nie chodzi mi że ja mam to jest SUPER..i że co to nie ja.. chodzi mi o pozycję D90, która de facto jest o klase niżej niż D300;
D200 tak szybko nie potaniał jak wszedł D300... a nawet teraz różnica w cenie wynosi około 600-700zł
Szukaj
nie chodzi mi że ja mam to jest SUPER..i że co to nie ja.. chodzi mi o pozycję D90, która de facto jest o klase niżej niż D300;
D200 tak szybko nie potaniał jak wszedł D300... a nawet teraz różnica w cenie wynosi około 600-700zł
Ja bym uważał z tymi namiastkami. Użytkowników D90 będzie na pewno więcej niz tych od D300, mogą sie wnerwić i co wtedy?![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Gdyby właściciel D3(x) lub innego modelu z półki profi stwierdził, że mam sprzęt chowający się do jego sprzetu to bym sie zgodził, bo wiem co mam, a dziwnym trafem właściciele D90 ciągle próbują udowodnić że ich aparaty są tak samo dobre jak D300; może to jakiś kompleks bo za mało zer w onaczeniu modelu macie ?
gdy wyjdzie D400 to pojawi sie wątek D90 vs. D400 i tam znów będą przekomarzania nad wyższością D90 nad D400.
wielka prośba weźcie specyfikacje obu aparatów przeczytajcie i może coś z tego wykminicie...jesli nie polecam strone Nikon.pl gdzie będzie można zobaczyć jak sam producent klasyfikuje te aparaty.
Bierzesz to wszystko zbyt serio.
gdzie pisza o wyższości D90 nad d300? Piszą, że niewiele gorszy lub równy. Nie że lepszy. Co z tego, że D300 jest pozycjonowany wyżej. Więcej dystansu.
A ja gdyby się taki wywyższał, to bym go spytał jakie zdjęcia nim robi. Po drugie - wywyższanie się ze względu na posiadany sprzęt nie najlepiej świadczy o posiadaczu takowegoż. Po trzecie: na szczęście na tym forum nie ma wielu osób, które obnoszą się ze sprzętem i pokazują co to nie oni. A znam pare osób, które miałyby do tego możliwość, mając sprzetu za X00.000 zł!
To w akurat z psychologicznego punktu widzenia jest wytłumaczalne, podobnie jak postawa odwrotna - mam lepszy sprzet, dałem za niego więcej kasy. To kwestia lepszego (własnego) samopoczucia.
To nie ma sensu, po co dyskusja ma iść w te strone.
Dlaczego dyskusja o puszkach przekształca się w dyskusję o ich właścicielach ? Przecież jedno z drugim nie ma żadnego związku.![]()
X-T10, XF35, XF18-55, MK320
Pozdrawiam, Piotrek
www.theonepic.com
D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia
Ja to normalnie nie wiem - śpicie z tymi puszkami swoimi czy jak, że tak bronicie ich cnót. D90 jest inny niż d300 i nie ma co zaprzeczać ale czy gorszy to bym polemizował. Po prostu jest do innych celów przeznaczony i ukierunkowany do innego odbiorcy a co za tym idzie nie ma pewnych ficzerów które ma d300. Z tym że zapominacie chyba w swoim zapamiętaniu że te ficzery jedynie mają ułatwiać fotografowanie a nie pozwalać fotografować lepiej. Czytałem kiedyś o kocie który robi zdjęcia aparatem zawieszonym mu u szyi (serio, serio) - czy uważacie że gdyby miał tam zawieszone d300 z af-s50/1,4 to jego zdjęcia byłyby lepsze. To co użytkownik d200 zmieni z "trzech króli" użytkownik d60 zmieni z menu i dalej będzie to ten sam nastaw.
Całą ta dyskusja jest bez "sęsu".
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 24-01-2009 o 19:14 Powód: nadgorliwy moderator ;)
Skontaktuj się z nami