Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Kolorowy debiut

Domyślnie Kolorowy debiut

Witam serdecznie, po małym rozstaniu z fotografią wracam nieśmiało debiutując w dziale. Liczę na krytykę, co do kadrowania i obróbki. Pozdrawiam (przepraszam, nie wiem dlaczego ale nie nie działa mi link, który umożliwiałby od razu oglądanie zdjęcia właściwej wielkości- jeśli to możliwe proszę o pomoc)

Kolorowy Kanion - Egipt

Domyślnie

jakieś strasznie to zdjęcie ciemne, szczególnie piasek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erde Zobacz posta
    jakieś strasznie to zdjęcie ciemne, szczególnie piasek
    Całość zdecydowanie za ciemna, zdjęcie poprostu niedoświetlone, trochę zabawy poziomami/levels i będzie dobrze.

pozdrawiam
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Domyślnie

Musisz skopiować do posta drugi link z napisem "forum".
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

bombel
    Gość

Domyślnie

A co do zdjęcia - albo masz coś z monitorem, albo lubisz wyjątkowo ciemne obrazki.

Domyślnie

hehe Dwie pomocne dłonie w tym samy czasie

Domyślnie

O kurcze, w życiu bym nie pomyślała, że obrazek jest za ciemny, jeszcze go celowo przyciemniłam, bo wydawało mi się, że uwagi będą co do przepałów, które i tak mi po oczach dają. Chyba jednak 2,5 roku bezustannej pracy lapka odbiło się na jakości jego obrazu. Muszę jednak przesiąść się na tradycyjny monitor. Dziękuję za pomocne dłonie i krótkie pytanko - a jak kadr? do przyjęcia czy zwykły pstryk? Pozdrawiam

Domyślnie

kadr nie powala, ale jest ok
    Przydało by się więcej szczegółów (kontrastu) na piasku i skale po prawej na dole.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szczesliwa Zobacz posta
    O kurcze, w życiu bym nie pomyślała, że obrazek jest za ciemny, jeszcze go celowo przyciemniłam, bo wydawało mi się, że uwagi będą co do przepałów, które i tak mi po oczach dają. Chyba jednak 2,5 roku bezustannej pracy lapka odbiło się na jakości jego obrazu. Muszę jednak przesiąść się na tradycyjny monitor. Dziękuję za pomocne dłonie i krótkie pytanko - a jak kadr? do przyjęcia czy zwykły pstryk? Pozdrawiam
    Jeżeli nie masz pewności jak jasno świeci Twój monitor, to obserwuj histogram. On pokaże Ci przepały i niedoświetlenia.

Domyślnie

Dziękuję serdecznie za wskazówki, a jak ta wersja się przedstawia? lepiej czy dać sobie spokój z tą fotką?
    Pozdrawiam

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów