Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 73

Wątek: Problem z D40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez okoterroru Zobacz posta
    carinio - zaraz... pisałaś, że w kilku sklepach nie sprawdzono, bo nie mieli akumulatora. Jeżeli włożyli twój akumulator (a zakładamy, że może być uszkodzony) to wiadomym było, że aparat nie odpalił, a sprawdzający troszeczkę się skompromitował.
    Po drugie, żeby stwierdzić zablokowany spust migawki to w body musi byż zasilanie, musi cokolwiek świecić na przykład wyświetlacz, czy informacja w wizjerze. Wcześniej pisałaś, że nic nie świeci.

Jeszcze jedno - jaki masz obiektyw?

pisze tylko to , co mi mówiono... tak nigdzie nie mieli nowego aku, ale wkładali mój i "usiłowali" mi pomóc...czy fachowo? raczej nie...

mój obiektyw: AF-S DX Zoom Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED II
    ...zdjęcia zatrzymują czas... lubię go zatrzymywać...

Domyślnie

carinio - spróbuj jeszcze odkręcić obiektyw, zobaczyć czy tam się coś nie uszkodziło, ewentualnie podpiąć inny, może tam wystąpił jakiś elektro-problem (chociaż nie sądzę).

Domyślnie

w sklepie odkrecali, sprawdzali... mówili, że tam jest ok...

Domyślnie

niestety... nigdzie nie byli w stanie mi pomóc. fotograf,który pracuje na Nikonach, powiedział, że wygląda na akumulator... czy tak jest w rzeczywistości? nie mam pojecia... mam jeszcze jedno miesjca do odwiedzenia na koncu miasta... moze uda mi sie dostac baterie... jesli nie... spróbuje kupić nową... może akurat...

Domyślnie

byłam u kolezanki. ma d60... podpielam jej baterie... aparat nie dziala (((((((((

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Przykre... pozostaje serwis...
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

czyli coś walneło w korpusie niestety tylko serwis

tylko jak będziesz wysyłać zabezpiecz sobie wyświetlacz folią żeby ci nie porysowali w serwisie
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

tylko jak będziesz wysyłać zabezpiecz sobie wyświetlacz folią żeby ci nie porysowali w serwisie
    Zartujesz sobie? Gdzie byly przypadki zniszczenia korpusu przez serwis?

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Cool

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Zartujesz sobie? Gdzie byly przypadki zniszczenia korpusu przez serwis?
    Czytam forum NKP namiętnie od dłuższego czasu i na palcach jednej ręki mogę policzyć przypadki narzekania na jakość wykonanej usługi przez serwis na Postępu 14.

Jedyne co szokuje, to okropnie przeciągające się terminy realizacji. Większość zaznaczonych tu napraw, trwała ponad miesiąc! Mam nadzieję, że to tylko efekt złej próby statystycznej - zapewne zaglądają tam tylko ci, którzy są zainteresowani naprawą. Reszta woli robić zdjęcia. Na przyklejenie wątku raczej nie liczę, bo ankiety są jakby niemile widziane, co widać wyraźnie czytając komentarze do tejże. Szkoda tylko, że co dziesiąty odwiedzający tę ankietę, zdecydował się oddać w niej swój głos... 90% ma to gdzieś? Póki co, ja też...
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 14-03-2009 o 00:02
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

W środę mineły trzy tygodnie jak moja D40,o której pisałem na początku tematu dotarła do serwisu Nikona przy ul.Postępu ,no i niestety ciągle się naprawia .
    Musze przyznać,że przynajmniej kontakt telefoniczny jest dobry.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów