Znacznie lepiej więcej kontrastu na podłodze i będzie git.
Przepał na samym dole kadru do korekty
Szukaj
Znacznie lepiej więcej kontrastu na podłodze i będzie git.
Przepał na samym dole kadru do korekty
Trzecia pomocna dłoń naprawiła resztę
Niekoniecznie...mam wrażenie, że takie światło tam bywa...widziałem kilka zdjęć z tego rejonu i takie przyciemnione światło występowało na kilku fotach różnych fotografówA co do zdjęcia - albo masz coś z monitorem, albo lubisz wyjątkowo ciemne obrazki.![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
To już troszkę bardziej zaawansowane zagadnienie bo wymaga obróbki selektywnej (fragmentu zdjęcia).
W dwóch zdaniach ciężko, przynajmniej ja nie umiem :/
Poszukaj na forum o maskach. Jak już będziesz wiedziała co to.
Wystarczy zamaskować podłogę, pędzlem z miękką krawędzią i następnie zwiększyć kontrast np. za pomocą krzywych.
Jak nie znajdziesz na forum, napisz do mnie na priv, napiszę ci w wolnej chwili krótkiego tutoriala.
pozdrawiam
edit
ps. sorry za stosowanie męskiej formy :/ nie zwróciłem uwagi na nicka bardzo przepraszam, już poprawiłem.
dziękuję serdecznie, przynajmniej wiem, jakiego narzędzia użyć, mam gdzieś na półce podręcznik do ps-a więc zaraz poszukam i popróbuję. zastanawiałam się wcześniej nad zabawą warstwami, ale przynajmniej wiem, że nie tędy drogadziękuje (jak coś nie teges to nie omieszkam zapytać
)
no właśnie na warstwach będziesz pracować.
a konkretnie na warstwach korekcyjnych, które potem będziesz maskowaćbombel rozwodził się na ten temat sporo
galeria: http://erde.farmapomyslow.pl/
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Prawdopodobnie masz rację w części zdjęć, ale co najmniej kilka było robione przy słońcu popołudniowym i przedwieczornym...i tu już bym przyjął, że takie światło jest możliwe - widziałem je w Górach Sokolich i to na tle zieleni pomieszanej z wrześniową żółcią i pomarańczem.
kapitalne to narzędzie, na razie się bawię, więc efektem nie będę się chwalić bo i nie ma czym, ale coś takiego ! genialne ! (dokładnie jak radziliście - posłużyłam sie tekstem Mr Bombla) Teraz tylko muszę się jeszcze nauczyć używać stempelka, choć z tym miałam od zaaaawsze problemlecę walczyć
Skontaktuj się z nami