Szukaj
Witam wszystkich!
Byłam dzisiaj w paru sklepach... niestety nawet nie posiadali akumulatorka... więc nie sprawdziłam do końca( Jutro mam podejśc do jakiegoś fotografa, który operuje NIkonami, możliwe, że mi pomoże...
W jednym sklepie, sprawdzano napięcie w aku za pomocą urządzenia.. niestety nie wiem jak to się fachowo nazywa (mimo, że jestem córką elektryka ;p) i było ok. Natomiast w 2 sklepie polizano moją baterię!! i stwierdzono, że "kopie jak 9-cio voltówka, więc jest ok"...
czyli dalej jestem w kropceaha, i jeszcze jedno... sprawdzano spust migawki. Jest zablokowany na amen...
...zdjęcia zatrzymują czas... lubię go zatrzymywać...
Jak sprawdzono spust migawki, jak nie włożono baterii...
heh proponuje żeby sobie polizali przewód z cewki zapłonowej w samochodzie to ich dopiero kopnie i nie będą z siebie robić idiotów. jeśli masz w pobliżu gdzieś foto jokera oni tam na pewno mają aku z nikona d40 i dadzą sprawdzić.
Akumulator EN-EL9 jest też w D60.
Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 09-03-2009 o 22:08
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
Takie pytanie - została mi bateria do D70s w całkiem dobrym stanie, nie wiecie czy da się ją zainstalować w D80, gabarytowo jest identyczna tylko nie ma styku synchronizacyjnego?
carinio - zaraz... pisałaś, że w kilku sklepach nie sprawdzono, bo nie mieli akumulatora. Jeżeli włożyli twój akumulator (a zakładamy, że może być uszkodzony) to wiadomym było, że aparat nie odpalił, a sprawdzający troszeczkę się skompromitował.
Po drugie, żeby stwierdzić zablokowany spust migawki to w body musi byż zasilanie, musi cokolwiek świecić na przykład wyświetlacz, czy informacja w wizjerze. Wcześniej pisałaś, że nic nie świeci.
Jeszcze jedno - jaki masz obiektyw?
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 09-03-2009 o 22:15 Powód: proszę nie mnożyć postów.
tol2di - wiem, ma obydwie baterie, tylko czy ktoś próbował właśnie podpiłować, czy nie zniszczę w ten sposób baterii, bo jeżeli miałbym zniszczyć, to wolę ją komuś dać. No i ja nie mam gripa, tak że musiałbym ją instalować bezpośredno w body i nie wiem co z tym stykiem synchronizacyjnym, żeby nie zjarać puszki.
Napięcia niby te same ale niewiem po kiego ten trzeci styk.
ktoś coś już kombinował z forum z tymi aku ale nie moge tego znaleść a ten trzeci styk z tego co pamietam to odpowiada za info o stopniu rozładowania aku prawdopodobnie aku bez styku może zostać nie wykryty pokaże pustą baterie
Skontaktuj się z nami