Close

Strona 22 z 31 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 303

Wątek: D90 czy D300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterixII Zobacz posta
    Z tego wynika że z trabantem i d90 nie pokazuj się w deszcz bo przemokną
    Spece od marketingu Nikona chyba sobie w łby palną kiedy zorientują się jak spozycjonowali D90 na rynku.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

dziwne że wszyscy porafią nieźle "dołożyć" D90 i wytknąć każdy wadliwy szczególik, a nikt (namiastka ludzi ) nie odważy się powiedzieć coś złego o D300, a dlaczego ? to chyba wszyscy sie domyślają ))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szakall1 Zobacz posta
    dziwne że wszyscy porafią nieźle "dołożyć" D90 i wytknąć każdy wadliwy szczególik, a nikt (namiastka ludzi ) nie odważy się powiedzieć coś złego o D300, a dlaczego ? to chyba wszyscy sie domyślają ))
    ...główną wadą D300 jest to że nie kosztuje tyle co D90 – a wadą D90, że nie jest D300

Domyślnie

D90 szybko potaniej jak D80, a D300 będzie się trzymac w cenie jak D200, świadczy o tym klasa aparatu której brakuje D90.

Domyślnie

a D300 będzie się trzymac w cenie jak D200,
    używki D200 nie są drogie, tak z 1600 zł.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ja bym jeszcze przedstawił kwestię samych korpusów z bardziej obiektywnego punktu widzenia, bo zazwyczaj widzi się bardziej zalety DXXX i wady DXX.
    Metalowe korpusy DXXX są wygodniejsze, mocniejsze, i lepiej uszczelnione. To jest dobre w reporterce. Ale plastikowe są wygodniejsze dla mniej hardkorowego użytkownika z racji na mniejszy rozmiar i wagę. Poza tym brak uszczelnień i metalu nie oznacza że te aparaty są jakieś słabe czy niewytrzymałe. Naprawdę założę się, że więcej "deosiemdziesiątek" pojechało w himalaje na wyprawy i robiło zdjęcia, niż D200 które zasadniczo różnią się tylko tym lepszym, większym i przede wszystkim cięższym opakowaniem. To się chyba dobiera do potrzeb, a nie że droższe i lepsze.

Domyślnie

Nie wiem czy się domyślają, ale zastanawiam się co to jest "namiastka ludzi"
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Nie wiem czy się domyślają, ale zastanawiam się co to jest "namiastka ludzi"
    Też nie wiem, może jakieś gobliny?

Domyślnie

namiastka ludzi - chodziło mi o znaczenie bardzo mało... choć masz racje, gdyż nie ma takiego określenia.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 24-01-2009 o 14:07 Powód: orto! ("chodź")

Domyślnie

D90 szybko potaniej jak D80, a D300 będzie się trzymac w cenie jak D200, świadczy o tym klasa aparatu której brakuje D90.
    No skoro już masz taki klasowy aparat to pokaż fotki. Na pewno wyglądasz na faceta z klasą jak zawiesisz sobie na szyji D300. Wiesz ja swój D90 chowie bo normalnie mi wstyd, wyglądam wtedy jak namiastka człowieka. O klasie nawet nie wspomnę. A D300 szybko potanieje jak pojawi się następca.

Strona 22 z 31 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów