Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: D90 vs S5Pro..

Domyślnie

do dupy ten s5 btw niech kolega nie naciaga faktow tak jak mu sie to podoba bo to bez sensu

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek213 Zobacz posta
    To zdradzę Ci tajemnicę dlaczego niektórzy potrzebują szybkiego autofokusa i szybkostrzelnej lustrzanki. Po prostu robią za jednym zamachem do 6 fotek od -3EV do 0EV po to by nie mieć przepaleń. Dlatego też ważny jest szybki zapis na kartę.
    chyba nie czytałeś od początku co pisałem, bo na wesela potrzebny jest sprzęt bardzo szybki, sprawny AF, który wychwyci każdy moment. Slawek213 najpierw czytaj a później komentuj!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kriso Zobacz posta
    chyba nie czytałeś od początku co pisałem, bo na wesela potrzebny jest sprzęt bardzo szybki, sprawny AF, który wychwyci każdy moment. Slawek213 najpierw czytaj a później komentuj!
    A ty chyba nie przeczytałeś pierwszego posta.

zajmuje się fotografią mody/portret (ogólnie modelki) w studio i plenerze + fotografia ślubna
    To nie są "wesela".
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    A ty chyba nie przeczytałeś pierwszego posta.
    To nie są "wesela".
    jest ślub to i może być wesele, zrób swoim fuji zdjęcie w pomieszczeniu, gdzie masz światło jarzeniowe i wykładzinę mocniej szarą i zobacz jak zmieniła kolor na prawie zielony. sprzedaje sprzęt fotograficzny i robię zdjęcia nim, dlatego nie polecam S5Pro, ani innych wynalazków z dziwnymi matrycami jak np: Sigma SD 14, która zamiast czerwonego robi pomarańcz.

Domyślnie

Wesela jak widac niczym sie nie roznia od wyscigow 3 czy 4.5 klatki to to samo prawie roznice robi 7-8-9 tylko na co komu to w fotografi studyjnej plenerowej i slubnej

Domyślnie

sprzedaje sprzęt fotograficzny i robię zdjęcia nim, dlatego nie polecam S5Pro, ani innych wynalazków z dziwnymi matrycami jak np: Sigma SD 14, która zamiast czerwonego robi pomarańcz.
    Dlatego w stopce masz d90 Btw to kolega pytal o wplyw podrozy samolotem na matryce o ile pamietam.....?Sluchaj my tu piszemy co naszym Naszym i jeszcze raz naszym zdaniem sie przydaje, a kolega proboje dowiesc ze to d90 jest lepszy od s5; a nie o to tu chodzi w tym watku
    Ostatnio edytowane przez karabud ; 13-04-2009 o 23:34

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karabud Zobacz posta
    Dlatego w stopce masz d90
    nie zajmuje się fotografią zawodowo, dlatego D3 nie jest mi potrzebny, wybrałem d90 bo miałem ograniczony budżet finansowy, wybrałem najlepszy aparat jaki był dla mnie potrzebny. Dla ciekawostki powiem, że mój dyrektor ma nikona d40x a zarabia ......... i jeszcze więcej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kriso Zobacz posta
    Dla ciekawostki powiem, że mój dyrektor ma nikona d40x a zarabia ......... i jeszcze więcej.
    Rzeczywiscie ciekawostka Jeszcze raz polecam s5 daje ciekawe efekty i do tego zakresu ktory autor podal zostal stworzony i sie w tym dopsz sprawdza

Domyślnie

jest ślub to i może być wesele,
    Jest konkretne wymaganie (fotografia mody, portretowa i ślubna) na którym D90 wymięka, a do którego S5 został specjalnie zaprojektowany, rozumiesz?

zrób swoim fuji zdjęcie w pomieszczeniu, gdzie masz światło jarzeniowe i wykładzinę mocniej szarą i zobacz jak zmieniła kolor na prawie zielony. sprzedaje sprzęt fotograficzny i robię zdjęcia nim, dlatego nie polecam S5Pro, ani innych wynalazków z dziwnymi matrycami jak np: Sigma SD 14, która zamiast czerwonego robi pomarańcz.
    No cóż, w takim razie wypada jedynie współczuć twoim klientom, skoro najlepiej odwzorowująca kolory matryca na rynku, która w trybie AWB idealnie radzi sobie z dwoma źródłami o całkowicie odmiennej temperaturze, która jako jedyna oddaje rzeczywisty kolor skóry, jest według ciebie "dziwna".

Powiedz jeszcze że nie należy kupować S5 bo to CCD, a dobre są tylko CMOS-y, no i "jak jest wesele, to D90 można i filmik nagrać".
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Mathu dajmy spokoj znowu bedzie o tym gadka ze my to Zakon Fuji Eh d90 to swietny sprzet wybralbym go pewnie jakbym robil sport, architekture, "wesela" i jakby moj szef mial d40x bo w tym sie lepiej teoretycznie sprawdzi

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów