Ale po co w trybie LV w ogóle używać autofocusa...? Bo ja chyba nie rozumiem. :/
Szukaj
Ale po co w trybie LV w ogóle używać autofocusa...? Bo ja chyba nie rozumiem. :/
24355050508080135105200...
www.jswierad.pl
Ja nie rozumiem po co w świetne lustrzanki pakować takie gówno jak LV.
Ja jako okularnik, kupujac aparat myslalem, ze bedzie to glowny sposob robienia zdjec, ze wzgledu na okulary na nosie (bez nich na pewno nie zrobie zdjecia, w kazdym razie nie tego co bym chcial).
Kupilem D90 i okazuje sie, ze LV wlaczylem raz lub dwa w celu sprawdzenia.
P.S. To, zejest nie zmusza nikogo do korzystania, a przydac sie zawsze moze np. zeby latwiej wykadrowac na lezaco lub nad glowa. Takie zreszta sa najczesciejopisywane za
D7100+11-16 2.8; 35 1.8; 17-55 2.8; 70-200 2.8 VC
Szadzik jeżeli chodzi o wygodę, to ja nie mam LV a robiłem już zdjęcia w najróżniejszych pozycjach i nigdy nawetnie pomyślałbym,że może mi się to przydać. Jeżeli nosisz okulary, to jest coś takiego jak soczewki korekcjii dioptrażu, któremontujesz w wizjer i masz problem z głowy.
Z tymi soczewkami to niezly patent, tyle tylko, ze okulary trzeba zdjac, bo przeciez nie patrze non-stop przez wizjer, a jak zdejme do zrobienia zdjecia, to musze zalozyc po, lipa tak zdejmowac i zakladac.
Nauczylem sie korzystac z wizjera i nie przeszkadzaja mi nawet okularki za bardzo.
Co do przydatnosci LV, jesli sie go nie ma, to na pewno czlowiek cos wymysli, zeby zrobic zdjecie w trudnej sytuacji, jesli go ma, to nie musi kombinowac![]()
D7100+11-16 2.8; 35 1.8; 17-55 2.8; 70-200 2.8 VC
Szadzik, przyznaję ci rację, sam nie noszę okularów więc nie będę się wymądrzał. Pewnie w takim przypadku wygodniej jest korzystać z LV, lecz tu pojawiają się znowu inne problemy - jak w wątku. Morał z tego taki że jakbyś się nie odwrócił i ak dupa z tyłu.
mam pytanie czy nikon d90 posiada funkcje wstępnego podnoszenia lustra
Ja okularów nie noszę. Jednak do czytania zakładam czasem +1. Ostatnio zauważyłem, że pasek w aparacie mam za krótki i musiałem popuścić...Czyżby moja ślepota tak gwałtownie postępowała? Boję się, że niedługo braknie paska i też będę musiał walczyć ze zdejmowaniem i zakładaniem okularów.
A może sprawić sobie monokl na lewe oko?! Prawe wizjer, lewe wyświetlacz... he, he...
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
Posiada tzw. "Tryb opóźnienia ekspozycji", który chyba na tym polega:
Przy ustawieniu domyślnym Wyłączone wyzwolenie migawki ma miejsce po naciśnięciu
spustu migawki. W sytuacjach, kiedy nawet najmniejszy ruch aparatu może
spowodować rozmycie, można wybrać Włączone, aby opóźnić wyzwolenie migawki do
około 1 sekundy po naciśnięciu spustu migawki i podniesieniu lustra. Ta opcja jest
dostępna we wszystkich trybach fotografowania.
P.S. Panowie, wy tu gadu, gadu a nikt nie odpowiedział na moje ostatnie pytanie dotyczące stukania AF w trybie LV![]()
Nikon D90, 18-105mm VR, 50/1.8, SB-900, Hoya HD UV, Hoya HD PL-CIR, Kata DC-443
Skontaktuj się z nami