Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 87
    Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

blackside- kpiną to jest właśnie to co piszesz... aż się uśmiałem Skoro według Ciebie i innych użytkowników ten kitowy plastik 18-55 jest lepszy od N18-70 to czemu jakoś nie zauważyłem żeby ktokolwiek na tym forum go polecał do jakiegokolwiek aparatu... za to N18-70 jest polecany i to właśnie często...

Najbardziej rozbawił mnie Twój argument VR - faktycznie przy ogniskowej 55mm ten wynalazek jest niezbędny żeby zrobić ostre zdjęcie. Zapominasz tylko że przy tej ogniskowej ten super obiektyw ma światło 5,6 natomiast N18-70 na końcu 4,5

Tak jak pisałem. Osobiście wolę kupić słabsze body i lepszy obiektyw, zresztą to nie tylko moje zdanie, bo wystarczy poczytać parę innych wątków, gdzie użytkownicy pytają czy warto wymieniać body na lepsze i większość proponuje zakup lepszego szkła aniżeli body

To tyle z mojej strony, a autorce proponuję dobrze przemyśleć sprawę, bo kto szybko kupuje ten dwa razy kupuje

Edit:
    Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    Zresztą szkoda gadać najlepszym i jedynym sensownym aparatem jest NIKON D80
    Nie przypominam sobie żebym tak napisał...

Troszkę się mylisz są spore różnice- Ma lepsze funkcje w postaci D-lighting, czyszczenie , czujnik oka, i spre możliwości retuszu zdjęcia w aparacie,
    Faktycznie takie zalety że warto dla nich zainwestować w GORSZE SZKŁO, zwłaszcza ten retusz zdjęć w aparacie LOL
    Ostatnio edytowane przez Articool ; 05-12-2008 o 20:24

Domyślnie

Dlaczego kpiną? Miałam wyznaczony budżet w którym uplasował się d40x z dużym luzem, w czym więc problem?
    Nic nie podbijałam.

I sprawę przemyśle, jasne że przemyśle, na razie czytam co wy o tym myślicie.

Domyślnie

jej a gdzie napisałem że jest lepszy? przeczytaj jeszcze raz mój post...
    czytaj a nie śmiej się
    PS. Też sądze że lepiej mieć lepsze szkło więc nie bij piany ...
    Jednak w tym przypadku chyba wolałbym mieć D60 i 18-55 niż D40 i 18-70 .
    VR przydaje się ... nie tylko przy 55 mm
    Ostatnio edytowane przez blackside ; 05-12-2008 o 20:28
    D5100//// 18-105VR

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    jej a gdzie napisałem że jest lepszy? przeczytaj jeszcze raz mój post...
    czytaj a nie śmiej się
    Skoro go polecasz i przedstawiasz argumenty na plus a innego na minus to jak to można odebrać? że jest gorszy?

Pewnie sam stałeś przed takim wyborem kiedyś i dlatego tak bronisz tej opcji. - tak wnioskuje

Chętnie bym poczytał wypowiedzi innych użytkowników

joshlyn - Poczytaj sobie testy na Optyczne - warto dużo się dowiesz

blackside
    - nie bije piany, tylko przedstawiam swoje argumenty.
    Jeśłi uważasz podobnie to czemu proponujesz coś z goła innego?
    Ostatnio edytowane przez Articool ; 05-12-2008 o 20:36

Domyślnie

a teraz po 3 stronach bezsensownej paplaniny z bardzo madrymi zwrotami, proponuje dla autorki watku maly test wiedzy:

1. Roznica miedzy 6, a 10 mpix to w wielkim skrocie...?

2. ISO - co to...?

3. Wyzsze uzywalne ISO - co to i do czego to...?
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

Polecam Nikon D60 + ob. VR 18-55mm w cenie ~ 1,6tyś zl lub Pentax K200D + ob. 18-55mm II w cenie ~ 1,6tyś zl
    te dwa aparaty są podobnej klasy i zadowolą Amatora fotografii .
    Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 05-12-2008 o 20:56

Domyślnie

Irek - popieram .
    Articol- przeczytaj na spokojnie co napisałem - bo dalej widać że nie rozumiesz po polsku.
    Pomogę Ci- Napisałem że
    "Winetowanie i notowaną rozdzielczość ma gorsze niż 18-55Vr. Na plus można zaliczyć jakość wykonania ale wiele osób pisze że potwornie ssie kurz- a to nie zaleta o luzach też sporo można poczytać- ale jak napisałem nie miałem go więc nie upieram się. "
    Czy ja się myle czy wyraźnie napisałem że zaletą 18-70 jest budowa? I dalej nie widzę że napisałem że 18-55 jest lepszy
    "Nie pisze że nie jest lepsze ale czy takie genialne to nie sądze. " to napisałem
    A to
    "Zresztą szkoda gadać najlepszym i jedynym sensownym aparatem jest NIKON D80" napisałem z przekory bo niemal all tematy kończą się stwierdzeniami typu D60 bee tylko D80 jest ok.
    Carlos zapomniałeś o brecketingu i punktach AF
    Ale dobry test- tylko co on wniesie...?
    Reasumując masz już kilka propozycji i zdań. Wybór należy od Ciebie i Twoich funduszy.
    Acha co do optycznych tu jest porównanie. Też mnie to dziwi ale 18-55 wcale nie wychodzi tak najgorzej
    PS -Articool- masz prawo mieć swoje za i ja też.
    W tym przypadku sądze że autorka nie zobaczy różnicy pomiędzy szklami chyba że na ogniskowej- natomiast wpływ VR i wyżej wymienionych cech raczej tak.
    Temat trzeba rozwarzyć w wymiarze pytającego a nie półprofesjonalisty, który wie czego chce... myślę że rozumiesz co mam na myśli .
    Ostatnio edytowane przez blackside ; 05-12-2008 o 21:40
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Ja jak bym miał wybierać miedzy D40 a D40x kupił bym D60

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    blackside- kpiną to jest właśnie to co piszesz... aż się uśmiałem Skoro według Ciebie i innych użytkowników ten kitowy plastik 18-55 jest lepszy od N18-70 to czemu jakoś nie zauważyłem żeby ktokolwiek na tym forum go polecał do jakiegokolwiek aparatu... za to N18-70 jest polecany i to właśnie często...
    Ja mam jak i 18-55 VR jak i 18-70 i mogę powiedzieć tylko jedno już na oko po pierwszych strzałach widać przewagę 18-70
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 15-12-2008 o 19:38 Powód: łączenie podwójnego wpisu
    Nikon D200+Grip i Nikon F65|N50 f1,8|N18-70|S70-300 APO DG|Nikon SB-600| DELTA DRF-14| -= Moja Galeria FOTO =-

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacektechnik Zobacz posta
    Ja mam jak i 18-55 VR jak i 18-70 i mogę powiedzieć tylko jedno już na oko po pierwszych strzałach widać przewagę 18-70
    Dziękuję ;]

Domyślnie

blackside - nie zapomnialem. test odbywal sie z wiedzy elementarnej, na ktorej niby ma bazowac nasza bohaterka. czyli reasumujac - NIC nie wniesliscie swoimi przepychankami o 18-55 a 18-70. Argumenty szly w sensie "bo 10 megapixli da ci wieksza swobod kadrowania", oraz, ze "uzywalne ISO duzo wyzsze". \\Sorry, ale nie znajac sie na rzeczy, a za to chcac bardzo lustrzanke, dalbym sobie albo siana, albo kupil pierwsze gowno wziete do reki, o ile zapewnilby mnie sprzedawca, ze jest to jednak miod.

Generalnie - kolezanka jasno okreslila - albo D40, albo D40X. Oba ze szklem 18-55 (niezaleznie czy VR czy nie). NA KIJ sie wiec pytam wywody o 18-70, D80 czy inne pentaksy (swoja droga umierajace jakos linia dSLR i nie majace przyszlosci)? No po co? zeby wode z mozgu robic? czy zeby nabic sobie posty?

Dla mnie sprawa jest jasna. Skoro ktos (obojetnie kto - wazne ze nie umie samodzielnie wyciagnac wnioskow z materialow podeslanych i samodzielnie znalezc informacji w TAKIM kompendium wiedzy jakim jest forum) nadal nie wie o czym jest mowa, ani co wybrac - taki ktos powinien zapomniec o lustrze jeszcze na jakis czas - i zajac sie pstrykaniem zdjec czymkolwiek. Inaczej za dwa miesiace utoniemy w watkach typu :a jakie szklo do mojego Dxxxxxxxx, a czy to i to bedzie dzialac, a co kupic, a czego nieeeee?

Kumacie moj wywod?

P.S.
    Autorka, mimo wczesniejszych blyskawicznych odpowiedzi, teraz jakos nie kwapila sie z odpowiedziami na moje pytania. Czyli co? Odpust bozy?

jacektechnik - skoro twierdzisz, ze widac roznice miedzy 18-55 a 18-70 po kilku "strzalach", to moze pokaz te "strzaly"?
    Ostatnio edytowane przez carl00s ; 06-12-2008 o 02:45
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów