Close

Strona 16 z 31 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 303

Wątek: D90 czy D300

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Funghi Zobacz posta
    Bazowanie wyłącznie na grupie docelowej,tak jak kolega Szakall1 sugeruje, "popularny" be, "profesjonalny" git, jest bez urazy, ale dziecinne. Nakupowali sobie ludziska sprzęt z wyższej półki i teraz każdy profesjonalistę rżnie.. Bez urazy zaznaczam i personalnych utarczek.
    To, ze ktos wybral puszke profesjonalna wcale nie musi oznaczac, ze uwaza sie za profesjonaliste. Ja sie za takiego absolutnie nie uwazam, ale wyboru tego dokonalem poniewaz, to co mi Nikon zaproponowal w D300 duzo bardziej odpowiadalo moim potrzebom.

U mnie czynnik cenowy też jest istotny ale jeśli znajdę używane D300 w dobrym stanie z częścią gwarancji w dobrej cenie, to chyba jednak poświęcę możliwość video. Najwyżej stary kompakt będzie służył za kamerę (i trzeba będzie go taszczyć ale trudno)
    A jednak sprzet z wyzszej polki, czyzbys uwazal sie za (rznal) profesjonaliste?

Domyślnie

mi nie chodzi o to "aby wyglądać" jak profesjonalista albo sie "wozić" ze sprzetęm - typy "patrzecie mam D300" mi chodziło o to, że jeśli macie dokonać wyboru typu D300 a D90 ( więc zakładam że są na to $) to lepiej wziąść produkt "lepszy" NIE tylko jakościowo, lecz taki który nie będzie nas ograniczał za rok czy dwa... bo taki sprzęt kupuje się na lata... (przynajmniej w moim przypadku).
    Jeśli ktoś zakłada wątek taki jak ten to wie czego chce... więc ja mu radze weź D300, czemu ? BO JEST LEPSZY OD D90 ( video to nie wszystko)

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witusch Zobacz posta
    A jednak sprzet z wyzszej polki, czyzbys uwazal sie za (rznal) profesjonaliste?

Podobnie jak Ty absolutnie nie uważam się za profesjonalistę Wolę być niedoceniony, niż ośmieszyć się pseudo wiedzą

Mnie również kilka cech D300 nieco bardziej pasuje niż w D90: nieco większa waga, która lepiej się wyważy z Nikkorem 24-70 (bo nad takim szkłem zacząłem się ostatnio zastanawiać), korekta AF (przydatne nie tylko ze szkłami niefirmowymi, Nikkory też miewają FF / BF), 51 AF. Szczelny korpus nie jest priorytetem, po pustyni i dżungli nie podróżuję.

Witusch
    Gość

Domyślnie

Szczelny korpus nie jest priorytetem, po pustyni i dżungli nie podróżuję.
    Ale deszcz i snieg czasem pada tam gdzie mieszkasz?

Domyślnie

witam pytanie małe..lepszy dla kogo? i konkretne powody dlaczego lepszy? (bo te nie lubiane testy narazie własciwie nie daja odpowiedzi czy na pewno lepszy) z tym video to wielu chwyta sie jak tonący brzytwy ..czy to jedyny dowód aby obśmiac d90??
    przywołuję na pamięc Eosa 5dmII tez ma video i dlatego jest to złe body? od razy nadmienie że stoje przed wyborem puszki ! i takie kategoryczne stwierdzenia uważam za dziecinne. mój koleżka ma d300 i kiedy pobawił sie d90 mine miał nietegą..a to z tego powodu że mimo iż nie magnezowy lecz plastikowy to prawdopodobnie jest to najlepszy plastik na rynku!! Mnie osobiście bardzo podoba sie d700 i jestem na niego napalony ..ale jedyna inna alternatywa jest własnie d90 dla mnie(bo posredni model albo nie wiadomo w czym lepszy D300 nie rzuca na kolana..owszem jest wyrózniający sie ale w dodatkach wcale moim zdaniem nienajistotniejszych czyli 1/8000 ..czyli magnez..czyli 6klatek.d90 wszsytko na to wskazuje ma lepsze obrazowanie. więc dopiero d700 dla mnie jest wyrażnie lepszy...(a akurat cena wcale nie robi mi wielkiej róznicy) kiedy to wszsytko sobie pozbierałem do kupy zobaczyłem foty ze starego eos 5d i szczeka mi opadła !!! bo D700 czyli konstrukcja o 3latka nowsza nie jest wyrażnie lepszy (w bajerach tak) ale w obrazowaniu nie!

Witusch
    Gość

Domyślnie

dyskretny, jesli obrazowanie w D300 jest porownywalne z tym w D90 a do tego doliczysz te juz milion razy wymieniane zalety D300, ktorych w D90 nie uswiadczysz, to ktory aparat jest lepszy? Jak dla mnie to mozesz sobie kupic nawet analoga, bedziesz mial najlepsze obrazowanie ale jak dla mnie obrazowanie to nie wszystko. D90 to dobra zabawka, ale tylko PLASTIKOWA zabawka to oczywiscie moje zdanie, ale na pewno go nie zmienie. D700 jest wyraznie lepszy od 5D, chyba, ze dla Ciebie np. sprawny AF to niepotrzebny bajer.
    Ostatnio edytowane przez Witusch ; 28-12-2008 o 20:29

Domyślnie

co znaczy tylko plastikowa?? ten plastik jest wykonany nadto dokładnie a d300 to nie plastik??? (tylko szkielet magnez) przecież nie bedziesz nim ubijał podjazdu do garażu.ale ok no dobra to teraz przejdzmy do najwazniejszego wątku(który chciałem od razu poruszyć ..ale sie wstydziłem) czy d700 jest faktycznie cokolwiek lepszy od eos 5d. ogladając same fotki sądziłbym raczej odwrotnie! więc co ma na tyle lepsze że mimo nieostrych ,mało szczegółowych i niepięknych kolorami fotografi czyni go zdecydowanie lepszym..Prosze nie traktuje tego nawet jako zaczepkę tylko ja tego nie wiem a chciałbym wiedzieć (bo coraz bardziej mi sie podoba 5d a do tej pory obstawiałem d700

Domyślnie

na podstawie tych 16 stron dalsze tysiąc stron bedzie wyglądało tak : D90 jest leszy, bo ma video i lepsze obrazowanie, nie D300 jest lepszy bo ma 51 AF i jest z magnezu nie, bo D90 jest z plastiku i jest tańszy, nie bo D300 ma kart CF, nie bo D90 jest najlepszy bo tak :P nie ważne kto da jakiś powód ze jeden jest lepszy od drugiego to znajdzie się odrazu ktoś kto powie kto zaprzeczy podając swoje argumenty, i jak nie patrzeć każdy bedzie miał rację bo to kwestia gustu, jak z kobietami jedni chcą blondynk a inni brunetk
    i wtedy nastanie nowy wątek D400 czy D100(następca D90:> )

puchbeary
    Gość

Domyślnie

O co koledzy toczą wojnę bo jakoś zaczynam się gubić. To które to Święta lepsze są ? Dajcie sobie na wstrzymanie - tysiąc razy już tu napisano - każdy kupi to co jest mu potrzebne i co uzna za lepsze dla niego. I tak powinno być. A to czy D90 ma filmy a D300 6kl/s jest IMHO mniej istotne. Dlaczego na siłę chcecie nagiąć przeciwnika w dyskusji do swojego zdania. Jedno i drugie porządne zdjęcia robi - idźcie zrobić ze swoich zabawek pożytek.

Witusch
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dyskretny Zobacz posta
    coraz bardziej mi sie podoba 5d a do tej pory obstawiałem d700
    Kup sobie 5d i juz!

Strona 16 z 31 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów