Close

Strona 23 z 31 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 303

Wątek: D90 czy D300

Domyślnie

nie chodzi mi że ja mam to jest SUPER..i że co to nie ja.. chodzi mi o pozycję D90, która de facto jest o klase niżej niż D300;
    D200 tak szybko nie potaniał jak wszedł D300... a nawet teraz różnica w cenie wynosi około 600-700zł

Domyślnie

Ja bym uważał z tymi namiastkami. Użytkowników D90 będzie na pewno więcej niz tych od D300, mogą sie wnerwić i co wtedy?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szakall1 Zobacz posta
    D200 tak szybko nie potaniał jak wszedł D300... a nawet teraz różnica w cenie wynosi około 600-700zł
    potaniał, potaniał. Nie spodziewałem się, że aż tak bardzo i tak szybko. Jak się połapałem to nie było sensu się przesiadać. Zresztą - brak ISO 100 mnie powstrzymywał, no i zerkanie na D3.
    Róznica 600 zł? eee, chciałbym teraz tylko tyle dopłacić.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja bym uważał z tymi namiastkami. Użytkowników D90 będzie na pewno więcej niz tych od D300, mogą sie wnerwić i co wtedy?
    Wtedy będzie jesień średniowiecza i nawet stropy magnezowe mogą nie wytrzymać, trzeba będzie spawać dodatkowe blachy, jak w amerykańskich samochodach w Iraku.

Domyślnie

Gdyby właściciel D3(x) lub innego modelu z półki profi stwierdził, że mam sprzęt chowający się do jego sprzetu to bym sie zgodził, bo wiem co mam, a dziwnym trafem właściciele D90 ciągle próbują udowodnić że ich aparaty są tak samo dobre jak D300; może to jakiś kompleks bo za mało zer w onaczeniu modelu macie ?
    gdy wyjdzie D400 to pojawi sie wątek D90 vs. D400 i tam znów będą przekomarzania nad wyższością D90 nad D400.
    wielka prośba weźcie specyfikacje obu aparatów przeczytajcie i może coś z tego wykminicie...jesli nie polecam strone Nikon.pl gdzie będzie można zobaczyć jak sam producent klasyfikuje te aparaty.

Domyślnie

gdy wyjdzie D400 to pojawi sie wątek D90 vs. D400 i tam znów będą przekomarzania nad wyższością D90 nad D400.
    Bierzesz to wszystko zbyt serio.
    gdzie pisza o wyższości D90 nad d300? Piszą, że niewiele gorszy lub równy. Nie że lepszy. Co z tego, że D300 jest pozycjonowany wyżej. Więcej dystansu.

Gdyby właściciel D3(x) lub innego modelu z półki profi stwierdził, że mam sprzęt chowający się do jego sprzetu to bym sie zgodził, bo wiem co mam,
    A ja gdyby się taki wywyższał, to bym go spytał jakie zdjęcia nim robi . Po drugie - wywyższanie się ze względu na posiadany sprzęt nie najlepiej świadczy o posiadaczu takowegoż. Po trzecie: na szczęście na tym forum nie ma wielu osób, które obnoszą się ze sprzętem i pokazują co to nie oni. A znam pare osób, które miałyby do tego możliwość, mając sprzetu za X00.000 zł!

a dziwnym trafem właściciele D90 ciągle próbują udowodnić że ich aparaty są tak samo dobre jak D300; może to jakiś kompleks bo za mało zer w onaczeniu modelu macie ?
    To w akurat z psychologicznego punktu widzenia jest wytłumaczalne, podobnie jak postawa odwrotna - mam lepszy sprzet, dałem za niego więcej kasy. To kwestia lepszego (własnego) samopoczucia.

To nie ma sensu, po co dyskusja ma iść w te strone.

Domyślnie

Dlaczego dyskusja o puszkach przekształca się w dyskusję o ich właścicielach ? Przecież jedno z drugim nie ma żadnego związku.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Wtedy okaże się ze magnezowe body ma +2 do siły i +3 do obrażeń fizycznych, ale -2 do prędkości
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Ja to normalnie nie wiem - śpicie z tymi puszkami swoimi czy jak, że tak bronicie ich cnót. D90 jest inny niż d300 i nie ma co zaprzeczać ale czy gorszy to bym polemizował. Po prostu jest do innych celów przeznaczony i ukierunkowany do innego odbiorcy a co za tym idzie nie ma pewnych ficzerów które ma d300. Z tym że zapominacie chyba w swoim zapamiętaniu że te ficzery jedynie mają ułatwiać fotografowanie a nie pozwalać fotografować lepiej. Czytałem kiedyś o kocie który robi zdjęcia aparatem zawieszonym mu u szyi (serio, serio) - czy uważacie że gdyby miał tam zawieszone d300 z af-s50/1,4 to jego zdjęcia byłyby lepsze . To co użytkownik d200 zmieni z "trzech króli" użytkownik d60 zmieni z menu i dalej będzie to ten sam nastaw.
    Całą ta dyskusja jest bez "sęsu" .
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 24-01-2009 o 19:14 Powód: nadgorliwy moderator ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel Zobacz posta
    Wtedy będzie jesień średniowiecza i nawet stropy magnezowe mogą nie wytrzymać, trzeba będzie spawać dodatkowe blachy, jak w amerykańskich samochodach w Iraku.
    A gdzieś Ty widział stropy magnezowe...?
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 23 z 31 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów