A to drzewko to już chyba kiedyś fotografowałeś.
Czy przypadkiem tam za tym drzewkiem to nie Columbia Gorge?
Pewnie nie, ale jakoś mi się tak kojarzy.
Bardzo ładnie![]()
Szukaj
A to drzewko to już chyba kiedyś fotografowałeś.
Czy przypadkiem tam za tym drzewkiem to nie Columbia Gorge?
Pewnie nie, ale jakoś mi się tak kojarzy.
Bardzo ładnie![]()
Pozdrawiam.
MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
|||blog ||| maciejsimm.com|||
Right on! Tak, za tym drzewkiem jest Columbia Gorge. Te skały w tle to już na drugim brzegu Columbii.
A tego drzewka jeszcze nie fotografowałem bo w tym miejscu byłem po raz pierwszy. To musiały być inne drzewka, już parę z nich obfotografowałem
Jakbyś kiedyś niechcący o Oregon zahaczył to byśmy sobie w Gorge pojechali!
Bardzo ładna fotografia, najbardziej podoba mi się jej warstwowość i zderzenie kwiecistej łąki ze skalistym brzegiem, a następnie znowu piękne zielone pagórki.
Drzewko mz jest zupełnie nie potrzebne. To nie ono gra główne skrzypce.
pozdrawiam
Może dam podsumowanie sprzecznych, choć w mojej opinii życzliwych, opinii jakie dostałem na tym wątku i za które dziękuję.
Spędziłem w tym miejscu jakieś dwie godziny czekając na właściwe światło. Zdjęcie jest zlepkiem dwóch ekspozycji ponieważ cały kadr nie mieścił się w GO gdyż był robiony na powyżej 70mm.
Pewnie nie jest to najlepsze zdjęcie jakie zrobiłem w życiu, ale rzecz jest w filozofii, że ja zupełnie nie dbam o zasady typu podział kadru, lokalizacja elementów itd. Te rzeczy traktuję zupełnie intuicyjnie. Kadr dzielę, i w ogóle całą kompozycję ustawiam tak jak mi się wydaje w danej chwili najlepiej, czyli maksymalnie stworzyć jakiś dramat, emocję, akcję, nastrój. Nawet kosztem poprawności kompozycji.
Światła, kontrasty i klimat są właściwie wszystkim nad czym się skupiam komponując zdjęcie. Nawet nie zwracam uwagi czy coś tnę, czy coś jest w 1/3 czy też na środku.
Potem oczywiście muszę się nasłuchać nonsensów że jednak coś uciąłem czy źle skadrowałem. Czasami są one irytujące, ale taka jest cena ignorowania zasad, i wiem że będę musiał ją płacić.
Dlatego nauczyłem się filtrować komentarze. Oczywiście gdy krytyka pochodzi od kogoś kogo szczególnie cenię, głównie za jego/jej wkład fotograficzny, to wtedy uważnie słucham i staram się nad tym zastanawiać. Może rzeczywiście użyłem złej metody komunikacji. Może rzeczywiście lepiej się skomunikuję jak posłucham się pewnych zasad.
Marzę aby 100% fotografów miało taką filozofię jak moja....![]()
Mi zdjęcie się bardzo podoba. Bardzo lubie właśnie takie widoki, wycinki krajobrazu, bez nieba.
Świetnie uchwyciłeś wiosnę, a pofalowane wzgórza na dalszym planie nadają większej głębi zdjęciu.
Jest extra.
Pozdrawiam.
MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
|||blog ||| maciejsimm.com|||
Skontaktuj się z nami