Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Rowena Point

Domyślnie

można spróbować odbić symetrycznie to "drzewo" i wyjdzie ładna choineczka
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

rozumiem, że można mieć awersje do pionowych kadrów (choć nie rozumiem dlaczego) ale w tym przypadku aż się prosi
    ew kwadrat chociaż

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plusczyminus? Zobacz posta
    rozumiem, że można mieć awersje do pionowych kadrów (choć nie rozumiem dlaczego) ale w tym przypadku aż się prosi
    ew kwadrat chociaż
    A dlaczego aż się prosi ?

Byłoby w pionie to wszyscy chcieliby w poziomie

Według mnie poziome warstwy determinują tutaj właśnie po poziomy kadr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    Według mnie poziome warstwy determinują tutaj właśnie po poziomy kadr.
    przy czym niekoniecznie w takich proporcjach
    w pionowym ujęciu takie usytuowanie drzewa dopełniałoby (mz) kadr
    teraz taka mała ilość góry lekko zaburza odbiór
    mój odbiór

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piter670 Zobacz posta
    A dla mnie świetne. Niebo mnie już czasem męczy - taki standard na każdym zdjęciu), a to zdjęcie każe się zatrzymać, i uważnie obejrzeć. Dla mnie bardzo na tak.
    ja również przychylam się do tej opinii, bardzo lubie takie Twoje zdjecia gdzie jest dużo przyrody i odnosi się wrazenie że zdjecie jest zrobione własnie dla niej a nie dla czystej fotografii - tutaj jest duzo naturalnosci
    mz. bdb

ps. spróbuj mimo wszystko pokombinowac z przycieciem tego zdjecia

Domyślnie

Ładny widoczek ale drzewo mi osobiście przeszkada.

Domyślnie

Super.
    Dobrze, że bez nieba, ale szkoda, że nie więcej łąki. Dodać o 1/3 więcej kwiatków i góry zejdą bezsprzecznie do rangi tła. Teraz, i góry, i łąka to temat. A tła... chyba nie ma

swiatlo
    Gość

Domyślnie

W kwadrat, w pion, w poziom. Drzewko przeszkadza, drzewko ok, drzewko odbić symetrycznie. Kwiatków dużo, kwiatków mało, kwiatków w sam raz. Niebo koniecznie, niebo niekonieczne. Więcej góry, więcej dołu.
    Ile doktorów, tyle diagnoz...
    Cieszę się że moja praca wzbudziła tyle opinii...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    W kwadrat, w pion, w poziom. Drzewko przeszkadza, drzewko ok, drzewko odbić symetrycznie. Kwiatków dużo, kwiatków mało, kwiatków w sam raz. Niebo koniecznie, niebo niekonieczne. Więcej góry, więcej dołu.
    Ile doktorów, tyle diagnoz...
    Cieszę się że moja praca wzbudziła tyle opinii...
    Czarku ja zauwazyłem taka prawidłowość ( chodzi o komentarze ) - im wyższy poziom fotki to paradoksalnie, wielu komentujacych wyszukuje mistyczne mankamenty (pamietam jak Stig dostawał szału, gdy na zaje...ym zdjęciu szukano mu dziury w całym, a to pasemko włosów na uchu, włos na rzesie, rzesa ma sklejone dwa włoski ect.)
    niestety nie wiem skad sie to bierze ze powieksza sie fotkę 0 500% i szuka i szuka - a ona juz dostała w tyłek przy zmniejszaniu i walce z kompresją
    dla mnie kryterium oceny jest proste - podoba się lub nie, dopiero potem dochodzą sprawy techniczne, ale musza to być raczej zasadnicze błędy - więc robimy tak zasadne rady bierzemy do serca, resztę po prostu olewamy

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    Czarku ja zauwazyłem taka prawidłowość ( chodzi o komentarze ) - im wyższy poziom fotki to paradoksalnie, wielu komentujacych wyszukuje mistyczne mankamenty (pamietam jak Stig dostawał szału, gdy na zaje...ym zdjęciu szukano mu dziury w całym, a to pasemko włosów na uchu, włos na rzesie, rzesa ma sklejone dwa włoski ect.)
    Od mistrzów oczekuje się więcej

To tak jak na lekcjach wf. Jedni dostają pochwały za skok dajmy na to trzech metrów (ci co skakali dotychczas 2metry), a niektórzy opierdziel (ci co bez problemu skakali 4 metry)
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów