. Jesli aparat jest za maly - trzeba dokupic grip. (mi on nie jest potrzebny).
    Szybkostrzelnosc? czy naprawde potrzebujecie az tych 6 strzalow na sekunde? Jesli pracujecie w sporcie to okey ale w normalnym zyciu raczej to nie potrzebne (okey, ptaszki i zwierzaki sa szybkie).
    Jestem powaznie zainteresowany 500D ale... musi tycio opasc z ceny - 3000zl to wg mnie zaaaa duzo.

Domyślnie

Dla mnie 500d moze byc porownywany z d60 i tyle. Do d90 brakuje mu troche. d90 zreszta jest kierowane do zaawansowanych amatorow. To jest aparat posredni ze tak powiem.
    Porownywanie nagrywania filmow czy ilosci megapikseli kojarzy mi sie raczej z porownywaniem komórek a nie lustrzanek
    Aparat jest od zdjec, kamera od filmow a komorka od dzwonienia
    Sony A7R III / Sony 85mm 1.4 G master / Quadralite Atlas 600
    www.facebook.com/jasinskifoto
    www.instagram.com/marcinjasinskiphoto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yahooo8 Zobacz posta
    (...) a komorka od dzwonienia

Nooooo czasami mam wątpliwości. Niedługo wyjdzie aparat DSLR, który zdjęć nie będzie robił, tylko filmy kręcił (jak ktoś będzie chciał zdjęcie, to sobie stop klatkę wytnie ;P ) i komórka co w ogóle, jak się dodatkowy ficzer wykupi, to będzie można zadzwonić nawet do kogoś. Co za czasy...
    Ostatnio edytowane przez Badyl81 ; 25-05-2009 o 08:52 Powód: pisownia
    Dziwnym nie jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    500D, zdecydowannie.
    D90 tak samo jak 500D jest mały więc oba do zagrypienia.
    500D zostawia więcej detalu (nie wiem ile MPx ma D90) już w standardowym (NR-standard) jotpegu.
    500D ma iso do 12800 - srebrzanka (kit VR) dobije w prawo.
    500D ma 15 MPx - na niskich iso z drogimi FX stałkami ta budżetówka potnie każdy papier (na CB - jest mikro sampel przyprawy KAMIS zrobiony 50D i otwartym 135/2-> bez komentarza)
    video: najtańszy sposób na profesjonalne efekty w stylu TS-E/PC-E.

Nikon:
    - wsadzić do nowej puszki najsłabszy filtr AA ever (D70/D40) !!!
    - wypuścić, drugą, sprytną, econo, jasną (dyfrakcja, filtr AA) stałkę DX, której brak w Canonie
    - wsadzić VR 4-stops do 17-55 i poprawić optycznie (jeśli to w ogóle możliwe) lub walnąć update z grubej rury: AF-S 17-55/2.0
    - wsadzić światłomierz z D200, AF z krzyżakami, AF-On - odpowiednio agresywnie wyartykułować to w ulotkach/ marketingowych akcjach
    - zjechać z ceny?
    dlaczego twierdzisz ze 500d ma wiecej detalu od 90d?
    na dpreview robili test rozdzielczosci w raw, i wyszlo ze 12megapixeli w d300 daje taka sama ostrosc co 50d

Domyślnie

stary watek ale testowalem oba i to jak porownywanie reanult z peugeot jedno i drugie wczesniej czy pozniej was zatrzyma
    oczywiscie bez urazy do obu marek.

oba aparaty beda dobrym wyborem dla amatora i nie mozna stawiac tu jednego nad drugim, wszystko zalezy do czego ma byc urzywany. jesli tylko jako point and shoot w lepszej jakosci niz kompakt to Canon- mniejszy , dluzszy film i software ktory na auto najpierw podnosci ISO a dopiero pozniej lampe,odwrotnie w nikonie(roznice b.male)
    oraz odchodzace gumki z gripow nikona(gdy rece spocone , zimno, goraco, ciezi obiektyw) takie osoby czesto mniej dbaja o aparat.

jesli ktos bedzie urzywal go troszke bardziej niz point and shoot to wybralbym nikona wygodniejsza obsluga, drugi wyswietlacz, wyzwalanie lampy wbudowana lampa no i lepiej poradzi sobie z srednio dzialajacymi profilami kolorow do nef w PSie oraz wiecej klatek na sekunde(ale znow roznica b.mala)

co do szumow-szybkie sprostowanie canon 500d wychodzi tu lepiej niz nikon d90 i nie mowie tu o bezuztecznym 12800

nikon d90 mozna postawic wyzej wyswietlacz do gory body i dwa pokretla do przyslony i czasu migawki co sprawia ze jest wygodniejszy.

obie puszki sa puszkami amatorskimi wykonanie obu jest podobne!!! amator nie zauwazy roznic w tych aparatach, a dlugosc filmu moze spowodowac, ze wiecej z nich kupi canona, podobny wplyw moze miec cena.

osobiscie wolalbym puszke nikona i tylko ze wzgledu na dwa pokretla w body.

Robilem zdjecia obiema puszkami i chyba nawet bylem zadowolony bardziej z canona(mamm na mysli tylko i wylacznie jakosc zacienionych miejsc, mam na mysli obiektyw f/3.5-5.6 ktory gubi prawie wszystko przy pomiarze swiatla w kiepskim sztucznym oswietleniu, ale patrze na to innym okiem)

podsumowujac powiedzialbym tak- ktory lepiej w rece lezy

a najlatwiej bedzie wejsc tu i porownac
    http://www.dpreview.com/reviews/comp...n_d90&show=all
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 23-12-2009 o 10:45
    "Cos" optymistycznego

D200+ 18-200 VR i jakis tam filterek

Domyślnie

a najlatwiej bedzie wejsc tu i porownac
    http://www.dpreview.com/reviews/comp...n_d90&show=all
    "Cos" optymistycznego

D200+ 18-200 VR i jakis tam filterek

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni