blackside- kpiną to jest właśnie to co piszesz... aż się uśmiałemSkoro według Ciebie i innych użytkowników ten kitowy plastik 18-55 jest lepszy od N18-70 to czemu jakoś nie zauważyłem żeby ktokolwiek na tym forum go polecał do jakiegokolwiek aparatu... za to N18-70 jest polecany i to właśnie często...
Najbardziej rozbawił mnie Twój argument VR - faktycznie przy ogniskowej 55mm ten wynalazek jest niezbędny żeby zrobić ostre zdjęcie. Zapominasz tylko że przy tej ogniskowej ten super obiektyw ma światło 5,6 natomiast N18-70 na końcu 4,5
Tak jak pisałem. Osobiście wolę kupić słabsze body i lepszy obiektyw, zresztą to nie tylko moje zdanie, bo wystarczy poczytać parę innych wątków, gdzie użytkownicy pytają czy warto wymieniać body na lepsze i większość proponuje zakup lepszego szkła aniżeli body
To tyle z mojej strony, a autorce proponuję dobrze przemyśleć sprawę, bo kto szybko kupuje ten dwa razy kupuje
Edit: Nie przypominam sobie żebym tak napisał...
Faktycznie takie zalety że warto dla nich zainwestować w GORSZE SZKŁO, zwłaszcza ten retusz zdjęć w aparacie LOLTroszkę się mylisz są spore różnice- Ma lepsze funkcje w postaci D-lighting, czyszczenie , czujnik oka, i spre możliwości retuszu zdjęcia w aparacie,
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami