Szukaj
wiesz, ciezko mi w to uwierzyc bo nie jest takie powszechne zarabianie 5k miesiecznie...
zgadzam się
Jak to usłyszałem to oczy wyszły mi z orbit i się pytam, czemu aż tyle, no to odpowiedź była krótka, żeby można było z żyrantów bez problemu ściągnąć kasę.
Szukałem na googlach i faktycznie nie jest to odosobniony przypadek, ale jednak w przeważającej części ludzie pisali o znacznie niższych zarobkach, czyli wychodzi na to że kwoty te ustalają chyba sobie samu urzędy według ich "widzimisie"
opis w fazie przygotowań ...
na kasę z UP 18tys trzeba dwóch żyrantów ok. 2 czy 3tys przynajmniej tak jest w regulaminie który dostałem z UP Gorlice. Ale nie jest to jedyna forma zabezpieczenia, można też inne.
Dla programów z POKL to tak samo. Wariantów zabezpieczenia jest kilka. Swoją drogą czekam właśnie na ocenę merytoryczną z POKL (Kraków - MARR) czeka ktoś jeszcze?
Mateusz Książkiewicz
Canon & Nikon
w Gdańsku na kasę z UP potrzebna jest jedna osoba do poręczenia wg prawa cywilnego
W Lublinie weklel.
Ja jestem po ocenie merytorycznej i już decyzje podjęli. Niestyety, zostanie podana do wiadomości dopiero po akceptacji przez urząd pracy.
Jeślli chodzi o pisanie BP to nie jest to trudne. W tym projekcie dostaliśmy tutka ( tabelkę). Niestety wytyczne były niejasne i co ciekawe nie wiedzieli jakie są właściwe (szkolący). Dało to taki wynik że jedni mają część finansową Brutto a inni Netto.
Dobre wiadomości dla mnie to że 23 osoby z 60 zrezygnowały z ubiegania się o 18 dotacji, a złe że te 37 które zostały, napisały świetne projekty i miały fajne pomysły. (informacja osoby oceniającej)
Uważam, że główną wadą 6.2 jest czas jaki trzeba poświęcić na szkolenie.
6 miesięcy durnego szkolenia zamiast pracy i działalności. Niestety projekty dotacji są dla firm szkoleniowych.
Najdziwniejsze że na szkoleniu mieliśmy temat spólki komandytowe - przypomnę, że zakładamy jednoosobowe działalności.
Wysiedzenie 120 godzin wykładów to mordega. 3/4 osób z laptopami (internet lub praca, a większość praca)
pocieszające jest że ceny trochę spadły (przypomne, że mamy obowiązek wykonać plan inwestycyjny i jak ceny wzrosna to musimy dopłacać z własnej kieszeni).
Ale to pikuś, najważniejsze żeby załapać się choć na 18 miejsce. \
Ostatnio edytowane przez ADAS ; 05-10-2009 o 20:36
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Brutto i netto to zalezy od tego czy ktos chce zostac platnikiem vat (netto) czy tez nie (brutto)
ps moze zostac doradca pomagajacym pisac biznespalny?
120 godzin wykladow? ja mialem tylko 40 z czego 15 godzin dotyczylo pisania biznesplanu.
u mnie niezaleznie czy chcialo sie zostac platnikiem vat czy nie - caly harmonogram rzeczowo-finansowy musial byc napisany w kwotach bruttoBrutto i netto to zalezy od tego czy ktos chce zostac platnikiem vat (netto) czy tez nie (brutto)
Skontaktuj się z nami