Close

Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 173

Wątek: d5000 czy d90

Domyślnie

Ja również polecam D90, mimo błędu F--, który się u mnie pojawia. Dotknięcie obiektywu rozwiązuje problem, a nigdy nie robię zdjęcia jedną ręką, zawsze podtrzymuję obiektyw, więc nie jest to dla mnie kłopotliwe.

P.S. D5000 to z pewnością też bardzo dobry sprzęt.

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Ja normalnie wymiękam. Tyle wrzasku, a tu się okazuje, że nie ma problema!
    W zasadzie, nic mi więcej do głowy nie przychodzi - a chciałem pomóc.

PS
    Może faktycznie D90 nie psuje się częściej niż inne puszki, a na dodatek niektórzy użytkownicy D90 nie wiedzą do czego służy gwarancja i jak z niej skutecznie skorzystać, by nie czekać na naprawę miesiącami...?!
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SlaWasII Zobacz posta
    niektórzy użytkownicy D90 nie wiedzą do czego służy gwarancja i jak z niej skutecznie skorzystać, by nie czekać na naprawę miesiącami...?!
    No to oświeć nas, jak z niej skutecznie skorzystać?

Domyślnie

P.S. Do przedostatniego mojego posta: Oczywiście, że wolałabym, żeby problem ze stykami nie występował. Od tego powinnam zacząć. Tyle, że to nie jest dla mnie na tyle duży problem, żeby rozstawać się z aparatem na czas naprawy gwarancyjnej. Jak kupię drugi obiektyw zobaczę, czy problem pozostanie.

Domyślnie

z moim D90 zero problemu - ostatnia impreza - właczyłem rano - wyłączyłem puźno w nocy, zrobiłem ~1200 zdjęć, wymieniałem karty, szkła - zero problemów, żadnego błędu.

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ferro Zobacz posta
    No to oświeć nas, jak z niej skutecznie skorzystać?
    Ferro, nie załapałeś... pojęcia, ach, nie mam jak to zrobić. Pytaj tych, co nie widzą problemu z serwisem na Podstępu.
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 27-05-2009 o 13:03
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Może dołożę dawkę swoich doświadczeń.

Kupiłem od jednego z forumowiczów D90-tkę miesiąc temu, wyłapałem pasek na LCD, wyświetlacz był w mapowaniu, wczoraj minęły dokładnie 4 tygodnie. Dzwoniłem do serwisu, nie miałem żadnych problemów z dodzwonieniem się, Panowie po numerze seryjnym opisali dokładnie jaki jest status, dzisiaj aparat miał być gotowy do wysłalania do Wrocławia, dzisiaj z Vobisu we Wro już dzwonili, że aparat na mnie czeka.
    Zakładając, że robotę wykonali prawidłowo, nie miałem żadnych problemów z serwisem (poza 4-tygodniowym czasem, ale na to byłem przygotowany).
    Zobaczymy jak będzie ze zwiechami, ale mam nadzieję, że będzie ok. Po całodziennym użytkowaniu zaraz po zakupie nie miałem żadnych Err'ów.

pzdr
    m.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SlaWasII Zobacz posta
    Ferro, nie załapałeś... pojęcia, ach, nie mam jak to zrobić. Pytaj tych, co nie widzą problemu z serwisem na Podstępu.
    Fakt, nie załapałam. Szkoda, że to był żart...

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    Wpisów
    37

Domyślnie

To nie był żart. To było z mojej strony bardzo nieładne szyderstwo. Przepraszam, ale nie wytrzymałem...

Oszczędny w słowach Awatar abiele
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

jeśli masz kasę kup d90, jedwabisty [<-moderacja-] aparat! oczywiście z dobrym obiektywem!
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 03-08-2009 o 20:37 Powód: udzielam ostrzeżenia wzrokowego.
    D90, N55-300VR, N18-105VR, N35/1,8, sb-600

Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów