Szukaj
Warszawę trudno jest zobaczyć.
To co w niej najwspanialsze to puls życia , tu coś się dzieje, kreci, walczy .
Tu czuć zapach władzy, pieniędzy i bogactwa. Jeśli jest jakaś odległość między Światem a Polską to w Warszawie jest ona najmniejsza.
Co tam muzea obszczana starówka pojedź do Anina ,Wilanowa / omijaj pałac/,Milanówka popatrz na kobiety za szybami sunących limuzyn i uważaj w wieczory piątkowo/sobotnie na drodze bo to pora wielkich zawodów .
Warszawa i to co tu najwspanialsze ? To własnie .... Cały ten zgiełk ...
Ostatnio edytowane przez hasnik ; 04-04-2009 o 08:14
Hej, mieszkam na Pradze już kilka lat, ok. 300 m. od wspomnianego drewnianego domu na Kawęczyńskiej i jak na razie nic mnie ani mojemu sprzętowi się nie stało. Polecam Pragę jako świetne miejsce do focenia - Szmulki (okolice ul. Kawęczyńskiej), Nowa Praga (ul. Stalowa, Szwedzka), Port Praski. Po więcej info zapraszam na priv.
Pozdrawiam
D90 | 18-200 DX | 35 DX | SB-800 | Nova 3AW | Coolpix P310
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.
dla dawnych mieszkańców Jadowskiej była to zawsze "fabryka kiełbasy"
a ja zauważyłem jedną ciekawą rzecz. O Warszawie źle mówią przeważnie ludzie, którzy się tu nie urodzili. Rzadko można spotkać rodowitego warszawiaka, który jest generalnie na nie.A jaki to klimat tworzą ludzie, którzy na wyrażenie przez kogoś opinii innej niż jedynie słuszna reagują wypowiedzią w tonie "nie podoba się - wypad", to już obaj odpowiedzcie sobie sami.
Ostatnio edytowane przez miron19j ; 12-04-2009 o 23:18
Po pierwsze, nie tylko o architekturze tu rozmawialiśmy-więc nie rób tu za semafor. Po drugie, porusza mnie dogłębnie powszechny brak poszanowania dla tego miasta - zwłaszcza u osób, które nie są z nim związane ani sentymentalnie, ani emocjonalnie- bardziej niż potrzeba wyspania się. Sawi i tak bardzo kulturalnie to ujął - zwłaszcza, że zazwyczaj krytyka Warszawy, do konstruktywnej ma cholernie daleko.
Po trzecie swoje pseudo analizy zachowań zostaw dla siebie.
Wasz komentarz był skierowany bezpośrednio pod moim adresem i moją niezbyt pochlebną uwagę dotyczącą architektury Warszawy. Popatrz sobie na kontekst i cytaty, zamiast odpływać do nibylandii.
Napisałem krótko i konstruktywnie, w zamian dostałem odpowiedź w postaci ataku personalnego. Coś tam o braku poszanowania, potrzebie wyspania się, a w ogóle to wypad jeśli się nie podoba.. ma być aplauz i zaakceptowanie. Żenada, to jest Twoim zdaniem dyskusja merytoryczna? Jeśli tak, to proponuję zainteresować się znaczeniem słowa "merytorycznie" i "meritum".
Odpowiem w Twoim stylu: nie podoba się, nie czytaj. Chcesz dyskutować merytorycznie - proszę bardzo. A Twojej zgody na wyrażenie opinii nie potrzebuję, powiem więcej - mało mnie Twoja akceptacja (lub jej brak) interesuje.
Ostatnio edytowane przez arturpop ; 13-04-2009 o 01:52
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
arturpop jesli oceniasz architekture Warszawy (szczegolnie na drugim brzegu Wisly) wjezdzajac na Patyk to podziwiam Twoj wzrok
A tak bardziej w temacie to jednak najlepiej ogladac Warszawe w towarzystwie osob ktore cos ciekawego moga pokazac. Ja w ten sposob poznalem juz kilka(nascie) miejsc. Czesc z nich juz wymienialem wyzej i zawsze robia wrazenie na przybyszach (nawet tych z Pragi, Amsterdamu czy Berlina) Kazdy z nich milo wspomina Warszawe i chetnie tu wraca.
Ostatnio edytowane przez marszull ; 20-04-2009 o 01:16 Powód: poprzestawiane literki ;-)
Skontaktuj się z nami