Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez razza Zobacz posta
    ......Co do Pragi - ul Stalowa , Szmulki - z undergroundową Fabryką Czciny w dawnej fabryce cukierków .....
    Male sprostowanie w Fabryce Trzciny miescila sie wczesniej siedziba Polskiego Przemyslu Gumowego (PPG gdzie produkowano slyne pepegi ) wczesniej byla tam wytwornia marmolady, a jeszcze wczesniej przetwornia konserw.

Domyślnie

Warszawę trudno jest zobaczyć.
    To co w niej najwspanialsze to puls życia , tu coś się dzieje, kreci, walczy .
    Tu czuć zapach władzy, pieniędzy i bogactwa. Jeśli jest jakaś odległość między Światem a Polską to w Warszawie jest ona najmniejsza.
    Co tam muzea obszczana starówka pojedź do Anina ,Wilanowa / omijaj pałac/,Milanówka popatrz na kobiety za szybami sunących limuzyn i uważaj w wieczory piątkowo/sobotnie na drodze bo to pora wielkich zawodów .
    Warszawa i to co tu najwspanialsze ? To własnie .... Cały ten zgiełk ...
    Ostatnio edytowane przez hasnik ; 04-04-2009 o 08:14

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wawa / Jasło

Domyślnie

Hej, mieszkam na Pradze już kilka lat, ok. 300 m. od wspomnianego drewnianego domu na Kawęczyńskiej i jak na razie nic mnie ani mojemu sprzętowi się nie stało. Polecam Pragę jako świetne miejsce do focenia - Szmulki (okolice ul. Kawęczyńskiej), Nowa Praga (ul. Stalowa, Szwedzka), Port Praski. Po więcej info zapraszam na priv.

Pozdrawiam
    D90 | 18-200 DX | 35 DX | SB-800 | Nova 3AW | Coolpix P310
    There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sawi Zobacz posta
    Zawsze mozna sie wyprowadzic skoro taka brzydka - przeciez nie ma ustawowego obowiazku mieszkania w Warszawie.
    Im mniej w tym miescie ludzi z negatywnym nastawieniem do niego - tym bardziej bedzie pozytywne.
    Popieram, bo klimat w mieście to tworzą ludzie - nie mury. Jeśli chodzi o porównywanie Warszawy do Krakowa czy Gdańska-wyjdźcie poza starówkę, to zobaczycie prawdziwe miasto.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cloned Zobacz posta
    Popieram, bo klimat w mieście to tworzą ludzie - nie mury. Jeśli chodzi o porównywanie Warszawy do Krakowa czy Gdańska-wyjdźcie poza starówkę, to zobaczycie prawdziwe miasto.
    Ręce opadają, przecież rozmawiamy o architekturze...
    A jaki to klimat tworzą ludzie, którzy na wyrażenie przez kogoś opinii innej niż jedynie słuszna reagują wypowiedzią w tonie "nie podoba się - wypad", to już obaj odpowiedzcie sobie sami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    Male sprostowanie w Fabryce Trzciny miescila sie wczesniej siedziba Polskiego Przemyslu Gumowego (PPG gdzie produkowano slyne pepegi ) wczesniej byla tam wytwornia marmolady, a jeszcze wczesniej przetwornia konserw.
    dla dawnych mieszkańców Jadowskiej była to zawsze "fabryka kiełbasy"
    A jaki to klimat tworzą ludzie, którzy na wyrażenie przez kogoś opinii innej niż jedynie słuszna reagują wypowiedzią w tonie "nie podoba się - wypad", to już obaj odpowiedzcie sobie sami.
    a ja zauważyłem jedną ciekawą rzecz. O Warszawie źle mówią przeważnie ludzie, którzy się tu nie urodzili. Rzadko można spotkać rodowitego warszawiaka, który jest generalnie na nie.
    Ostatnio edytowane przez miron19j ; 12-04-2009 o 23:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturpop Zobacz posta
    Ręce opadają, przecież rozmawiamy o architekturze...
    Po pierwsze, nie tylko o architekturze tu rozmawialiśmy-więc nie rób tu za semafor. Po drugie, porusza mnie dogłębnie powszechny brak poszanowania dla tego miasta - zwłaszcza u osób, które nie są z nim związane ani sentymentalnie, ani emocjonalnie- bardziej niż potrzeba wyspania się. Sawi i tak bardzo kulturalnie to ujął - zwłaszcza, że zazwyczaj krytyka Warszawy, do konstruktywnej ma cholernie daleko.
    Po trzecie swoje pseudo analizy zachowań zostaw dla siebie.

Domyślnie

Po pierwsze, nie tylko o architekturze tu rozmawialiśmy-więc nie rób tu za semafor. .
    Wasz komentarz był skierowany bezpośrednio pod moim adresem i moją niezbyt pochlebną uwagę dotyczącą architektury Warszawy. Popatrz sobie na kontekst i cytaty, zamiast odpływać do nibylandii.

Po drugie, porusza mnie dogłębnie powszechny brak poszanowania dla tego miasta - zwłaszcza u osób, które nie są z nim związane ani sentymentalnie, ani emocjonalnie- bardziej niż potrzeba wyspania się. Sawi i tak bardzo kulturalnie to ujął - zwłaszcza, że zazwyczaj krytyka Warszawy, do konstruktywnej ma cholernie daleko.
    Napisałem krótko i konstruktywnie, w zamian dostałem odpowiedź w postaci ataku personalnego. Coś tam o braku poszanowania, potrzebie wyspania się, a w ogóle to wypad jeśli się nie podoba.. ma być aplauz i zaakceptowanie. Żenada, to jest Twoim zdaniem dyskusja merytoryczna? Jeśli tak, to proponuję zainteresować się znaczeniem słowa "merytorycznie" i "meritum".

Po trzecie swoje pseudo analizy zachowań zostaw dla siebie.
    Odpowiem w Twoim stylu: nie podoba się, nie czytaj. Chcesz dyskutować merytorycznie - proszę bardzo. A Twojej zgody na wyrażenie opinii nie potrzebuję, powiem więcej - mało mnie Twoja akceptacja (lub jej brak) interesuje.
    Ostatnio edytowane przez arturpop ; 13-04-2009 o 01:52

Domyślnie

A jaki to klimat tworzą ludzie, którzy na wyrażenie przez kogoś opinii innej niż jedynie słuszna reagują wypowiedzią w tonie "nie podoba się - wypad"
    Zamiast tak się tłumaczyć, było wpaść na jeden z trzech plenerków, po których oprowadzałem po Warszawie i starałem się pokazać tą piękną/ciekawą/już niestety zniszczoną architekturę w naszym mieście... Ciebie tam nie widziałem
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Poprawka: bywa ciekawa i ładna, tylko trzeba znaleźć się w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie. Ale w ogólności Warszawa to straszliwy pasztet moim zdaniem, można się o tym przekonać wjeżdżając na górę PKiN-u i patrząc na te morza blokowisk rozlewające się ze wszystkich stron. Z dołu wygląda to nie lepiej - jakiekolwiek fragmenty ładnej architektury pozasłaniane reklamami i przypadkowymi zabudowaniami. Paskudztwo!

arturpop jesli oceniasz architekture Warszawy (szczegolnie na drugim brzegu Wisly) wjezdzajac na Patyk to podziwiam Twoj wzrok

A tak bardziej w temacie to jednak najlepiej ogladac Warszawe w towarzystwie osob ktore cos ciekawego moga pokazac. Ja w ten sposob poznalem juz kilka(nascie) miejsc. Czesc z nich juz wymienialem wyzej i zawsze robia wrazenie na przybyszach (nawet tych z Pragi, Amsterdamu czy Berlina) Kazdy z nich milo wspomina Warszawe i chetnie tu wraca.
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 20-04-2009 o 01:16 Powód: poprzestawiane literki ;-)

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów