Close

Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 173

Wątek: d5000 czy d90

Domyślnie

Pragnę zwrócić uwagę na recenzję D5000 z imaging-resource:
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/D5000/D5000A.HTM
    D5000 niby "tylko okrojona" D90, ale są jakieś spore problemy z czasem AF przy szerokim końcu, co w D90 nie występuje(nie chodzi tu o korzystanie z Live-View). Bebechy "prawie jak w D90" ale "prawie" robi w AF poważną różnicę...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonos Zobacz posta
    Pragnę zwrócić uwagę na recenzję D5000 z imaging-resource:
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/D5000/D5000A.HTM
    D5000 niby "tylko okrojona" D90, ale są jakieś spore problemy z czasem AF przy szerokim końcu, co w D90 nie występuje(nie chodzi tu o korzystanie z Live-View). Bebechy "prawie jak w D90" ale "prawie" robi w AF poważną różnicę...
    Z D90 są dużo większe problemy.
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=81378
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Oszczędny w słowach Awatar sdnk
    Miasto
    Złotoryja / Bolesławiec

Domyślnie

d90+50 1.8 i używke 18-70 lub 18-55
    D80+N18-55VR+N50/1.8+N35/1.8+SB-900+pare kilo ficzerów

Domyślnie

z tymi problemami z d90 jest naprawde az tak zle? watpie prawdopodonie byla partia felerna bo od jakiegos czasu coraz mniej slyszy sie o zwisach. U mnie osobiscie przez 4 miesiace nic sie nie wydarzylo, i oby tak zostalo

Domyślnie

Narzekanie to nasz sport narodowy.

Mam D90 - zero problemów.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Narzekanie to nasz sport narodowy.

Mam D90 - zero problemów.
    Gratuluje. Też mam d90 i same problemy. Nie wiem ile sobie pstrykacie tych fotek, ale przez 2 miesiące klapnąłem około 600 razy i też miałem zero problemów, natomiast na weselach od kilku tygodni klikam około 1200 fotek co tydzień i błędy mam co imprezę, więc narzekanie w moim przypadku jest jak najbardziej uzasadnione.
    D7200---S17-50 F2.8---T70-300 F4-5.6 VC USD---Nikkor 85 F/1.8 D---Samyang Fisheye 8mm--metz 52AF-1---metz 48AF

Domyślnie

Dawniej jak człowiek kupił wadliwy towar, to go wymieniał lub naprawiał w ramach gwarancji.

Dzisiaj zakłada wątek na forum i marudzi. Można i tak, ale po co ?
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Niejeden próbował. I dostawał odpowiedź od NP, że wina leży po stronie obiektywu albo pamięci!
    Nie wspomnę o terminowości... chyba słyszałeś?!
    To jak mają nie narzekać!
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

jezeli lezy po stronie obiektywu a jest na niego gwarancja to mysle ze powinni sie tym zainteresowac. A co do pamieci to w sklepie w ktorym kupilem aparat gosc wymienia karty od reki na inne jezeli pojawia sie problemy. Przyznaje ostatnio bylem na malym wypadzie i aparat nosilem na pasku podpięty byl wlasnie N18-105 vr i raz wystapil blad F ale wylaczenie i wlaczenie aparatu rozwiazalo problem. Wydaje mi sie ze to przez wstrzasy stracilo sie polaczenie miedzy body i obiektywem. Zdarza sie

Domyślnie

mam d90 od dluzszego czasu, robilem juz nie jeden raz ponad 500 zdjec dziennie
    i nigdy nic mi sie (odpukac) nie stalo, za kazdym razem wachluje obiektywami
    dosc mocno i sa to obiektywy roznych firm i wielkosci, na dodatek znam kilka osob
    ktore tez maja ta puszke i nikt nie zglaszal problemow ,
    takze nie zniechecalbym ludzi chcacych kupic d90 bo to naprawde swietny sprzet
    a przypominam ze wadliwe egzemplarze zdarzaja sie takze wsrod wahadłowców
    wysylanych na orbite za grube milardy dolarow ...

Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów