Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NeXuS Zobacz posta
    Tak, przez ponad 25 lat zabawy w amatorskie fotografowanie używałem już kilkanaście różnych obiektywów,
    w tym również sławetne 50-tki.

Czytam, co kolega pisze i staram się zrozumieć jego potrzeby, a co do lepszej jakości -
    żeby stwierdzić czy się jej potrzebuje - warto najpierw spróbować tej "gorszej", bo może wystarczy?

Kolego, osobiście znam takiego, który na fali wątków o super 50-tkach kupił pierwszą lustrzankę
    właśnie z 50, i co? Szybka frustracja i ból głowy skąd wziąć kasę na zoom. Przecież obiektyw
    stałoogniskowy jest przeznaczony do konkretnego zastosowania, 50 na DX to w pomieszczeniach wąziutko,
    głupiej fotki na imieninach nie zrobisz, bo Ci się rodzinka w kadrze nie zmieści (przykład )

I większość się zgadza ale nie lubie stwierdzenia że ktoś coś musi. Sam musi wybrać wiec nie pisz że musi wybrać kita.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szybszy26 Zobacz posta
    nie lubie stwierdzenia że ktoś coś musi. Sam musi wybrać wiec nie pisz że musi wybrać kita.
    No Ok masz rację, muszę zwracać większą uwagę na dokładność wyrażania myśli na piśmie, bo nie miałem wcale w zamiarze nikogo do niczego przymuszać

Oszczędny w słowach Awatar maroo_s
    Miasto
    Kraków, Żukowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szybszy26 Zobacz posta
    I większość się zgadza ale nie lubie stwierdzenia że ktoś coś musi. Sam musi wybrać wiec nie pisz że musi wybrać kita.
    Cytat Zamieszczone przez NeXuS Zobacz posta
    No Ok masz rację, muszę zwracać większą uwagę na dokładność wyrażania myśli na piśmie, bo nie miałem wcale w zamiarze nikogo do niczego przymuszać

Otóż to. Dobrze że się zrozumieliśmy. Poczytałem, poszperałem, podjąłem decyzję i już mam u siebie komplecik D50+ N18-70

Dziękuję za rady, bez Was pewnie kupiłbym jakiegoś ciemnego, wolnego KITa a tak to mam na początek porządne szkło.
    Pierwsze wrażenie? Myślałem że AF nie działa - jest tak cichy Spodziewałem się bzyczenia a on wydaje z siebie tylko cichy szum...
    Dobra, lecę przestudiować instrukcję do D50...
    Nikon+Nikkory
    Pozdrawiam, Marek

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów