Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 73

Wątek: Problem z D40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez okoterroru Zobacz posta
    Co!? Oddałeś aparat do serwisu? Lepiej trzeba było go oddać biednym...
    Ano oddałem,z wielkim bólem serca ale oddałem.We wtorek mija tydzień,trzeba będzie zadzwonić czy dotarł.
    W styczniu jak zaciął mi się obiektyw 18 55mm,to wrócił do mnie z serwisu po trzech tygodniach,zobaczymy jak będzie z body.

Domyślnie

Witam wszystkich!

Byłam dzisiaj w paru sklepach... niestety nawet nie posiadali akumulatorka... więc nie sprawdziłam do końca ( Jutro mam podejśc do jakiegoś fotografa, który operuje NIkonami, możliwe, że mi pomoże...

W jednym sklepie, sprawdzano napięcie w aku za pomocą urządzenia.. niestety nie wiem jak to się fachowo nazywa (mimo, że jestem córką elektryka ;p) i było ok. Natomiast w 2 sklepie polizano moją baterię!! i stwierdzono, że "kopie jak 9-cio voltówka, więc jest ok"...

czyli dalej jestem w kropce aha, i jeszcze jedno... sprawdzano spust migawki. Jest zablokowany na amen...
    ...zdjęcia zatrzymują czas... lubię go zatrzymywać...

Domyślnie

Jak sprawdzono spust migawki, jak nie włożono baterii...

Domyślnie

heh proponuje żeby sobie polizali przewód z cewki zapłonowej w samochodzie to ich dopiero kopnie i nie będą z siebie robić idiotów. jeśli masz w pobliżu gdzieś foto jokera oni tam na pewno mają aku z nikona d40 i dadzą sprawdzić.
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez okoterroru Zobacz posta
    Jak sprawdzono spust migawki, jak nie włożono baterii...
    baterie wlozyl, i powiedzial ze migawka ani drgnie, wiec jest zablokowana...

niestety jokera raczej nie mam w poblizu ;/;/ zobaczymy co jutro powie mi ten fotograf... ale na serio zaczynam się martwić (
    ...zdjęcia zatrzymują czas... lubię go zatrzymywać...

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Akumulator EN-EL9 jest też w D60.
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 09-03-2009 o 22:08
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Takie pytanie - została mi bateria do D70s w całkiem dobrym stanie, nie wiecie czy da się ją zainstalować w D80, gabarytowo jest identyczna tylko nie ma styku synchronizacyjnego?

carinio - zaraz... pisałaś, że w kilku sklepach nie sprawdzono, bo nie mieli akumulatora. Jeżeli włożyli twój akumulator (a zakładamy, że może być uszkodzony) to wiadomym było, że aparat nie odpalił, a sprawdzający troszeczkę się skompromitował.
    Po drugie, żeby stwierdzić zablokowany spust migawki to w body musi byż zasilanie, musi cokolwiek świecić na przykład wyświetlacz, czy informacja w wizjerze. Wcześniej pisałaś, że nic nie świeci.

Jeszcze jedno - jaki masz obiektyw?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 09-03-2009 o 22:15 Powód: proszę nie mnożyć postów.

Domyślnie

bateria z d80 - EN-EL3e

bateria z d70s - EN-EL3

jak widać oprucz tego dodatkowego styku jest też troche inny kształt tego wycięcia podobno można to podpiłować i w gripie działa ale czasami może wystąpić problem z wyjęciem bateri możesz spróbować jak ci sie uda to opisz co i jak
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

tol2di - wiem, ma obydwie baterie, tylko czy ktoś próbował właśnie podpiłować, czy nie zniszczę w ten sposób baterii, bo jeżeli miałbym zniszczyć, to wolę ją komuś dać. No i ja nie mam gripa, tak że musiałbym ją instalować bezpośredno w body i nie wiem co z tym stykiem synchronizacyjnym, żeby nie zjarać puszki.
    Napięcia niby te same ale niewiem po kiego ten trzeci styk.

Domyślnie

ktoś coś już kombinował z forum z tymi aku ale nie moge tego znaleść a ten trzeci styk z tego co pamietam to odpowiada za info o stopniu rozładowania aku prawdopodobnie aku bez styku może zostać nie wykryty pokaże pustą baterie
    Moja Galeria | Mój Blog

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów