Close

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 95

Domyślnie

Antonioo - przyganiał kocioł garnkowi (w sprawie języka).Oprócz piszemy przez "ó" i nie "nie do odganienia" tylko "odgadnięcia" chociaż tu pewności nie mam czy tak też nie można.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Panowie, proszę o kulturę... Dziękuję.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Ale fakt faktem. Canon nawet 50d to "zabawka" przy D90. Wiadomo C ma już lepszą obudowę bo coś tam niby stopu magnezowego jest, ale w rękach przyjemniej trzyma się Nikona.
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

no co do 50d taki pewien bym nie był... ale to już rzecz gustu 50d jest bardzo fajnym Canon'em i jeżeli miałbym zmienić stajnie to pewnie byłby to 40d lub 50d
    pozdrawiam i życzę spokojnych świąt
    1/2 Get Lucky Photo
    D750| S 35mm | N 50mm 1.8 | SB700

Domyślnie

Wojtas a miałeś przed sobą oba i na zmiane je "macałeś". Dobrze napisałeś to rzecz gustu.
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Czy w D90 (chociaż wątpie) jest histogram "on live". Miałem coś takiego w Fuji 9600. Przydatne bardzo... Chyba, że jest jakaś drabinka/światłomierz(w trybie M) Dzięki za odp.

Domyślnie

Ja stałem przed dylematem 50D/D90. 50D wcale nie wydaje się taki pancerny na pierwszy rzut oka, chociaż dłuższy chwyt powoduje, że trzyma się go pewniej w ręce. No i jest trochę cięższy. Przeważył fakt, że D90 kosztował 1000 zł mniej i wcale nie sprawiał wrażenia gorzej wykonanego cyt: "jak zabawka" jak sugerowali mi koledzy z pewnego forum Moje ręce od razu zaprzyjaźniły się z guzikologią Nikona więc nie mogłem iść wbrew naturze i wybór mógł być tylko jeden czego nie żałuję ani trochę. Miałem też na uwadze 40D ale nie mogłem nigdzie znaleźć go w cenie jaka byłaby korzystna a używanego nie chciałem brać. Ostatnio miałem okazję trochę pofocić 40D no i to nie to....
    D610, V1, FM2n

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serafin1 Zobacz posta
    Czy w D90 (chociaż wątpie) jest histogram "on live". Miałem coś takiego w Fuji 9600. Przydatne bardzo... Chyba, że jest jakaś drabinka/światłomierz(w trybie M) Dzięki za odp.
    Eee, w każdym cyfrowym lustrze które miałem w rękach jest drabinka, histogram online przy dostępności 3 trybów pomiaru to imho niepotrzebna rzecz.
    czarne puszki, brudne słoiki, granaty, jakieś kable, elektroniczne ustrojstwa, błyskające cosie i metalowe tyczki coby się podeprzeć można było

Domyślnie

tak blackside, miałem macałem- tak się składa że jeden z kolegów ma 40d- mała różnica w stosunku do 50d, a drugi d90- udało mi się macać - gdybym nie miał nic wspólnego z Nikonem, prawdopodobnie zastanawiałbym się nad Canon'em według mnie bardzo fajnie leży w ręce, ma spore wymiary, całkiem fajny grip- i jako jeden z niewielu Canon'ów w tej cenie... co prawda jest tylko jeden xD ale w porównaniu do np. 500d jest o wiele lepiej wykonany- jest to moje zdanie
    Jednak że mam już D40, spodobało mi się wykonanie, obiektywy systemowe, a i troche badziewia do Nikona już mam- wybiorę D90, który jest na prawdę super sprzęcikiem o bardzo dużym potencjale według mnie- jedynym zbędnym dodatkiem według mnie jest podgląd na żywo i nagrywanie filmów... ale jak kto woli
    taka rozbudowana odpowiedź na Twoje pytanie czy miałem i macałem obydwa na zmianę
    1/2 Get Lucky Photo
    D750| S 35mm | N 50mm 1.8 | SB700

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów