Witam,
Podobnie jak wiele osób z tego tematu stoję przed rozterką D90/D300. 9 stron mam już za sobą i co nie co mi rozjaśniły. Skłaniam się ku D300 traktując zakup bardziej długoterminowo.
Mam w zasadzie dwa pytania - poprzednio używałem Canona G3 i Nikona D70. Używam ich głównie do robienia zdjęć rosnącym dzieciom i czasami zdarza się, że w ważnych chwilach w przedszkolu/ZOO/etcjest tylko moja Żona i to ona cyka im zdjęcia. Udało mi się ją nauczyć choć tyle, że robiąc zdjęcie portretowe dzieciom przesuwa kółko na 'portret', robiąc biegające dziecko na 'sport', w gorszych warunkach przesuwa... itd
. Mam pytanie czy w D300 będę mógł zdefiniować Jej podobne programy tematyczne? Rozumiem, ze jeśli tak, to dostęp do nich będzie przez menu, ale czy nie będzie to jakoś specjalnie skomplikowane? Niestety stawia mi sprawę na ostrzu noża...
![]()
Drugie pytanie - czy AF D90ki rzeczywiście zgodnie z optycznymi tak mocno odbiega od D300/D200/50d? Kupię najprawdopodobniej szkło spoza systemu (Sigmę 50-150/2.więc słabszy AF może mnie zaboleć mocniej.
Pzdr,
MM
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami