Close

Strona 12 z 26 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 255

Wątek: Pierwsza firma

Domyślnie

Zgadni czemu jestem niewyspany

U wszystkoch organizujących w Lublinie były konkursy- niestety nie byłem tam grupa docelową.
    W jednym projekcie decydowała kolejność składania dok. Wszyscy sie dziwili lecz z pierwszej 60 nikt nie marudził. O dziwo 60 osoba zapisała się na liste tuż przed wejściem piewszej. Może zainteresowanie zostało wyczerpanie w poprzednich projektach.

Edit. Lepsze takie kryterium niż konkurs wedle niejasnych zasad oceny.
    Tu jest proste masz numerek masz szansę.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jery Zobacz posta
    ADAS: Dziwne kryterium kolejność zgłoszeń
    maq123: Udało się?
    niestety nie :/

a jako, że bezrobotnym nie jestem to z jakiegokolwiek dofinansowania nici
    Nikon D300, Nikkor 18-55, Nikkor 35 1.8G, Nikkor 50 1.8D, Sigma 150 2.8, Sigma 70-300 APO, SB-800, Manfrotto 055XPROB + 804RC2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maq123 Zobacz posta
    niestety nie :/

a jako, że bezrobotnym nie jestem to z jakiegokolwiek dofinansowania nici
    Startuj w 6.2 - tam nie ma tego wymogu
    ff

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzant Zobacz posta
    Startuj w 6.2 - tam nie ma tego wymogu
    pisałem, że startowałem ale niestety się nie załapałem

mam wrażenie, że im mniejsze miasto/wieś tym większe szanse na zakwalifikowanie się do 6.2
    Nikon D300, Nikkor 18-55, Nikkor 35 1.8G, Nikkor 50 1.8D, Sigma 150 2.8, Sigma 70-300 APO, SB-800, Manfrotto 055XPROB + 804RC2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maq123 Zobacz posta
    pisałem, że startowałem ale niestety się nie załapałem

mam wrażenie, że im mniejsze miasto/wieś tym większe szanse na zakwalifikowanie się do 6.2
    Mam podobne wrażenie. Byłem blisko dostania się, zabrakło szczęścia. Niestety nie byłem w żadnej grupie preferowanej (wiek, bezrobocie, miasto pon 25tys)
    Dziwne są te kryteria unijne - bo przecież prawdopodobieństwo utrzymania firmy jest dużo większe dla osoby pracującej, niż długotrwale bezrobotnej - z nabytą bezradnością.

Domyślnie

Mam podobne wrażenie. Byłem blisko dostania się, zabrakło szczęścia. Niestety nie byłem w żadnej grupie preferowanej (wiek, bezrobocie, miasto pon 25tys)
    Dziwne są te kryteria unijne - bo przecież prawdopodobieństwo utrzymania firmy jest dużo większe dla osoby pracującej, niż długotrwale bezrobotnej - z nabytą bezradnością.
    Nie zgodze się w pełni z Tobą.
    Owszem odnoszę wrażenie, że osoby z większych miast są dyskryminowane. Kryteria sa od czapy bo może dostać osoba zamożna z małego miasteczka a osoba biedna z miasta odpadnie. Co do szans utrzymania firmy przez osoby bezrobotne z syndromem wyuczonej bezradności to takie osoby z definicji nie biorą udziału w tego typu programach. Co innego osoby długotrwale bezrobotne mają większa motywację i są zdeterminowane. W mojej grupie takie osoby przyszły dzien wcześniej i czatowały przez całą noc. Zobaczymy jak będzie na szkoleniu. Juz się boję 160 godzin obowiązkowego szkolenia. Lublin ma około 350 tysięcy mieszkańców. Projekt był skierowany do osób mających zameldowanie na terenie woj. lubelskiego więc grupa dolocelowa nie jest mniejsz od tej w Łodzi.
    Program realizuje chyba z 5 podmiotów. Jeden jako otwarty OIC (wygrywają szkolenie najlepsze pomysły) jeden dla kobiet UMCS, jeden dał kryterium kolejność zgłoszeń LBS (chyba najsprawiedliwszy) i jeden jest w trakcie podpisywania umowy B6.

Domyślnie

ADAS dlaczego się boisz szkolenia?

Domyślnie

Nie boję się tylko ja w soboty pracuję i już mi sie zlewają dni tygodnia. Chciało by sie mieć czas dla rodziny i odpocząć. Nie mówię o tym jaka jest jakość takich szkoleń bo to sie okarze. Z RUP mi mówili, że te szkolenie to jakas pomyłka. Mam nadzieję że tu będzie inaczej. To jest 8 zjazdów sobota - niedziela. Jak odpadną święta i przecież nie wszystkie soboty zajmą to skończymy po sezonie ślubnym.

Domyślnie

Ktoś się załapał?

Domyślnie

Nie są dziwne. Pamiętaj czym się zajmują urzędy pracy - walką z bezrobociem. I tak mają ukierunkowane swoje działania.
    Dofinansowania dla osób już prowadzących działalność znajdują się w innych programach, prowadzonych przez inne instytucje.
    pozdrawiam

Strona 12 z 26 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów