Close

Strona 14 z 26 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 255

Wątek: Pierwsza firma

Domyślnie

W Lublinie kilka podmiotów wygrało przetarg.
    Jedni robili wstępny konkurs inni kto pierwszy ten lepszy. Był duży wybór jeśli chodzi o grupy docelowe. Preferowane osoby młode do 24 roku lub 50+. Łatwiej było kobietom i osobom z małych miasteczek i wsi.
    W moim programie decydowała kolejność napływu wniosków i uwieżcie osoby zdeterminowane naprawdę znalazły coś dla siebie.
    Jeśli chodzi o pomysły na firmę w mojej grupie to jest różnie. Na szczęście z mojej działki nikogo nie ma. Od kwiaciarni przesz szkolenia, usługi doradcze po kwiaciarnię i stadninę.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

w Małopolsce od lutego również jadą z 6.2. W połowie kwietnia ma ruszyć drugi nabór, można się starać o 40.000 zł na zakupy, min. środków trwałych, oraz o wsparcie pomostowe 800 zł co miesiąc (max. przez 12 miesięcy).
    Adres internetowy strony projektu www.nowafirma-malopolska.pl Oblężenie z tego co wiem straszne, ale nie ma co się zrażać. Jest od groma przyszłych kosmetyczek, fryzjerek, etc. a duże znaczenia ma innowacyjność, nie bez znaczenia jest też zmysł do biznesu co weryfikują liczne testy, rozmowy z doradcami zawodowymi, itp. Osobiście startowałem kilka lat temu w ramach środków 2002-2006 i z doświadczenia wiem, że jest to dla wytrwałych, ale jak ktoś nie ma "ciśnienia", a znajduje jeszcze trochę czasu, to chyba warto.
    NIKON

Domyślnie

ADAS, a można wiedzieć jaki Ty planujesz biznes? Ja chcę startować z usługami fotograficznymi, w szczególności fotografia ślubna i okolicznościowa.
    Ponawiam pytanko: mogę startować jednocześnie u kilku beneficjentów do pierwszego odsiewu? A jeżeli nie uda się u jednego, czy mogę próbować u innych?

Domyślnie

a jeszcze jedna dobra informacja - od dziś "firmę" zakładamy tylko w jednym okienku - w UM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarviN Zobacz posta
    ADAS, a można wiedzieć jaki Ty planujesz biznes? Ja chcę startować z usługami fotograficznymi, w szczególności fotografia ślubna i okolicznościowa.
    Ponawiam pytanko: mogę startować jednocześnie u kilku beneficjentów do pierwszego odsiewu? A jeżeli nie uda się u jednego, czy mogę próbować u innych?
    Do pierwszego odsiewu tak, jeśli nie podpisałeś deklaracji uczestnictwa (umowy) w innym projekcie dotyczącym dotacji na rozpoczęcie działalności gospodarczej.
    Dobry fotograf to i Nikonem potrafi zrobić zdjęcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zorki Zobacz posta
    Do pierwszego odsiewu tak, jeśli nie podpisałeś deklaracji uczestnictwa (umowy) w innym projekcie dotyczącym dotacji na rozpoczęcie działalności gospodarczej.
    Dokładnie startować możesz we wszystkich konkursach do momentu wyboru. Uczetniczyć w kilku nie możesz.
    Planuję zajać się fotografią okolicznościową.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    a jeszcze jedna dobra informacja - od dziś "firmę" zakładamy tylko w jednym okienku - w UM
    No oczywiście zapomniałeś dodać że w jednym okienku oprócz wizyty w ZUSie (żeby się zgłosić do ubezpieczenia) i jeśli chcesz inaczej niż na zasadach ogólnych być opodatkowanym to w US (ryczałt, liniowy, VAT i już maszerujesz do US) więc tak napawdę zamiast 4rech okienek są trzy (Urząd Statystyczny odpadł)..
    Czerwony agent : 5DmkII|5DmkI|16-35f2.8L|C24f1.4L|C35f1.4L|C85f1.2L|C135f2L|580ExII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    Żebyś się nie zdziwił.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Tylko kiedys to można bylo zrobić szybko bo człowiek polatał i w dzień wylatał, a teraz jak będa te pisma latały za nas, to ja (będąc z administracją w częstym kontakcie) nie sądzę by było to szybko.

Domyślnie

Jeszcze mam dwa pytanka. To może pierwsze do kolegi ADAS - czy składając wniosek, trzeba od razu załączyć biznesplan? I drugie pytanko: nie doczytałem jeszcze do końca odnośnie szczegółów zasad ogólnych, VAT, ryczałtu etc. Co najlepiej lub najbezpieczniej wybrać do prowadzenia działalności o profilu usługi fotograficzne, fotografia ślubna?

Strona 14 z 26 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów