Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Kolorowy debiut

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szczesliwa Zobacz posta
    Dziękuję serdecznie za wskazówki, a jak ta wersja się przedstawia? lepiej czy dać sobie spokój z tą fotką?

Rany boskie, nie w ten sposób! Ogólnie kierunek jest słuszny, ale popatrz na obwódki dookoła szczytów gór i ramek zdjęcia - niebo ma dookoła gór i ramki taką jaśniejszą obwódkę. To samo z piaskiem wzdłuż dolnej krawędzi.

Miałaś rozjaśnić zdjęcie, a nie dokonywać jakichś manipulacji zostawiających takie ślady...

I czy zostawiać to zdjęcie? No cóż - to Twoje zdjęcie. Jeśli chcesz, możesz nad nim popracować, żeby lepiej wyglądało, lub zostawić takie jak jest - ale i tak na czymś trzeba dochodzić do wprawy. Dlaczego nie na tym?

EDIT
    widzę, że już padły jakieś odpowiedzi w czasie, kiedy ja pisałem swoje.

Domyślnie

O jej. Dziękuję za wizytę p.Bombel. Od miesięcy podziwiam Pańskie zdjęcia, i nieśmiało zapytam - czy byłaby możliwość, żeby spróbował Pan z nim coś zrobić, co bym uwierzyła, że może wyjść z tego coś, nad czym ludzie zawieszą oko na dłużej? 5 min Pańskiego czasu będzie dla mnie najlepszym prezentem na ... dzień kobiet ? I.. Obiecuję wziąć się do pracy nad sobą

Domyślnie

No bombel nie możesz odmówić kobiecie w jej dniu bo dziewczyna zmieni nick.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szczesliwa Zobacz posta
    będzie dla mnie najlepszym prezentem na ... dzień kobiet ? I.. Obiecuję wziąć się do pracy nad sobą
    Widzę, że leciutki szantażyk nie zawadzi, co?

Proszę się nie spodziewać cudów, bo zdjęcie nie jest naświetlone wyczynowo, na dodatek obrabiam ogryzek jakości w postaci skompresowanego jpga - wiec i cudów nie będzie. Czy coś da się zrobić?

Coś tam się da, choć niewiele - ale jako się rzekło, na czymś trzeba poćwiczyć. I to bardziej raczej poćwiczyć dla wprawy, zabawy i dla nabycia doświadczenia - niż w celu jakiejś drastycznej poprawy tego zdjęcia.

NO to jazda - na początku jakieś dwa b&w - jeden od drugiego różni się nieznacznie, a najbardziej tonacją. Powinno być widać, że jeden jest chłodny, a drugi gorący - choć oba są czarno-białe. W tym ciewpłym pozwoliłem sobie niebo zrobić bardziej południowe i bardiej niebieskie, jeśli można tak powiedzieć przy zdjęciach b&w.

To ładnie, a teraz rzecz trudniejsza - jak uratować tą expozycję... Hm - nei do końca jest to pełny ratunek (na to chyab trzeba by było mieć NEFa), ale cokolwiek da się pokazać, choćby wytyczyć kierunek. Poniżej coś, co wygląda zupełnie normalnie, i wygląda jakby było oryginałem:

Ale tak naprawdę dopiero jak się pokaże jedno z drugim widać, jaki ciemny i trochę bez życia był oryginał:

Mam nadzieje, że kierunek został pokazany, a dalej, to już Szanowna Autorka zechce samodzielnie coś wydłubać. Liczę tylko, że sie choc trochę przydało moje dłubanie. I jeszcze jedno - mówimy sobie po imieniu lub po nicku - panowanie możemy sobie darować. Wszystkiego Najlepszego z Wiadomej Okazji!

Cytat Zamieszczone przez Pershing Zobacz posta
    No bombel nie możesz odmówić kobiecie w jej dniu bo dziewczyna zmieni nick.
    Na jaki, na 'jeszcze szczęśliwsza'?

Domyślnie

o kurcze, nie spodziewałam się, że poświęciSZ mojemu zdjęciu tyle czasu, teraz wiem, że warto siedzieć, dłubać, próbować, i tylko praktyka czyni mistrza. Dziękuję... a dziś polecę na gdańską starówkę popróbować sił w szarej rzeczywistości, choć niebo jak na razie takie... mdłe. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za pomoc !

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów