tez bym chetnie zobaczyl ...
wracajac do tematu , brak gornego wyswietlacza jak dla mnie ten aparat dyskwalifikuje - chetnie tez zobacze foto zrobione na iso 6400 z tego cuda , mysle ze kiepsko bedzie.
Szukaj
tez bym chetnie zobaczyl ...
wracajac do tematu , brak gornego wyswietlacza jak dla mnie ten aparat dyskwalifikuje - chetnie tez zobacze foto zrobione na iso 6400 z tego cuda , mysle ze kiepsko bedzie.
Contax 645, Zeiss 80mm f/2
Takie tematy mnie śmieszą, oczywiście, że... D3(x). Żartuję.
A na poważnie to D90. Najnowsze lustro Nikona można pozrównywać z Canonem 40D, a nie 500D miniaturką, która to niby stałą się super ze wg na możliwość kręcenia filmów i 15 Mpx, które jak pokazuje historia. Pewnie zmniejszą użyteczne ISO...
Na szczoteczki do zębów.
Akustyk, to że średnica przesłony to 28mm to co?, bo ja obiektywu z taką przednią soczewką nigdy nie widziałem chyba, że w małpce. Standard do D90 ma chyba 67mm przedniej soczewki, 24-70/2.8 ma 77mm a do 14-24/2.8 filtra normalnego (nakręcanego) nawet nie kupisz.
gietrzy, świat może i poszedł do przodu, ale praw fizyki nie zmienisz, więc żeby uzyskać jako taką jasność, jeszcze w zoomie to musisz mieć dużą przednią soczewkę.
Ostatnio edytowane przez velaskez ; 26-03-2009 o 17:33
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Te sample to kant tyłka sobie rozbić. Tylko ISO 100,200,400 i 12800. To ostatnie to kaszka straszna, kolorowy szum, ble, fujNikon to przynajmniej generuje szum w odcieniach szarości a nie kolorach tęczy. Ja chcę zdjęcie z tego w hali ISO 3200 to się wypowiem, bo zdjęcia kawki czy drzewa w nocy ze zwalonym WB mnie nie przekonują.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Na imaging-resource.com przetestowali nowego 500D
Dla niecierpliwych link do "porównywacza" sampli, wybrać model, scenę (ISO), powiększyć na 100%:
http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
Myślę, że rozwiewa to wszelkie wątpliwości, przynajmniej dla osób bardziej rozważnych. Dla podatnych na marketingowe bełkoty najlepsze będzie zawsze to co dobrze rozreklamowane.
Ostatnio edytowane przez Funghi ; 30-03-2009 o 18:27 Powód: roztargnienie :)
Tak samo ma D3 na ISO 25600tez jak z komórki z VGA, ale jest ISO pierdylion.
Zwróćcie uwagę na budowę. Masa bez baterii: 500D 480g, D90 620g.
Skontaktuj się z nami