Close

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 95
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mysiadziura

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Funghi Zobacz posta
    Na imaging-resource.com przetestowali nowego 500D

Dla niecierpliwych link do "porównywacza" sampli, wybrać model, scenę (ISO), powiększyć na 100%:

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

Myślę, że rozwiewa to wszelkie wątpliwości, przynajmniej dla osób bardziej rozważnych. Dla podatnych na marketingowe bełkoty najlepsze będzie zawsze to co dobrze rozreklamowane.
    Wg porównania na tej stronie D90 i A230 na iso 800 ten drugi nawet nieźle wypada B)
    Ostatnio edytowane przez rey ; 07-11-2009 o 15:39

Snejk
    Gość

Domyślnie

Czy w D90 nie przeszkadza brak histogramu w Live View ?

Domyślnie

Mi brak histogramu absolutnie nie przeszkadza, nie przeszkadzałoby nawet brak live view

Domyślnie

patyna1 : przeczytaj proszę swój post nr #59 i przeanalizuj go, jeżeli nie znajdziesz w nim błędnej informacji która czytających wprowadza w błąd...
    to naprawdę proszę cie już się nie wypowiadaj bo widać najwyraźniej sam nie wiesz o czym piszesz ...

Cytat Zamieszczone przez strabek Zobacz posta
    Mi brak histogramu absolutnie nie przeszkadza, nie przeszkadzałoby nawet brak live view
    haha ... mam to samo

=Marcin=
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patyna1 Zobacz posta
    stary watek ale testowalem oba i to jak porownywanie reanult z peugeot jedno i drugie wczesniej czy pozniej was zatrzyma
    oczywiscie bez urazy do obu marek.

oba aparaty beda dobrym wyborem dla amatora i nie mozna stawiac tu jednego nad drugim, wszystko zalezy do czego ma byc urzywany. jesli tylko jako point and shoot w lepszej jakosci niz kompakt to Canon- mniejszy , dluzszy film i software ktory na auto najpierw podnosci ISO a dopiero pozniej lampe,odwrotnie w nikonie(roznice b.male)
    oraz odchodzace gumki z gripow nikona(gdy rece spocone , zimno, goraco, ciezi obiektyw) takie osoby czesto mniej dbaja o aparat.

jesli ktos bedzie urzywal go troszke bardziej niz point and shoot to wybralbym nikona wygodniejsza obsluga, drugi wyswietlacz, wyzwalanie lampy wbudowana lampa no i lepiej poradzi sobie z srednio dzialajacymi profilami kolorow do nef w PSie oraz wiecej klatek na sekunde(ale znow roznica b.mala)

co do szumow-szybkie sprostowanie canon 500d wychodzi tu lepiej niz nikon d90 i nie mowie tu o bezuztecznym 12800

nikon d90 mozna postawic wyzej wyswietlacz do gory body i dwa pokretla do przyslony i czasu migawki co sprawia ze jest wygodniejszy.

obie puszki sa puszkami amatorskimi wykonanie obu jest podobne!!! amator nie zauwazy roznic w tych aparatach, a dlugosc filmu moze spowodowac, ze wiecej z nich kupi canona, podobny wplyw moze miec cena.

osobiscie wolalbym puszke nikona i tylko ze wzgledu na dwa pokretla w body.

Robilem zdjecia obiema puszkami i chyba nawet bylem zadowolony bardziej z canona(mamm na mysli tylko i wylacznie jakosc zacienionych miejsc, mam na mysli obiektyw f/3.5-5.6 ktory gubi prawie wszystko przy pomiarze swiatla w kiepskim sztucznym oswietleniu, ale patrze na to innym okiem)

podsumowujac powiedzialbym tak- ktory lepiej w rece lezy

a najlatwiej bedzie wejsc tu i porownac
    http://www.dpreview.com/reviews/comp...n_d90&show=all

Pierwsze pytanie, czy to po polsku?, bo niektóre zdania to jakiś szyfr nie do odgadnienia....

patyna1:
    stary watek ale testowalem oba i to jak porownywanie reanult z peugeot jedno i drugie wczesniej czy pozniej was zatrzyma
    oczywiscie bez urazy do obu marek.
    hmmm....naprawdę dziwne rozumowanie.....(drapie się po głowie i za chiny ludowe nie mogę wymyśleć o coż Ci chodziło).....OŚWIEĆ Mnie..... a czy to nie są przypadkiem amatorskie puszki??? 500d amator, d90 zaawansowany amator, no logiczne jest to, że z miarę zdobywania wiedzy i umiejętności z biegiem czasu staną się coraz bardziej ograniczające, ale na Miłość Boską idąc tym tropem, to co? D3x i Marki mają wszyscy kupować? Bo wcześniejsze korpusy będą nas po jakimś czasie ograniczać?? Nie popadajmy w paranoje....

chciałem napisać jeszcze coś mądrego, ale wymiękłem, stwierdziłem że szkoda czasu......Herezje jakieś wypisujesz,
    ja jeszcze swoje d90 oprucz point and shot używam do low kick and strong punch.....

patyna1 :nikon d90 mozna postawic wyzej wyswietlacz do gory body
    no przecież że tak!!....np na szafie, lepszy widok ;D.....hmmmm, tylko co to jest ta gory boda????

patyna1:ale patrze na to innym okiem)
    ŚWIĘTE SŁOWA, chyba jakbardziej tu pasują...

Domyślnie

miało być--- najbardziej tu pasują.....

Domyślnie

Patyna1, z całym szacunkiem, ale jeżeli piszesz że wykonanie obu puszek jest na podobnym poziomie, i zwykły amator nie zauważy różnic w tych aparatach to się gruubo mylisz. Sam jestem amatorem i zapewniam Cię że różnica w sposobie wykonania i ergonomii jest ogromna, wystarczy wziąść oba aparaty do ręki aby poczuć różnicę. 500D przy D90 wygląda jak zaawansowany kompakcik. Nie da się tego nie zauważyć nawet będąc amatorem.

Domyślnie

słuchajcie ja mam takie pytanko. Czy w D90 (chociaż wątpie) jest histogram "on live". Miałem coś takiego w Fuji 9600. Przydatne bardzo... Chyba, że jest jakaś drabinka(w trybie M) Dzięki za odp.

Pozdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patyna1 Zobacz posta
    osobiscie wolalbym puszke nikona..
    ___

Robilem zdjecia obiema puszkami i chyba nawet bylem zadowolony bardziej z canona...
    ...
    D90 + 70-300VR

Pozdrawiam, Maciek.

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów