Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Wątek: D80+sb800

Domyślnie

Cytuję kawałek instrukcji:
    Lampa zdalna- SB 800 ustawiona jako lampa zdalna zależna, której błysk synchronizowany jest przez lampę główną.
    Remote - SB 800 ustawiona (z menu dodatkowego) jako lampa zdalna zależna, której błysk synchronizowany jest przez lampę główną.

Jak widać definicje różnią się tylko nawiasem, a nawiasem mówiąc obydwa tryby ustawia się z menu dodatkowego, bądź tu mądry.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez okoterroru Zobacz posta
    Lagunman- Odnośnie zdjęć powyżej, pierwsze robiłeś z włączoną lampą wbudowaną a drugie z wyłączoną. Jak była ystawiona zdalna, tzn.chodzi mi z której strony i jaka odległość, bo nie widzę różnicy między zdjęciami.
    fotki sa trzy ... pierwsza parametry jak opisane aby uzyskać "prawie" czarność druga fotka z włączoną lampą wbudowaną w trybie TTL i oczywiście do tego mój METZ w trybie SLAVE trzecia fotka wyłączona lampa wbudowana i METZ w trybie SLAVE. Różnicy między drugą a trzecią fotką nie widzisz bo wszystko zadziałało identycznie. Pomimo wyłączenia wbudowanej to i tak błysnęła specjalnie dałem do pazłotko żeby wiesz wyolbrzymić temat czyli podsumowując wyłącznie błysku wbudowanej nic nie daje bo i tak błyska
    kilka puszek jakieś szkła i brak spiżarni do przechowywania + masa nauki ;p

Domyślnie

odległośc to jakieś 70 cm nie przywiązywałem wagi ogniskowa 30 wszystko masz w exifie nie usuwałem

Domyślnie

Cytuję kawałek instrukcji:
    Lampa zdalna- SB 800 ustawiona jako lampa zdalna zależna, której błysk synchronizowany jest przez lampę główną.
    Remote - SB 800 ustawiona (z menu dodatkowego) jako lampa zdalna zależna, której błysk synchronizowany jest przez lampę główną.

Jak widać definicje różnią się tylko nawiasem, a nawiasem mówiąc obydwa tryby ustawia się z menu dodatkowego, bądź tu mądry.
    kurde na trzy raty piszę ;p nie mam sabiny więc nie wiem ale pachnie mi to tym że tym można sterować z lampy a tym z body kurde niech sabiniarze się odezwą bo sam jestem ciekaw

Domyślnie

No właśnie, ale skoro jest funkcja w aparacie, która pozwala wyłączyć lampę wbudowaną to nie rozumiem, czemu ta lampa się nie wyłącza - absurd.

Domyślnie

No właśnie, ale skoro jest funkcja w aparacie, która pozwala wyłączyć lampę wbudowaną to nie rozumiem, czemu ta lampa się nie wyłącza - absurd.
    też tak uważam i zgadzam sie z kolegą a przydałoby się nie powiem przydalo ja jestem ( własnie z tego powodu ) na etapie zakupu radiówki nie wiem czy interesowałeś sie tym ?

Domyślnie

jestem zainteresowany, a ile toto kosztuje oryginalne nikonowskie?

Domyślnie

jestem zainteresowany, a ile toto kosztuje oryginalne nikonowskie?
    otóż kolego "toto" to nie jest nikonowskie nie produkują czegoś takiego. Najsłynniejsze są pocketwizardy poszukaj było tu na forum ale to już droga zabawka a zaczne chyba zbierać chętnych bo w grupie to taniej wychodzi tylko trzeba ze stanów sciągnąć więc najlepiej byłoby miec kogoś tam a z tym jest problem :/ modne są teraz w komplecie po 2szt ponieważ nie ma jak to zazwyczaj było nadajnik + odbiornik - teraz jedno urządzenie może byc albo jednym albo drugim czyli dwa trzeba kupic tak przynajmniej więc w USA kosztują te dwa ustrojstwa ok 1050 zeta + jakaś przesyłka więc w porównaniu do chińskich za 200zeta ( nadajnik + 3 odbiorniki ) kiepsko to wygląda i tu jest ten problem :/

Domyślnie

właśnie trochę grzebię w necie i faktycznie Nikon czegoś takiego nie robi, ciekawe swoją drogą dlaczego, przecieżto bardzo wygodne i skuteczne.

Domyślnie

tak wlasnie dziala CLS
    Lampy komunikuja sie przedblyskami, jedyne co mozesz zrobic
    to kupic taki panelik o ktorym mowa jest tu: http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=85197
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów