PDA

Zobacz pełną wersję : Tablet (tani) po raz ostatni :) ...

Strony : 1 2 3 4 [5]

Rafał_Sz
26-11-2013, 19:29
Właśnie do tego chyba dojrzałem

Korzystasz z CloudPrint od Google?

fafniak
27-11-2013, 20:09
nie

żona ma już małego ogryzka - działa wszystko bez problemu i to jest dla mnie fascynujące
ja odziedziczyłem nexusa - będę się z nim boksował

Mekano
28-11-2013, 15:24
a co sadzicie o top 10 na pazdziernik wsrod wymienionych tabletow: http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/tablety-polecane-top10.html
Dalej Apple bedzie numerem 1 tam? a co poza tym?

bognik
30-11-2013, 14:20
Usunęłam zbędne posty. Proszę trzymać się tematu - jest to temat o TANICH tabletach.

Johanan
30-11-2013, 18:19
Usunęłam zbędne posty. Proszę trzymać się tematu - jest to temat o TANICH tabletach.

Chcesz wyznaczać ramy?

A ten też jest nie w tej kategorii: http://www.x-kom.pl/p/153804-tablet-7-asus-google-nexus-7-ii-2013-s4pro-2gb-16gb-android.html ?

Niestety wszystko co poniżej nie bardzo nadaje się do użytku.

Boryszuk
30-11-2013, 18:29

Taniość jest pojęciem bardzo względnym.

GonzoG
30-11-2013, 20:51
A ten też jest nie w tej kategorii: http://www.x-kom.pl/p/153804-tablet-7-asus-google-nexus-7-ii-2013-s4pro-2gb-16gb-android.html ?

Niestety wszystko co poniżej nie bardzo nadaje się do użytku.

Jes, ofkors, naturliś, jawol, absolimą...

bognik
30-11-2013, 21:13
Chcesz wyznaczać ramy?

Nie, nie chcę. Przeczytaj pierwsze posty tego wątku to się dowiesz o jakich tanich tabletach tu się pisze.

Taniość jest pojęciem bardzo względnym.
Od kiedy Ipad jest tanim tabletem?

Jeśli dla Ciebie jest, to się bardzo cieszę ;)

Mekano
30-11-2013, 21:23

W prawdzie nie mi decydowac, ktore posty byly tutaj zbedne, a ktore nie.. ale skoro tu przychodze i czesc tematow mnie na tym forum interesuje, to napisze co mysle.
Nie uwazam, by dyskusje ktore sie tutaj wywiazaly (te z przed paru ostatnich dni) wraz ze "zjechaniem" troche na temat porownan "Apple" do innych tabletow, byly czyms zbednym w tym watku.. a takze opinie o IPS, - czy wazne jest to w tablecie? Moim zdaniem duzo wnosily..
Moj link na polecane top 10 tablety na pazdziernik 2013 i opinie o nich, tez uwazam za przydatny, mozna bylo obejrzec tablety w roznym przedziale cenowym, dlaczego zostal wykasowany? To nie byla reklama zadnego sklepu, ani nic, tylko strona do tabletow z roznej polki cenowej akurat.

Na koniec Johanan, zadal tez bardzo dobre pytanie (ktore zdazylam przeczytac, ale zostalo to tez wykasowane, a wtedy nie mialam czasu odpisac)
cos w stylu: Czy Sony Z, ma konkurenta wsrod "apple"

ehh.. ale dobrze, poprosze o skasowanie i tego postu.

bognik
30-11-2013, 21:32
Moj link na polecane top 10 tablety na pazdziernik 2013 i opinie o nich, tez uwazam za przydatny, mozna bylo obejrzec tablety w roznym przedziale cenowym, dlaczego zostal wykasowany? To nie byla reklama zadnego sklepu, ani nic, tylko strona do tabletow z roznej polki cenowej akurat.

Przywróciłam ten post, ale proszę trzymać się tematu.

Na koniec Johanan, zadal tez bardzo dobre pytanie (ktore zdazylam przeczytac, ale zostalo to tez wykasowane, a wtedy nie mialam czasu odpisac)
cos w stylu: Czy Sony Z, ma konkurenta wsrod "apple"

Wybacz, ale tablet Sony Z i Apple raczej tanie nie są ;)

Ludzie, wyluzujcie, jest weekend. Nie szukajcie problemów tam, gdzie ich nie ma ;)

Boryszuk
30-11-2013, 21:33
Jeśli dla Ciebie jest, to się bardzo cieszę ;)

Złośliwości są zbędne.

Mekano
30-11-2013, 21:45
Przywróciłam ten post, ale proszę trzymać się tematu.

Wybacz, ale tablet Sony Z i Apple raczej tanie nie są :wink:

bognik, dzieki ze przywrocilas post, ale nie musialas, naprawde.. bo pomyslalam sobie i tak, ze lepsza opcja bedzie jak zaloze nowy temat, by mozna bylo normalnie podyskutowac o tych troche lepszych tabletach, w sensie mam na mysli markowe dobre tablety, zeby nie mieszac tego z "no name", chyba tak bedzie lepiej.
Poza tym zbliza sie nowy rok, wiec fajnie miec nowy swiezy watek na ten temat z polecanymi tabletami, jakie aktualnie mozna dzis kupic na rynku;
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=240054 - zapraszam Wszystkich kogo temat interesuje.

sinner
01-12-2013, 13:15
no i można było tak od razu, a po za tym tanie nie oznacza no name i aktualnie na rynku są tanie i droższe tablety a w tym wątku piszemy i dzielimy się wiedzą na temat tych tańszych bo często tablet za 300 - 600 pln ma taką samą funkcjonalność co tablety w okolicach 1000 i więcej
przy okazji czy ktoś zetknął się z kolejnym biedronkowcem czyli bodajże My Tab 8 i może coś o nim napisać ?

Johanan
01-12-2013, 20:56
... i aktualnie na rynku są tanie i droższe tablety a w tym wątku piszemy i dzielimy się wiedzą na temat tych tańszych bo często tablet za 300 - 600 pln ma taką samą funkcjonalność co tablety w okolicach 1000 i więcej...

Skoro już, to pokaż palcem urządzenie z tego przedziału cenowego, które ma wydajny procesor, wystarczająco dużo ramu, i które przede wszystkim, dysponuje odpowiednią łącznością (LTE, 3G), a przy okazji nie męczy wzroku paskudną rozdzielczością.

W miarę możliwości niechińskich firm. ;)

sinner
02-12-2013, 18:42
jak na razie używam Goclevera 723G i nie mogę narzekać, ale nie będę go wskazywał jako wzór taniego tabletu,
niemniej jednak spełnia wszystkie moje potrzeby co do tego typu urządzeń dlatego wydatek rzędu 500 pln uważam na dzień dzisiejszy wystarczajacy dla urządzenia na androidzie

Johanan
02-12-2013, 20:52
Jeżeli już mówimy o takich produktach jak GoClever, to to jest jedyny tablet z ich sklepu, który może być brany pod uwagę: http://sklep.goclever.pl/tablet-goclever-aries-101.html .

Niemniej warto pamiętać, że choć poznańska firma bierze odważnie na klatę gwarancje na ten sprzęt, to jest to ciągle bezpańska chińszczyzna.

sinner
02-12-2013, 21:12
jak również Aries 7 calowy o 100 pln droższy niż 723g oba są fajne i różnią się od 723 ekranem IPS ( tu bym się skusił )
4 rdzeniowym prockiem ( jak dla mnie bez znaczenia ) i rozdzielczością
a no i Andek 4.2.2
ale za to tylko 1 slot na kartę sim

a to że chińskie ... to jeśli działa dobrze jest mi to obojętne

sinner
04-12-2013, 16:15
no teraz to naprawdę tanio ;)

http://technowinki.onet.pl/tablety/tablet-goclever-terra-70l-za-99-zlotych-w-neonet/z850p

erro
10-12-2013, 15:36
A ja mam taką sprawę:
Potrzebuję tabletu jak najtańszego, może być używany byleby miał ~~10 cali i rozdzielczość >= 2048 x 1536 (no i żeby nie mulił sam ze sobą) do czytania komiksów, może czasem pdf-ów.
3G zbędne, 3h na baterii starczy itd.

Jakieś pomysły ?

Johanan
10-12-2013, 16:38
A ja mam taką sprawę:
Potrzebuję tabletu jak najtańszego, może być używany byleby miał ~~10 cali i rozdzielczość >= 2048 x 1536 (no i żeby nie mulił sam ze sobą) do czytania komiksów, może czasem pdf-ów.
3G zbędne, 3h na baterii starczy itd.

Jakieś pomysły ?

http://www.x-kom.pl/p/125197-tablet-10-ainol-novo-9-spark-a31-2048mb-16gb-android-422.html

erro
10-12-2013, 16:50
Looks fine!

sokrates
10-12-2013, 21:31
Sprzetowo bardzo dobrze, ale jak ma tak niedopracowany i niestabilny soft jak 99% chinoli to choroba psychiczna gwarantowana. Wiem bo sam na wlasnej skorze przerobilem z 5 chinczykow, aby w koncu zakonczyc droge na asusie. Ainola tez mialem byl najbardziej kaprysny. Drugi w kollejce goclever... moglbym tak dlugo wymieniac.

wyslane z mojego Asus MeMo pad 7hd

erro
18-12-2013, 13:00
W zasadzie tablet będzie używany tylko do czytania komiksów, z powodu dużej ilości gadżetów pod ręką wymagam od niego tylko dobrego obrazu i niezawieszania się przy komiksach.

sokrates
19-12-2013, 09:32
zawieszanie się Chińczyków jest kwestia losową i raczej niezależną od aplikacji. jak będziesz miał fart to ci się nie będzie wieszal, jak źle trafisz egzemplarz to będzie tragedia.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Johanan
19-12-2013, 12:25
O Andka trzeba dbać, jak o każdy inny system, to nie iOS, który działa bez popychania.

Kiedy jednak uzyska się sprawność "popychacza", to Andek nie sprawia kłopotów.

malibu
19-12-2013, 12:50
właśnie odesłałem tablet lark x2 7.0 slimm z ekranem 1024x600pixeli powód bardzo słabe i nierównomierne podświetlenie ekranu.. więc szukam czegoś w przedziale do 500 pln - ale oczywiście im mniej tym lepiej. Moje wymagania to ekran 7 cali o dobrej rozdzielczości i z równomiernym podświetleniem i ogólna dobra płynność działania. Używacie tabletów kiano ? generalnie na youtubie dobrze to wygląda no i w tej cenie miałbym np kiano fly pro lub markowego samsunga taba 2 ale o gorszej specyfikacji.

naczos
19-12-2013, 19:17
Witam, czy ktoś może używał któregoś z tych dwóch tabletów, albo chociaż zna markę? KLIK (http://allegro.pl/promocja-dwa-nowe-tablety-plug-force-impact-2-i3787619550.html). Jeżeli odpowiedź jest twierdząca to mam kilka pytań:

1. Jak wygląda w tym wypadku wydajność?
2. Jaka jest realna jakość obrazów na tych matrycach?
3. Jak wygląda współpraca z tv za pomocą mini HDMI?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

malibu
26-12-2013, 11:01
Sam sobie odpowiem na pytanie za 599 pln kupiłem asusa memo pad hd7 16gb, owszem ma swoje wady ale zalet ma mnňstwo. Porňwnywałem z samsungiem tab 3 i chinczykami. Polecam

251kris
27-12-2013, 11:39
A coś o tych wadach?

malibu
27-12-2013, 17:44
Brak modemu gsm, brak wyjścia hdmi ,średnio wydajny w grach zerknij na videotesty na youtubie. Porównywałem go bezposrednio też z kiano elegance, larkami i gocleverem i stwierdziłem że jednak kupię markowy, przez myśl przeszedł mi też samsung galaxy tab 3 ale asus ma lepszą specyfikacje.
Plusy które miały dla mnie ogromne znaczenie to bateria i gps. Wydaje mi się że w tych pieniążkach warto.

sokrates
03-01-2014, 10:22
również mam tengo Asusa, i nie wymienił bym go na żadnego larka, kiano, goclevera czy żadnego innego chińczyka, nawet kosztem wydajności czy wyposażenia. Jak już pisałem kilka postów wyżej, przerobiłem już larki, goclevery i inne ainole... nigdy więcej.

Al Koholik
09-01-2014, 17:20
To teraz ja. Szukam tabletu 10'' Budżet ok 1500 PLN. Sprzęt zdecydowanie bardziej kanapowy niż mobilny stąd Internet przez Wi-Fi wystarczy. Padło na dwa Asusy Memo Pad i Memo pad FHD oraz Szajsunga Glaxy Tab2. Co lepsze? Szukać czegoś innego?

jerryjola
12-01-2014, 14:39
W tej cenie widziałem jeż Galaxy Note 10.1 - nie w wersji 2014, ale poprzednika. Z rysikiem.
W tej cenie jest Lenovo B8000 - z bardzo pojemną baterią.

Al Koholik
15-01-2014, 19:02
Ostatecznie zakupiłem http://www.asus.com/Tablets_Mobile/ASUS_MeMO_Pad_FHD_10/ Dla mnie takie urządzenie to kompletna nowość, więc z wyrażaniem opinii o nim się powstrzymam :)

malibu
22-01-2014, 11:15
tak trochę z innej beczki, szukam jakiegoś dobrego klienta mail na androida do tej pory używałem k-9 Mail który bardzo mi pasował ale od pewnego czasu co jakiś czas nie mogę wysyłać z niego wiadomośći, konto pocztowe w netstrefie w mojej domenie- SMTP, SMTPS (SSL/TLS)/ zmiana ustawień poczty wychodzącej i reset ustawień i jest dobrze przez jakiś czas i pózniej problem się powtarza.

Tom01
22-01-2014, 12:38
tak trochę z innej beczki, szukam jakiegoś dobrego klienta mail na androida

MailDroid. Płatny ale najlepszy chyba jaki jest.

docxxx
22-01-2014, 12:41
A k9?

GonzoG
22-01-2014, 13:56
A k9?

Co z K9 ?? przecież napisał wyraźnie:

(...) do tej pory używałem k-9 Mail który bardzo mi pasował ale od pewnego czasu co jakiś czas nie mogę wysyłać z niego wiadomośći, (...)

Vinci
28-01-2014, 20:06
tak trochę z innej beczki, szukam jakiegoś dobrego klienta mail na androida.. .
AquaMail Pro

robin102
18-02-2014, 13:19
Po wizycie u kolegi zafascynowało mnie te urządzenie :)
Może doradzicie jakiś model który by miał najlepiej 8 cali absolutne max 9 koniecznie posiadał koniecznie modem 3 G, WiFi, GPS, złącze HDMI (może być bez), blututa, pamieć 8-16 GB android 4.2 no i fajny, przyzwoicie wykonany, w przytomnej cenie. Przeglądam strony sklepowe ale albo 7 cali wiec za mały, albo 10,1 jak teczka więc za duży do kieszeni. Może czegoś, jakiegoś produktu, producenta nie znam ? Taki egzotyczny wszystko mający MSI wynalazłem, ale to coś warte ? niestety duży jakiś
http://allegro.pl/show_item.php?item=3975505623
albo ten MSI
http://allegro.pl/tablet-msi-primo-93-9-7-4x1-2ghz-16gb-gps-3g-klaw-i3975492150.html
trochę tańszy

manfred
18-02-2014, 13:35
Oprócz wymienionych przez Ciebie zalet tabletu ciekawie jak sie ma to 9 h pracy na baterii.

bognik
18-02-2014, 14:00
Ja mam tego: http://m.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/prestigio-multipad-4-ultra-quad-8-0-pmp7280c-3g.bhtml i jestem z niego zadowolona. Dobrze wykonany, świetny ekran, długa praca na baterii. Z Aero2 śmiga aż miło. A i wygląda jak Ipad :D GPS dobrze działa (używam na nim Yanosika w aucie). W opisie tego nie ma, ale posiada on też bluetooth.
Co do rozmiaru - zastanawiałam się nad 10 calowym, ale teraz wiem, że ten rozmiar jest idealny (bo 7 cali to trochę za mało, a 10 za dużo na noszenie w torebce).
Cena przyzwoita jak na to, co oferuje ;) W zestawie jest też bardzo ładne etui.
A i podobno to mało awaryjny sprzęt.

Widzę, że wyszedł nowy model (16 GB wbudowanej pamięci): http://m.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/prestigio-multipad-4-diamond-7-85-3g-pmp7079d3g-bialy.bhtml

robin102
18-02-2014, 22:11
Oooo dzięki, bardzo ciekawa propozycja i nie za duży i ma co trzeba i cena dobra :) jak tam w nim z działaniem netu po 3G ? Na ile bakterii życia starcza przy intensywnym używaniu ? Jak jakość matrycy ?

bognik
18-02-2014, 23:20
3g bardzo dobrze działa. Udostępniam sobie często Internet na komputer z tabletu. Znajomy był zdziwiony jak szybko działa udostępnianie Internetu (że sieć zbytnio nie spowalnia przy udostępnianiu przez tablet).
Co do baterii - ostatnio przeglądałam trochę stron w Internecie, obejrzałam na nim dwa filmy i byłam w połowie trzeciego filmu (oglądałam je przez Internet przez wifi) i dopiero bateria zaczęła krzyczeć o prąd. Na 15% baterii potrafi nawet przetrzymać godzinę przeglądania Internetu. Nie wiem czy to dużo, bo nie mam porównania z lepszymi tabletami, jednak dla mnie bateria jest dobra. Dużo na nim robię (często przez 3g) i nie martwię się o prąd.
Co jeszcze fajnego - tablet ma wbudowany program PRO do dokumentów tekstowych (czyli nie tylko przeglądnie dokumentów Worda, ale też edytowanie ich, tworzenie, tworzenie prezentacji multimedialnych itp.). Dla mnie super sprawa na uczelnię. Bez problemu odczytuje też pendrive.
Posiada również wbudowany czytnik ebooków. Z tego co kojarzę, to Prestigio udostępnia użytkownikom ich urządzeń różne ebooki po okazyjnych cenach (ale ja z tego nie korzystałam).
Matryca świetna. Jakość zdjęć, które wgrałam do galerii jest super. Zdjęcia w dużej rozdzielczości bardzo szybko się wczytują.
Bluetooth działa jak należy.
Z minusów - nie jest to demon szybkości (ale też nie zamula) i ma tandetne, plastikowe przyciski z boku (reszta wykonania, poza tymi przyciskami na plus) ;)

jerryjola
22-02-2014, 21:22
Robinie,

pomyśl jeszcze o Lenovo b6000.
Miałem toto w ręku, wygląda trochę dziwnie z tą baterią, ale to jest plus. Podobno pracuję długo na baterii, a gdzieś ktoś pisał na forum, że świetnie łapie zasięg 3G - nawet tam, gdzie już telefon nie łapie.
Jest droższy od tego wcześniej wskazywanego - około 1000 zł.
Ale także fajny.

Mekano
27-02-2014, 15:48
A co sadzicie o tabletach hiszpanskiej marki BQ? o ile sa w sprzedazy na rynku polskim?

siona
03-03-2014, 20:35
To ja się też podłączę.
Chciałbym mały tablet dla córki. Wstępnie mam na myśli 2 typy. Nexus 7 i dell venue 7. Zalety tego pierwszego to soft, ekran drugiego natomiast możliwość użycia karty SD na media.
Zastanawia mnie czy intel atom to zaleta czy wada? Ramu mają tyle samo, rozdzielczość też.
Pomóżcie... Chętnie też przyjmę jakieś inne podpowiedzi.

pawl_s
03-03-2014, 22:58
To ja się też podłączę.
Chciałbym mały tablet dla córki. Wstępnie mam na myśli 2 typy.

Polecam Asus MemoPad HD 7. Syn ma, uzywa intensywnie. Bateria trzymsa długo.

Wysłane z mojego S1 przy użyciu Tapatalka

robin102
04-03-2014, 12:00
Robinie,
pomyśl jeszcze o Lenovo b6000.
.
No teraz mam zgryza czy kupić bardziej mobilny 8 calowy w proporcjach ekranu 3/4 o ten Prestigio co koleżanka Bognik (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=18372) wyżej polecała w tej eukasie:
http://www.eukasa.pl/tablet-prestigio-multipad-pmp7079d3g-pmp7079d3g_bk_quad-czarny/
czy może większy jednak 10 calowy o ten w Euro
http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/lenovo-ideatab-s6000-3g.bhtml#opis
mniejszy mobilniejsz, a wiekszy bardziej komfortowy w użytkowaniu, może się przydać do pokazywania czy oglądania zdjęć. Niestety gorzej z transportem i używaniem jako nawigacji :) No kurna nie wiem co zrobić.
Ten większy Lenovo ma złącze HDMi czy można po nim obrazki teleportować ;) do telewizora i np przeglądać neta z tabletu, a widzieć strony na TV ktoś to praktykował, a czy też da się udostępnić neta z tabletu wykorzystując jego modem GSM 3 G na stacjonarny komputer czy na laptopa ?

bognik
04-03-2014, 14:56
HDMi używałam przy moim poprzednim tablecie. O ile zdjęcia jakoś dało się oglądać, to z filmami było znacznie gorzej, bo się tak przycinały, że nie szło ich oglądać na telewizorze. Ale to był GoClever. Z Lenovo powinno być lepiej :D
Ja sobie bardzo często udostępniam Internet z tabletu (Aero2) na komputer czy telefon ;)

jerryjola
04-03-2014, 19:54
Robinie, a może jednak b6000? Mobilny, podobno 3G łapie tam, gdzie inne nie maja zasięgu, mocna bateria (według producenta)? I jako GPS też da radę...

robin102
04-03-2014, 20:02
Robinie, a może jednak b6000? Mobilny, podobno 3G łapie tam, gdzie inne nie maja zasięgu, mocna bateria (według producenta)? I jako GPS też da radę...
Kurde, ale jak da rade jako GPS jak to takie wielkie jak cholera z marginesem obudowy to ze 12 cali. Szybę w samochodzie przysłoni, a skąd do tego uchwyt ? Musze korzystać z aplikacji Janosik w drodze :) Byłem dziś w sklepi MM macałem bawiłem się rewelacyjny jest i się nie dziwię, że się sprzedaje jak świeże bułeczki o tym mówię:
http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/lenovo-ideatab-s6000-3g.bhtml#opis
Jest jeszcze taki fajny cudak, ale cena zabija , mój budżet to ma 999zł, no niech będzie nawet 1000 :)
http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/lenovo-ideapad-yoga-tablet-8-b6000-3g.bhtml?from=dr&gclid=CPvzkJvB-bwCFQnpwgodC7cAzQ#opis

bognik
04-03-2014, 22:00
Robin, Yoga jest na Allegro poniżej 1000 zł. Właśnie trochę o tym tablecie poczytałam i myślę, że byś był z niego zadowolony. Baterię ma podobno świetną.

10 cali do używania Yanosika jest stanowczo za duże. 8 cali to max. Ja używam na tablecie 8-calowym Yanosika i nie wyobrażam sobie większego tabletu do auta jako nawigacji.

siona
04-03-2014, 23:37
Kupiłem della venue 7. Jest nieźle jak na niecałe 5 stów. Jedyna wada - niektóre aplikacje nie są skomplikowane na Intela ale myślę, że to się szybko zmieni.

Wysłane z mojego Venue 7 3730 przy użyciu Tapatalka

robin102
05-03-2014, 00:05
Kupiłem della venue 7. Jest nieźle jak na niecałe 5 stów. ..
No tak tylko, ze on bez modemu 3G wiec taki tablet to tylko zabawka w domu. Jak możesz zwrócić to weź tego. Poniżej. Fajna rzecz i ma wszystko co trzeba i nie drogi. Kumpel ma, wiec znam urządzonko trochę. Łoo ten:
http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/lenovo-ideatab-a3000-3g.bhtml?from=ceneo&p=649.00&cr=0

10 cali do używania Yanosika jest stanowczo za duże. 8 cali to max. Ja używam na tablecie 8-calowym Yanosika i nie wyobrażam sobie większego tabletu do auta jako nawigacji.
No ja cały czas mam zgryz czy 8 czy 10 zerknę na ten Yoga 8 cali z tym wałeczkiem pod głowę :wink: dzięki.
Już się w sumie dziś zdecydowałem i chciałem zakupić ten model co masz TY tylko nowszy. Wchodzę do sklepu co by kliknąć, a tu proszę wysprzedali łobuzy, a w polskich sklepach tylko białe widzę, a gdzie mi do lasu biały tablet :smile:
http://www.eukasa.pl/tablet-prestigio-multipad-pmp7079d3g-pmp7079d3g_bk_quad-czarny (http://www.eukasa.pl/tablet-prestigio-multipad-pmp7079d3g-pmp7079d3g_bk_quad-czarny/)

ps. Te Toga 8000 poniżej tysiaka to bez modemu 3G :(

siona
05-03-2014, 00:13
No tak tylko, ze on bez modemu 3G wiec taki tablet to tylko zabawka w domu. Jak możesz zwrócić to weź tego. Poniżej. Fajna rzecz i ma wszystko co trzeba i nie drogi. Kumpel ma, wiec znam urządzonko trochę. Łoo ten:
http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/lenovo-ideatab-a3000-3g.bhtml?from=ceneo&p=649.00&cr=0

W moim wypadku brak 3g to akurat zaleta. Tablet jest dla córki.

robin102
05-03-2014, 00:30
Ale na takim tablecie możesz mieć neta za darmo, a córa nie musi o tym wiedzieć i to nic nie kosztuje. W sumie jak uważasz.

siona
05-03-2014, 00:31
Mam modemo-router do Aero wiec nie ma problemu.

Mekano
05-03-2014, 02:00
No ja cały czas mam zgryz czy 8 czy 10

8 cali dla mnie jest niesamowicie uniwersalne, a jak juz musimy go czesto nosic poza dom, to jest to naprawde dobry wybor. 10 cali jest ciezsze, wieksze i bardziej komfortowe do domu, ale na miasto idealne jest 8 cali. Sama jakis czas temu zastanawialam sie ile cali, mialam 7 cali, bylo prawie ok, ale jednak troszke za male, natomiast 8 cali wiem, ze zostanie ze mna na dlugo, bo to jest naprawde dobra wielkosc. W barze podlaczam sobie do tabletu aparat i przy kawie ogladamy przed chwila zrobione zdjecia, naprawde super!

robin102
05-03-2014, 14:50
8 cali dla mnie jest niesamowicie uniwersalne,! No właśnie tylko dygam się jak obsługiwać będę ta klawiaturkę na tym ekraniku malusim :)
Wygrzebałem takiego cudaka za strasznie niską kase w porównaniu do innych sklepów. Brać ?
http://www.oleole.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/kiano-elegance-8-by-zanetti-3g.bhtml?from=dr&gclid=CM36o4W3-7wCFSETwwodEqUAlg

bognik
05-03-2014, 15:35
Nie! Tylko nie Kiano! Chyba, że przygotujesz się na wizyty w serwisie ;)

Mekano
05-03-2014, 16:25
No właśnie tylko dygam się jak obsługiwać będę ta klawiaturkę na tym ekraniku malusim :smile:

Fakt roznica jest spora, ale naprawde nie jest zle, komorki sa jeszcze mniejsze, a tez maja ekraniki dotykowe.
Odpowiedz sobie na pytanie, czy chcesz to dzwigac czy wazniejsza bedzie wygoda, porecznosc.. i chyba wybor bedzie prostszy? 8 calowe tablety obsluguje sie bardzo wygodnie.
Chyba o czyms zapomnialam..
Mowie o tablecie 8.1 a nie standardowym 8 calowym.
Nie wiem czy poza Asusem, ktos inny taki format produkuje?
Wlasnie na taki format 8.1 warto zwrocic uwage.

zdjecie 10 vs 8.1

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://dl.dropboxusercontent.com/u/2683051/8.1.JPG)

robin102
05-03-2014, 17:30
Wlasnie na taki format 8.1 warto zwrocic uwage.

A który to konkretnie model Asusa jest 8.1 cala ? z GPS i 3G ?
ten Asus ma 8 cali, ale on na łyndołsie wiec go nie chcę, no i trochę drogi
http://www.redcoon.pl/B516161-Asus-VivoTab-Note-8-M80TA-DL001H_Tablety-PC?refId=ceneo#databox

Mekano
05-03-2014, 17:41
robin102, model ME180A, nie ma 3G, dlatego dla Ciebie moze to byc wada, a mowie o samym formacie, zdecydowanie lepiej sie prezentuje, niz 7 calowy. 30% chyba wiekszy.

ropusz
06-03-2014, 00:36
Ja mam Samsunga Galaxy Tab 8.9 i iPada mini. Format ekranu iPada mini moim zdaniem dużo lepszy. Kiedyś używałem tabletów czy odtwarzaczy video firmy Archos. I były to niezłe sprzęty na owe czasy, do dziś czasem na Archos 70 oglądam filmy. Archos ma 8" ekrany w formacie 4:3, który jest super do netu czy czytania e-booków ale do filmów gorzej. Nie mniej podsumowując moje doświadczenia uważam, że optymalny ekran to 8" ale w proporcjach bliższych 4:3 niż 16:9.

Mekano
06-03-2014, 01:32
ropusz i ten ipad mini dziala Ci plynniej od Samsunga?

sokrates
06-03-2014, 08:58
nie wiem jak iPad mini, ale mam starego ipada pierwsza wersja. działa plynniej niż wszystko inne na androidzie co miałem i co widziałem.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

ropusz
06-03-2014, 09:55
Ipad mini to nie jest ten najnowszy z Retina ale działa płynnie. W Real Racing 3 potrafi przyciąć ale wystarczy, że pozamykam aplikacje pod spodem i już jest ok. Z tabletami na Androidzie jest tak, że po jakimś czasie się zamulają i w nich ważna jest ilość pamięci. 1GB to moim zdaniem za mało na RAM w Androidzie. Ti co mi najbardziej przeszkadza w Samsungu 8.9 to, że na klawiaturze piszę szybciej niż jest on to w stanie wyłapać. W efekcie po wprowadzeniu 8 liter w wyrazie na wyświetlaczu pojawia się tylko 6 i muszę często poprawiać wyrazy. No i ipad mini jest trochę lżejszy i cieńszy przez co wygodnie się z niego korzysta. Nie jestem jakimś fanem Apple, wręcz przeciwnie ale ipad mini to udane urządzenie.

robin102
06-03-2014, 13:09
Wynalazłem cos takiego od Samsunga galaxy Tab3 8.0T311 3G ekranik 8 cali
http://samsung.strefamarek.allegro.pl/tablet-samsung-galaxy-tab-3-8-0-t311-3g-czarny.html
Drogie jak laptop prawie :) ale może warto dołożyć te parę stówek, co bym zyskał ? tylko czemu ekranik TFT, a nie IPS jak w innych.
Głownie do przeglądania www oraz nawigacji będzie wykorzystywany

Mekano
06-03-2014, 14:06
Z tabletami na Androidzie jest tak, że po jakimś czasie się zamulają i w nich ważna jest ilość pamięci. 1GB to moim zdaniem za mało na RAM w Androidzie.

Dokladnie, juz na samym starcie Android zabierze Ci 700 mb ram, a zostawi Ci 300, potem posciagasz pare aplikacji i jest prawie caly ram zajety..do dyspozycji jest cos okolo 150 mb i dramat, bo Android, aplikacje czasem sie same z siebie wylaczaja, a gra chodzi wolniej niz na tablecie z 2 gb ramem, ale np. taki ipad tez ma chyba 1 gb ram i jemu jakos wystarcza do plynnego chodzenia, z tego co pisaliscie.

robin102 akurat Samsung ma bardzo ladne kolory.

ropusz
06-03-2014, 14:07
Moim zdaniem główną kwestią nie powinno być czy 7" czy 8" ale jakie proporcje.

siona
06-03-2014, 14:17
Dokladnie, juz na samym starcie Android zabierze Ci 700 mb ram, a zostawi Ci 300, potem posciagasz pare aplikacji i jest prawie caly ram zajety..do dyspozycji jest cos okolo 150 mb i dramat, bo Android, aplikacje czasem sie same z siebie wylaczaja, a gra chodzi wolniej niz na tablecie z 2 gb ramem, ale np. taki ipad tez ma chyba 1 gb ram i jemu jakos wystarcza do plynnego chodzenia, z tego co pisaliscie.

Przesadzacie i tyle. 1 GB to już jest bardzo ok. Oczywiście jeśli tablet jest tabletem a nie usiłujemy robić z niego domowe centrum rozrywki i konsolę do gier w jednym.

Moim zdaniem główną kwestią nie powinno być czy 7" czy 8" ale jakie proporcje.

Tylko niestety to tak nie działa. Prawie nie ma 8 calowych 16:9 czy 16:10.

robin102
06-03-2014, 14:22
No obudowę ma ładną :) bo czarną no i z tego co czytam to wygrywa wszystkie testy i porównania. Najszybszy i co tam by jeszcze.Nie dziw, że kosztuje sporo ponad tysiaka !
już bym brał tego PRESTIGIO ale zmagam się z tą biała obudową, czarnych na naszym rynku NIET a muszę najpóźniej w następnym tygodniu mieć tablet, nie mogę czekać.
http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/prestigio-multipad-4-diamond-7-85-3g-pmp7079d3g-bialy.bhtml#opis
Proporcje ekraniku 4:3 chyba lepsze są do stron www, odpisywania maili, forum :) a to główne zastosowanie plus dość często nawigacja. Żadnych gierek, filmów ect.
Strasznie oj strasznie mnie kusi Lenovo S6000 10 cali tylko za 977 zł z ETUI :D
http://allegro.pl/tablet-10-lenovo-s6000-4x1-2ghz-16gb-3g-gps-etui-i3994480952.html
Chyba zwariuje, ratunku :) dość ma tej rzeczywistości takiego dużego wyboru, że wybrać nie mogę mimo, że kilka dni w necie szukam !
a jeszcze żeby było mało to wynalazłem takiego Acera
http://www.redcoon.pl/B482302-Acer-Iconia-A1-811-83891G01nw_Tablety-PC?refId=skapiec
test
http://www.acermaniak.pl/17156/acer-iconia-a1-811-test/

manfred
06-03-2014, 14:26
Mi po głowie chodzi B6000 tylko ciekaw jestem czy bateria rzeczywiście przy przeglądaniu stron wytrzymuje 18 godz?

velaskez
06-03-2014, 15:30

W ipadzie mini jest 512MB ramu. To sie nazywa optymalizacja. I pisze tez z mini :D i nigdy mi sie nie przycial.

bartekk
06-03-2014, 17:22
Witam mam dylemat. Otóż w maju komunia chrześnicy i ciężko coś znaleźć na prezent. Wybór padł na tablet i tu dylemat. Nie znam się na tym w ogóle, z tego co wyczytałem to nexus 7 nie ma w tej cenie konkurencji tylko czy wybrać wersję starszą i 32 gb pamięci czy nowszą z aparatem i 16 gb . Tablet wiadomo dla dziecka a więc do zabawy(gry filmy itd). A może jest jakaś alternatywa? bo nie ukrywam że wolałbym kupić coś do 500 zl ale te 700 ostatecznie też odżałuję ;)

puciek
06-03-2014, 17:40
Goclever aries 785 niecałe 700zł

bognik
06-03-2014, 17:51
Za 500-700 zł można mieć tablety znacznie lepszych marek: Acer, Lenovo, Samsung, Prestigio.
Urządzeń GoClever nie polecam.

ropusz
06-03-2014, 18:18
Mini ogólnie jest fajne tylko jak ktoś chce nawigację to trzeba uważać bo w wersji WiFi nie ma GPS.

ropusz
06-03-2014, 18:33
Tylko niestety to tak nie działa. Prawie nie ma 8 calowych 16:9 czy 16:10.

Jak to? Galaxy 3 8.0, Note 8.0 mają 1280/800=16/10=1.6, Galaxy Pro 8.4 ma 2560/1600=16/10=1.6, za to iPad nowy/stary, Archos mają 2048/1536=1024/768=4/3=1.33(3).

pawl_s
06-03-2014, 19:58
Asus MemoPad HD 7

WojtehP
06-03-2014, 20:08
ja bym proponował samsunga galaxy 7 spokojnie okolo 500 zl a dziala i to sprawnie ..

!AGresT
06-03-2014, 20:42
W zeszłym roku moje chłopaki szukali i nieco tego z nimi pooglądałem. Pomijając inne różnice - samsung bił inne firmy na głowę w jakości wyświetlacza.

Kyle
06-03-2014, 20:57
Przesadzacie i tyle. 1 GB to już jest bardzo ok. Może w zoptymalizowanym produkcie pokroju iPad (a mówię to pomimo że nie darzę tej firmy zbytnią sympatią), bo bawiłem się tabletem z androidem i 1GB RAM i niezbyt to hulało. Bardzo OK przy androidzie to raczej przy 2 GB RAM.

Rafał_Sz
06-03-2014, 21:01
ASUS Nexus 7 (2013) 16GB. Potem długo, długo nic.

Mekano
06-03-2014, 21:21
Przesadzacie i tyle. 1 GB to już jest bardzo ok. Oczywiście jeśli tablet jest tabletem a nie usiłujemy robić z niego domowe centrum rozrywki i konsolę do gier w jednym.

To nie jest przesada, ja mam 800 mb zajete, nawet jak przywroce tablet do ustawien fabrycznych to jest tyle samo mniej wiecej, wiec na starcie Android pozera prawie 1gb ramu, bo zostawi ci jedynie okolo 200 mb.
Czasem aplikacje sie same z siebie potrafia zamknac, ale to chyba wina aplikacji, niz ramu, nie wiem..

WojtehP
06-03-2014, 21:26
Asus nexus 7 ... Tak może być zamiennie z samsungiem ... Co taniej uda ci się to kupuj

jerryjola
06-03-2014, 22:34

Chyba nie do końca tak z RAMem jest. Mam starego acera a501, z 3g, 1 gb ram, procek 2x1 GHz.
Mam dosyć sporo zainstalowanych aplikacji, a i tak normalnie mam wolne ok. 400 mb ramu...
Znaki na ekranie pojawiają się równo z wprowadzanymi przez klawiaturę zewnętrzną...

Mekano
06-03-2014, 23:03
Chyba nie do końca tak z RAMem jest. Mam starego acera a501, z 3g, 1 gb ram, procek 2x1 GHz.
Mam dosyć sporo zainstalowanych aplikacji, a i tak normalnie mam wolne ok. 400 mb ramu...

Widocznie Asus jest inny niz Acer, wlasnie go sprawdzilam od nowa, jest czysty jak z fabryki, a i tak wolnego ramu jest 35%, 65% jest zajete przez Androida i moze przez producenta Asusa...
Czyli system uzywa aktualnie 600 MB ramu, 400 mam wolne.. jak doinstaluje troche aplikacji, to mi szybko zje 200 MB i zostanie okolo 200. ale mimo wszystko ten Android dziala bardzo plynnie, czasem sie zdarzy ze sie cos wylaczy, czy zatrzyma..

ropusz
07-03-2014, 00:06
Różne sprzęty będą działały różnie zależnie od Androida czy dodatkowych aplikacji producenta. Miałem telefon HTC Desire HD i działał płynnie w porównaniu z tabletem Samsunga ale miał 1.5GB RAM. A mój stary Archos ma 256MB i to dopiero jest udręka aby z netu skorzystać - muszę pomyśleć czy nie zrobić z niego ramki foto, bo ma taki fajny stojak.

robin102
07-03-2014, 02:07
tu masz rewelacyjną ofertę do 8 marca za 499zł. Przy tej cenie to chyba nie ma co wydziwiać.
http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/kiano-elegance-8-by-zanetti-3g.bhtml#opis
a tu coś do poczytania
http://www.tabletmaniak.pl/123354/test-kiano-elegance-8-3g/
i tu
http://pclab.pl/art55773.html
chyba, że kłamią nam :)
Albo bardziej markowo chyba, ale mniejszy chyba
a tu polecane Tablety, tylko szkoda,z e tabletek nie polecają, bo się rozchorować można od wyboru
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/tablety-polecane-top10.html

Rafał_Sz
07-03-2014, 08:09
a tu polecane Tablety, tylko szkoda,z e tabletek nie polecają, bo się rozchorować można od wyboru
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/tablety-polecane-top10.html
W przypadku Nexusa powinni napisać, że ma całkowicie czystego Andka i że jako jedno z niewielu urządzeń na świecie ma go w wersji 4.4.2. Do tego w przypadku testowania wydajności 3DMarkiem wyniki są poza górną granicą skali. :)

bartekk
07-03-2014, 12:29
kiano elegance 8 wygląda ciekawie no i cena dobra ale nexus 7 nie daje mi spokoju ;(

pil74
07-03-2014, 12:36
Bierz nexusa.

Rafał_Sz
07-03-2014, 12:41
Wybierzesz co zechcesz, ale popatrz choćby na ekran. Nexusowe 1200 X 1920 IPS po prostu urywa d.

bartekk
07-03-2014, 12:42
Jeszcze napisz czy warto dopłacać do wersji 2013 czy brać starszą i może w końcu mój dylemat się rozwiąże

Rafał_Sz
07-03-2014, 12:52
Absolutnie tylko nowszą wersję. Ekran i wydajność bez porównania, tym bardziej, że 2013 kosztuje teraz niecałe 900 zł. Jak chcesz to na żywo pomacać, to w każdym FotoJokerze są one dostępne.

bartekk
07-03-2014, 13:07
za 700 na allegro można wyrwać więc decyzja ostateczna już podjęta. The winner is nexus 7 II

pil74
07-03-2014, 13:43
W starszej wersji ludzie psioczyli na baterię, w nowej nie ma już tego problemu.

bognik
07-03-2014, 15:42
kiano elegance 8 wygląda ciekawie no i cena dobra ale nexus 7 nie daje mi spokoju ;(
Kiano a Nexus? Bez porównania. Kiano to tak samo dziadowski sprzęt jak GoClever. Nexus jest ok.

robin102
07-03-2014, 20:04
Kiano a Nexus? Bez porównania. Kiano to tak samo dziadowski sprzęt jak GoClever. Nexus jest ok.
Tak równe 6 godzin bawię się tym KIANO ELEGANZE kupionym w hiper biper promocji w EURO AGD za 499zł . Bateria pokazuje jeszcze 10%. Czy dziadowski od strony funkcjonalności, oprogramowania to nie wiem. Od strony jakości wykonania to bym chciał aby tak dobrze wykonane rzeczy mnie otaczały, a zwłaszcza nikony. Ordynarnie pozgredowałem kasy na droższy tablet skoro to i tak nie laptop ;) a tylko tablet. Wrażenia na tą chwile bardzo pozytywne. Milutki ekranik o ładnych wyjątkowo kolorach i wystarczającej jasności. Net z Areo śmiga mimo, że w lesie jestem na zadupiu. Wszystko proste i do ogarnięcia przez dziadka :). Nie bardzo wiem czego się od tableta winno oczekiwać. Może kiedyś jak te urządzenia się rozwiną bardziej i będzie je do czego stosować to se kupię jakiś za cenę laptopa czyli 999zł :) Nie widzę ;) różnicy to po co przepłacać :) Serwis KIANO podobno kiedyś był żałosny, teraz niby lepszy, oby nie trzeba było tego sprawdzać. Aktualny Android, chyba z fleszem też coś pozytywnego zrobili bo jutub działa. Mnie pewnie będzie cieszył bo nic na nim poza NAWI nie bede instalował. na tą chwile wszystko bardzo dziarsko działa. Chyba najprzyjemniej ostatnio wydane 499zł. Jeszcze jako nawigacja nie używałem bo nie wiem jak i jaki program do nawigacji pożyczyć, czy kupić i gdzie :)

bognik
07-03-2014, 20:39
Mam nadzieję, że jednak będziesz zadowolony. Ja na początku z mojego GoClevera też byłam. Niestety takie urządzenia z czasem mają problemy z działaniem, a ich serwisy sobie z tym nie radzą. Gdy szukałam tabletu dla siebie i telefonu dla mamy rozważałam Kiano (i prawie kupiłam ...). Jednak naczytałam się dużo o ich urządzeniach i popytałam sprzedawców jak jest z awaryjnością sprzętu tej firmy. A że jest kiepsko, to zrezygnowałam ;)

robin102
07-03-2014, 22:04
Zdaje se sprawę, że marecedasa to ja za 499 zł nie kupiłem :) a ledwo polskiego fiata :D, ale na początek do okazjonalnego zastosowania powinien wystarczyć. Już te parę godzin zabawy pokazują, że wszystko działa, ale komputer to to nie jest i od wielkiej potrzeby da się użyć gdzieś w terenie, albo na weselu jak będzie nuda :)
tak czy siak dzięki na nakierowanie na tamtego Prestigio ten podobny funkcjonalnie, a z trwałością zobaczymy. Jednak 8 cali to fajny rozmiar dla każdego, 20 cm :)

bognik
07-03-2014, 22:44
Jak dla mnie 8-calowy jest idealny :D

WojtehP
08-03-2014, 18:02
W chwili obecnej używam iPad Air, iPad mini, samsung galaxy3 10.1, samsung galaxy 2 7,0 oraz Toshiba 8" z Windowsem 8,1 i wiem jedno nie warto kupić nic taniego słabego ... Ciagle problemy z dotykiem ekranem działaniem to standard tanich urządzeń ... Zastanowić należy się czy warto obdarować kogoś takim prezentem ..

robin102
08-03-2014, 18:04
W chwili obecnej używam iPad Air, iPad mini, samsung galaxy3 10.1, samsung galaxy 2 7,0 oraz Toshiba 8" z Windowsem 8,1 i wiem jedno nie warto kupić nic taniego słabego ... Ciagle problemy z dotykiem .. No się nie dziwię :) używając wszystkie trzeba chyba zaprząc do tego palce od stóp :D
;) ;)

sinner
08-03-2014, 21:08
Nie ma co się przejmować i podniecać markowym sprzętem, jest tego tyle na rynku że jest w czym wybierać i każdy znajdzie coś dla siebie
Co do Goclevera to używam obecnie dwóch tabletów, kamerki, nawigacji i teraz również smartfona i nie mam z tym sprzętem żadnych problemów, a jedyny kontakt z serwisem z powodu stłuczenia ekranu (z mojej winy) zakończył się pozytywnie.

wonito
08-03-2014, 22:37
ja kupiłem córce 6 lat.... Mante MID 9701 w zupełności wystarczy
działa dobrze...rzadko sie zacina

robin102
09-03-2014, 15:49
Kwestia priorytetów i emocjonalnego nastawienia do sprzętu i przeznaczenia. Jesli do jakiś ambitniejszych ciągłych zastosowań to warto pewnie na tableta wydać połowe przyzwoitego laptopa czyli cyrka 1500-200zł. Jeśli dla dziecka, czy dla mnie prawie dla dziecka :) to można iść po taniości. Podłączyłem dizsiaj myszkę, fajnie działa się na ekranie. Jeśli tablet do domowych zastosowań to warto 10 cali rozważyć, jeśli ma być mobilny to 8 cali max i to nie bardzo jest gdzie go po kieszeniach upchać. Słuchawki jeszcze były z tym tabletem KIANO o czym producent nie wspomina.
ps.
czy można kupić przewodową myszkę z kablem zakończonym wtyczką z micro USB ?

Rafał_Sz
09-03-2014, 16:49
Widziałem to gdzieś ostatnio.

sinner
09-03-2014, 18:32
A używa ktoś może myszy bluetooth?

ajt
09-03-2014, 21:18
A używa ktoś może myszy bluetooth ?

Czekam na przesyłkę, więc za parę dni pewnie będę mógł coś napisać :)
Na razie do swojego tabletu (Asus Fonepad, 7 cali) podpiąłem na próbę przez przejściówkę klawiaturę A4tech KV-300H, którą niedawno zakupiłem do kompa, jako bardzo polecaną w innym wątku :)
Ta klawiatura ma hub usb, więc z jednej strony podłączyłem do niej myszkę, z drugiej pendrive i nawet wszystko to razem jakoś działa. Niestety, nie wiem czy to cecha mojego tabletu, czy innych też, że po uśpieniu cała ta choinka jest ciągle zasilana, co widać po świeceniu myszki. Trzeba więc pamiętać, żeby nie zostawiać w takim stanie na dłużej :)

WojtehP
12-03-2014, 02:39
Używałem myszki BT logitecha .. Działa i tyle .. Można jeszcze klawiaturę na BT ... Ale wtedy wolę Apple Air bo to i tyle samo wazy i tak samo duży a wygoda o niebo lepsza

hydra_nt
13-03-2014, 09:50
Dziś na iBood są dwa do wyboru. Samsung i Air Appla.

bartek_tsw
04-04-2014, 20:55
Niestety, ale mówiąc tani, dobry tablet, zazwyczaj mówi się o dwóch różnych . Nie jestem żadnym psychofanem apple'a. Twierdze nawet, że lepsze smartfony ma samsung czy htc. No, ale jeśli chodzi o tablety, to akurat iPad nie ma sobie równych moim zdaniem. A żeby do supermarketowych tabletów całkiem zniechęcić, odsyłam tutaj: http://cosiepsuje.com/artykuly/38/co-jak-nie-apple-lub-samsung-na-pewno-nie-tablety-z-supermarketow.html

Jacek_Z
05-04-2014, 10:18
skleiłem 2 wątki, ale chyba jest jeszcze jeden - jak rzucicie linkiem to też skleję.

GonzoG
05-04-2014, 12:13
Niestety, ale mówiąc tani, dobry tablet, zazwyczaj mówi się o dwóch różnych . Nie jestem żadnym psychofanem apple'a. Twierdze nawet, że lepsze smartfony ma samsung czy htc. No, ale jeśli chodzi o tablety, to akurat iPad nie ma sobie równych moim zdaniem. A żeby do supermarketowych tabletów całkiem zniechęcić, odsyłam tutaj: http://cosiepsuje.com/artykuly/38/co-jak-nie-apple-lub-samsung-na-pewno-nie-tablety-z-supermarketow.html

Wybacz, ale może być tani i dobry tablet.

Jeśli najtańsze względnie nowe tablety 10" kosztują ok 800-900zł, a za 1000-1100zł można kupić Nexusa 10, to można go absolutnie uznać za tani, a że jest dobry, to każdy jego użytkownik to powie.

sinner
05-04-2014, 14:22
to już nawet nie chodzi o to że bartek tsw po prostu promuje chyba własny tekst :)
po pierwsze temat wątku to tani tablet i nie ma tu słowa dobry ;)
po za tym tekst w tym miniartykule jest po prostu śmieszny i nieobiektywny ...

gALL
09-04-2014, 19:51
U mnie z domu zawitał tablet, co prawda nie żadne tam 10" a zwykle 7". Zaraz usłyszę, przestarzały, mało aplikacji, firma umierająca i takie tam, tak mam Playbooka od BB. Za równowartość 350zl, nowego ma gwarancji, z 64GB na pokładzie, do tego świetnie działa jako przedłużenie telefonu BB. Jakość wykonania nie ustępuje tej o ktorej pieją applefaszysci. Do sprawdzania poczty, szybkiego przegladnia netu, jak laptop poza zasięgiem ręki idealny. No i nie ma w sobie wyrobu Googla na którego mam alergie.

velaskez
10-04-2014, 14:03
U mnie z domu zawitał tablet, co prawda nie żadne tam 10" a zwykle 7". Zaraz usłyszę, przestarzały, mało aplikacji, firma umierająca i takie tam, tak mam Playbooka od BB. Za równowartość 350zl, nowego ma gwarancji, z 64GB na pokładzie, do tego świetnie działa jako przedłużenie telefonu BB. Jakość wykonania nie ustępuje tej o ktorej pieją applefaszysci. Do sprawdzania poczty, szybkiego przegladnia netu, jak laptop poza zasięgiem ręki idealny. No i nie ma w sobie wyrobu Googla na którego mam alergie.

On działa już pod BB10?

gALL
10-04-2014, 17:23
BB Playbook działa pod Playbook OS 2.1, który jest innym wcieleniem QNX, zresztą tak jak nowszy BB10. Playbook OS 2.x ma wbudowany port dla aplikacji androidowych ALE nie oznacza to, ze wszystkie one będą działać poprawnie. Aby wgrać aplikacje z Andro trzeba przestawić tablet w tryb deweloperski (ależ piękne słowo) i wrzucić aplikacje z poziomu konsoli zarządzającej. Jakby ktoś pytał, Skype nie działa, a wersji natywnej na Playbooka nie ma..

Jeszcze niecały rok temu BB miało plany wydać BB10 na Playbooka, ale ze względu na to, ze zarzucono cały projekt związany z działka tabletów w BB to i ten pomysł poszedł na śmietnik historii.

sokrates
10-04-2014, 20:53
To slabo z tym playbookiem ze tak powiem. Nowka sprzet a juz go producent skazal na smierc prze zaglodzenie... :-)

gALL
11-04-2014, 10:03
Playbook nie jest zadna nowoscia, bo istnial na rynku od 2011 i do konca produkcji w polowie 2013 fabryke opuscilo ok 2.5mln sztuk. W sumie jego idea nie bylo samodzielne istnienie, a jako przedluzenie telefonu BB. Dostep do danych w telefonie BB (kalendarz, kontakty, maile, sms, BBM) jest banalnie prosty z pozycji tabletu a sam telefon moze robic za klawiature do tabletu. W sieci jest masa testow i porownan z iPad mini.

matomi
01-07-2014, 16:33
Tak równe 6 godzin bawię się tym KIANO ELEGANZE kupionym w hiper biper promocji w EURO AGD za 499zł . Bateria pokazuje jeszcze 10%. Czy dziadowski od strony funkcjonalności, oprogramowania to nie wiem. Od strony jakości wykonania to bym chciał aby tak dobrze wykonane rzeczy mnie otaczały, a zwłaszcza nikony. Ordynarnie pozgredowałem kasy na droższy tablet skoro to i tak nie laptop ;) a tylko tablet. Wrażenia na tą chwile bardzo pozytywne. Milutki ekranik o ładnych wyjątkowo kolorach i wystarczającej jasności. Net z Areo śmiga mimo, że w lesie jestem na zadupiu. Wszystko proste i do ogarnięcia przez dziadka :). Nie bardzo wiem czego się od tableta winno oczekiwać. Może kiedyś jak te urządzenia się rozwiną bardziej i będzie je do czego stosować to se kupię jakiś za cenę laptopa czyli 999zł :) Nie widzę ;) różnicy to po co przepłacać :) Serwis KIANO podobno kiedyś był żałosny, teraz niby lepszy, oby nie trzeba było tego sprawdzać. Aktualny Android, chyba z fleszem też coś pozytywnego zrobili bo jutub działa. Mnie pewnie będzie cieszył bo nic na nim poza NAWI nie bede instalował. na tą chwile wszystko bardzo dziarsko działa. Chyba najprzyjemniej ostatnio wydane 499zł. Jeszcze jako nawigacja nie używałem bo nie wiem jak i jaki program do nawigacji pożyczyć, czy kupić i gdzie :)

I jak po kilku miesiącach ten tablet? Nadal polecasz? Jakie wrażenia z używania, dalej jesteś zadowolony, nic się nie zmieniło?

robin102
02-07-2014, 22:05
Generalnie to ja do polecania mam długie zeby, Nikonów czy Canownów czy tabletów. Tablecik dizał, smiga nic się nie zepsuło mimo że na niego usiadłem dupskiem się wygiął, że mógł za wiosło robić :D odprostowałem i mu nic , działa :) Fajnie net na nim śmiga, ekranik przyjemny i w ogole miłe urzadzenie do okazjonalnego jak u mnie użytku. Jeśli ktoś tablecić na tablecie zamierza dużo czasu, oj dużo to raz, że trzeba kupić 10 calowy, a dwa , że chyba jakiejś poważniejszej marki za droższe pieniądze.

bogdi64
11-02-2015, 21:44
http://allegro.pl/show_item.php?item=5076363035 dokładnie taki i ten

pytanko, czy ktoś miał z nim do czynienia ?-

chodzi mi o podręczny notes, nawigację :), przejrzenie netu, poczty, może jakiś film, lub książka na wyjazdy, to jest maksymalna wielkość bo ma się zmieścić do sakwy w motocyklu, nie chcę do tego zagonić telefonu (mniejszy wyświetlacz, większa cena i możliwość pozostania bez baterii w telefonie, więc wolę niezależną zabawkę), czy do tych zadań to wystarczy (cena czyni cuda, nie wiem czy się szybko nie znudzę :(), więc na początek nie chcę więcej wydawać, potrzebuję jakiś opinii użytkowników tabletów

bogdi64
12-02-2015, 22:43
kupiony inny z polecenia naszych informatyków - więc już nie aktualne

emet_b
12-02-2015, 23:14
pochwal sie co, może też skorzystam

bogdi64
12-02-2015, 23:34
pochwal sie co, może też skorzystam

lenovo TAB A7-30 model a3300-h

thorcik
13-02-2015, 09:10
lenovo TAB A7-30 model a3300-h
Współczuję :razz:

bogdi64
13-02-2015, 13:31
Współczuję :razz:

dlaczego ?

thorcik
13-02-2015, 13:38
dlaczego ?

Jedno słowo: serwis :twisted:

bogdi64
13-02-2015, 13:56
Jedno słowo: serwis :twisted:

czyli trzeba się modlić aby tak jak w przypadku nikona z niego nie korzystać ...

Piecia1980
13-02-2015, 15:49
witam, podepne się pod temat.
Szukam tablet 7-8 cali do 500zl z pamięcią Rom 8 lub 16 gb ram 1-2GB duża bateria i wydajny procesor, dobrze by było żeby można było do niego wgrać jakieś custom ROM, co moglibyście polecić ?

Slon
26-06-2015, 13:07
O tablecik można tu zapytać?
Poszukuję czegoś w rozmiarze 7-9 cali, głównie żonie do internetu w domu, ale też czasami dla mnie do pokazania zdjęć klientom, czy wysłania kilku JPEGów prosto z aparatu/karty.
Wysoka rozdzielczość wskazana, IPS/retina czy co tam jeszcze wstawiają. Fajnie jeśli będzie miał LTE i gniazdo na karty micro SD, ale to już nie konieczne. Chinoli nie boję się :)
Cena powiedzmy do 1000zł.
Narazie zainteresowałem się takim cudem:
http://antyweb.pl/mipad-udany-debiut-xiaomi-na-rynku-tabletow/

ShutterStill
26-06-2015, 19:15
Mam i polecam tego chinola :-)
Kupiłem na aliexpress za $150 wersję 64gb i ma jeszcze slot na kartę i USB OTG

manfred
26-06-2015, 19:27
Żeby miał 3g to i ja bym się skusił.

mirek
26-06-2015, 19:41
Jak Piszesz cena nawet Bardzo OK ale jak będzie z Gwarancją to tego nikt nie wie na ten Moment !!!

sote
26-06-2015, 20:53
Gdzie go kupiłeś tak tanio?

rychu_cmg
26-06-2015, 20:56
Mnie też kusi ten chinol, ale jakaś gwarancja by się przydała. Za ile zł można go kupić bezpośrednio z Chin? W oko wpadła mi też Nokia N1

ShutterStill
26-06-2015, 21:34
Gdzie go kupiłeś tak tanio?
Aliexpress 6 miesięcy temu

RAF7705
26-06-2015, 23:18
Xiaomi można kupić z gwarancją w Polsce :-)
Ale nie za 150 $ tylko 317$
Napewno masz oryginał?
Na aliexpres jest dużo podróbek.
Pewny oryginał na aliexpres 330$ kosztuje.

Slon
26-06-2015, 23:30
Tutaj Pan zapewnia, że gwarancja jest, ale trzeba odsyłać do Chin.
http://allegro.pl/xiaomi-mi-pad-16gb-mipad-tablet-7-9-ips-2048x1536-i5480632058.html
Cena bardzo ok, kupując na aliexpress wychodzi podobnie.

rychu_cmg
26-06-2015, 23:35
Tutaj Pan zapewnia, że gwarancja jest, ale trzeba odsyłać do Chin.
http://allegro.pl/xiaomi-mi-pad-16gb-mipad-tablet-7-9-ips-2048x1536-i5480632058.html
Cena bardzo ok, kupując na aliexpress wychodzi podobnie.
Ja bym nie ryzykował -wysyłka z Szanghaju+mało komentarzy

RAF7705
26-06-2015, 23:40
Tu masz z gwarancją w Polsce we Wrocławiu.
Wysyłają z Czech.
http://www.xiaomiforsale.com/pl/tablety/32-xiaomi-mipad.html#/typ_sieci-wifi/kolor-white/rozmiar_pamieci-64

Można nawet płacić przy odbiorze w złotówkach.

Slon
26-06-2015, 23:50
Tu masz z gwarancją w Polsce we Wrocławiu.
Wysyłają z Czech.
http://www.xiaomiforsale.com/pl/tablety/32-xiaomi-mipad.html#/typ_sieci-wifi/kolor-white/rozmiar_pamieci-64

Można nawet płacić przy odbiorze w złotówkach.
Cena mało atrakcyjna... Chyba wolalbym poszukać używki np. iPada mini.

RAF7705
27-06-2015, 00:01
Tu masz trochę lepszą cenę, też pewny sklep. Dostawa w 3 dni.
http://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-pad-64gb-2gb-rom-nvidia-tegra-k1-quad-core-22ghz-cpu-6195.html

RAF7705
27-06-2015, 00:04
Cena 150$ jest nierealna za tego pada oryginalnego.
Ale jak chcesz to ryzykuj :-)
Są na aliexpres takie po 150$ ze znaczkiem mi :-)

Slon
27-06-2015, 00:12
Nikt nie mówi o $150, ale $255 za wersję 16GB to przesada...
Ten drugi sklep ma odpowiednią cenę, ale wysyłka do Polski tylko DHL lub FedEx (odpowiednio $25 i $48 ), więc też robi się słabo.

Na ali jest ten sprzedawca - http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi-Pad-Mipad-7-9-inch-16GB-Nvidia-Tegra-K1-Quad-Core-IPS-2048X1536/1941213029.html
Polecany już na forum. Pozostaje tylko liczyć na przychylne oko celnika...

ShutterStill
27-06-2015, 00:12
Cena 150$ jest nierealna za tego pada oryginalnego.
Ale jak chcesz to ryzykuj :-)
Są na aliexpres takie po 150$ ze znaczkiem mi :-)
Ja kupiłem za tyle oryginalny w pudełku z plomba i zdrapką co wygląda jak akcyza.

Wysyłka €0 ale czekałem 29 dni

RAF7705
27-06-2015, 00:33
Goldway jest ok.
Tylko ja patrzyłem na 64gb.

rychu_cmg
27-06-2015, 02:07
W wersji 16GB ile jest dostępnej pamięci do użytkownika po wygraniu polskiego softu?

Rafał_Sz
27-06-2015, 07:27
Przeniosłem tu Waszą dyskusję bo jak widzicie, mamy wątek o tabletach.

Slon
27-06-2015, 09:28
Dzieki, nie wiedziałem :)

Rychu - ok 12gb, ale jest gniazdo na karty.

RAF7705
27-06-2015, 10:31
No w sumie, też racja.
Skoro jest gniazdo na karty, to nie ma sensu kupować wersji 64gb.

Slon
28-06-2015, 14:24
A już pomijając cenę, napisz proszę coś więcej o urządzeniu. Ekran daje radę? Jak ta nakladka systemowa? Bateria?

ShutterStill
28-06-2015, 17:16
Jasny ekran z dobrymi kątami widzenia, choć powłoki antyrefleksowe mógłby mieć lepsze. Nakładka do przyzwyczajenia, wszystkie aplikacje instalują się na home screen 'ach.
Kupiłem zapląbowane więc bez Google service ale bez problemu można sobie wgrać i Google store działa tak jak na każdym innym andku. Bateria wytrzymuje mi 3x 1.5h filmy w podróży i jeszcze trochę zostaje (jasność prawie na maxa zwykle)

jo44
28-06-2015, 20:00
Kupiłem zapląbowane...
w folii bombelkowej?
:)

ShutterStill
28-06-2015, 20:11
w folii bombelkowej?
:)
?

PiotrekW
07-07-2015, 14:08
Szanowni!
Szukam taniego tabletu, który służyć ma wyłącznie do tego, aby w trakcie sesji (również plenerowej) móc podpatrywać swoją ulubioną galerię zdjęć, bądź też przeczytać jakiś zapisany wcześniej poradnik tudzież inny tutorial. Na tablecie nie chcę instalować aplikacji, nie chcę grać, nie chcę niczego prócz oglądania zdjęć czy odpalenia pdf’a. Poleci ktoś, coś?

Slon
07-07-2015, 15:46
Na ostatnich stronach wrzuciłem link do wydaje mi się ciekawego urządzenia, względnie taniego.

PiotrekW
08-07-2015, 08:16
Dzięki Slon za podpowiedź. Popatrzę co i jak...

Greg81
09-08-2015, 05:07
A co Polecacie do nawigacji i przeglądanie netu do 7' na win do np 500 zł?

MARS CooL
23-11-2015, 17:56
Zastanawiam się nad kolejnym tabletem dla syna (kolejny rozbity) - co kupić w wielkości najlepiej 8' ale może być większy?

M_B
23-11-2015, 18:10
Kup Dell Venue 8, miałem, spadł kilka razy i jest naprawdę mocny. Sprzedałem.

MARS CooL
24-11-2015, 01:33
dzięki, tylko myślałem o FHd (choć niekoniecznie) i 2gb Ram

M_B
24-11-2015, 11:28
On ma 2GB ram

MARS CooL
24-11-2015, 12:11
Te które są aktualnie dostępne mają 1GB a wcześniejszej wersji z 2GB nie mogę znaleźć

lukpiecz
11-02-2016, 23:52
Panowie a może ktoś ma i używa Acera B1-770?

piotereks
26-04-2016, 18:58
Witajcie.
W historii bycia na forum nie raz pytałem was drodzy Forumowicze o porady w tematach w sumie niezwiązanych z fotografia. Porady komputerowe chyba najczęściej.
chciałbym nabyć tableta - chciałem połączyć takiego co ma i modem i mini hdmi, ale nie udało mi się znaleźć.
Modem wewnętrzny co by włożyć kartę i hulać po necie w plenerze. Sam znalazłem dwa przykłady patrząc na pamięc ram jeden nieco lepszy , ten sam pierwszy prawie o 50% mocniejsza bateria/ to na czym by mi zależało/.
proszę o podpowiedz Was drodzy, który wybrać, na pewno ktoś z Was ma, miał lub uzytkuje podane przeze mnie przykłady.
moje przykłady -

http://www.euro.com.pl/porownanie.bhtml?p1=8232967102&p2=9443508957

amirez
26-04-2016, 20:19
Yoga. Spójrz na rozdzielczość. Mam takiego bez LTE. Bardzo dobra szybkość, ciut lepszy procesor. Tylny aparat robi nawet przyzwoite fotki. Dobry dźwięk - stereo. Różnica w gwarancji, ale można dopłacić, chyba nawet na 3 lata. Ja dopłaciłem 50 złotych za ubezpieczenie od upadku. Jak chcesz podłączyć pod telewizor to chyba można strumieniowo po wi-fi.

sufenta
26-04-2016, 20:25
nie kupuj zadnego- tablet to wielka komorka, ktora nie mozna dzwonic- mam ipoda (tak to sie chyba nazywa) i nie moge sobie jednej (waznej dla mnie) funkcji przypomniec, ktorej nie mialaby iphone.

Rafał_Sz
26-04-2016, 20:41
Ostatnio przeszedłem z Nexus 7 (2013) na Samsung Galaxy Tab S2 LTE i jestem bardzo zadowolony. Jedyne co było lepsze w Nexusie to dźwięk - miał mądrzej rozmieszczone głośniki. Natomiast z ekranem Super Amoled z Szajsunga może konkurować jedynie Retina z lepszych jabłcoków - jest fenomenalny.

piotereks
26-04-2016, 20:58
dzieki z pare odpowiedzi. Hm... metlik jeszcze większy. wynik 1-1-1. Powiem tak dla mnie raczej długość działania na baterii, szybszy procesor, będą priorytetowe w stosunku do aparatu/ nie będę korzystał/, głośników czy rozdzielczości. a może cos innego godne polecenia? chodzi o serfowanie w plenerze , dobry modem itp

J1
26-04-2016, 21:04
A moze takie cos...

Dell Venue 11 Pro (http://www.dell.com/uk/business/p/dell-venue-11-pro/pd?ST=dell%20venue%2011%20pro&dgc=ST&cid=41142&lid=1069631&acd=239715600720560&ven1=suCVuWl6O&ven2=e)

Z procesorem i3 daje rade.

Sam dlugo nie bylem przekonany do tableta, jednak idea posiadania PC w formie tabletu bardzo mi sie spodobala.

jurkarol
26-04-2016, 21:12
a takie z rysikiem i rozpoznawaniem pisma to sa? z rysikiem cienkim ostrym a nie taki mazakiem.

Davit
26-04-2016, 21:18
teclast x98 Air 3g świetny!!!!!

piotereks
26-04-2016, 22:08
Teclast wyglada rewelacyjnie.Dwa systemt do wyboru cos pieknego, minihdmi,kurcze fajny. Gdzie go nabyc?

- - - - kolejny post - - - - - -

A ten modem 3g, to niby jak ma lte na nim chodzic?

Davit
27-04-2016, 19:44
Wkladasz karte i tablet dziala jak telefon i masz gps. Tablet jest swietny dziala super plynnie i ma niesamowity ekran. Jak nie umiesz sciagnac z zagranicy to na allegro lub telchina ktos ci sciagnie. Moim zdaniem najlepsze co mozna dostac do 140 dolarow.

Sent from my m1 note using Tapatalk

piotereks
27-04-2016, 20:02
Davit ja wszystko rozumiem jak go zobaczyłem to gebe rozdziabilem. nie przypuszczałem ze na jednym tablecie i windows i android, ale te 3g w modemie? przecież teraz modem raczej LTe no nie? czy 3g to już nie przeszlosc. czy wg Ciebie modem 3G pociągnie sygnal LtE . raczej nie. Odpwiedz

Slon
27-04-2016, 21:38
Szczerze mówiąc, to niekiedy LTE działa wolniej od 3G... Wystarczy wieczór, większe miasto i jest słabo. A większe zbiorowisko ludzi w okolicy (stadion, hala itp.) to można zapomnieć o jakimkolwiek komforcie przeglądania sieci.
Jeśli nie ściągasz lub nie wysyłasz dużych ilości danych, to raczej nie poczujesz różnicy.

Rafał_Sz
28-04-2016, 11:01
No nie wiem. U mnie na wsi LTE nie schodzi poniżej 70-80 Mb/s, a to robi różnicę. Zwłaszcza, że BTS-y korzystają z innych częstotliwości i sposobu transmisji niż infrastruktura dla połączeń głosowych i 3G.

Slon
28-04-2016, 13:03
Dlatego napisałem, że w dużym mieście ;)
Gdy pojadę na podlasie do małego miasteczka (15 tys.), to zupełnie inna bajka i mam od 50 Mb/s w górę.

Rafał_Sz
28-04-2016, 13:22
Skleiłem tematy o tabletach.

GonzoG
28-04-2016, 13:36
Ja nie widzę potrzeby LTE. 3G chodzi z prędkościami do 40Mbps. Do przeglądania internetu, czy nawet ściągania w zupełności wystarcza.
Poza tym zasięg LTE mocno ograniczony.

piotereks
28-04-2016, 19:26
No dobra a wracając do sedna sprawy jak już Lte mamy omówione, to jaki lepszy wg was forumowicze, z tych co podalem w pierwszym watku?

Davit
28-04-2016, 20:28
Davit ja wszystko rozumiem jak go zobaczyłem to gebe rozdziabilem. nie przypuszczałem ze na jednym tablecie i windows i android, ale te 3g w modemie? przecież teraz modem raczej LTe no nie? czy 3g to już nie przeszlosc. czy wg Ciebie modem 3G pociągnie sygnal LtE . raczej nie. Odpwiedz
Tablet jest swietny, super szybki i szybko dziala.na wii fii oraz na 3G. Mam dwa jeden bez modemu drugi z modemem. Ekran retina jak w applach. Jedyny minus to brak automatyki jasnosci ekranu. Reszta super.

piotereks
30-04-2016, 07:23
Davit a sluchaj pisza ze W10 i Android sa po Polsku, to prawda? Mam jeszcze pytanko, przegladajac np interfejs, ustawienia to jest po polsku, angielsku, czy chinsku?

- - - - kolejny post - - - - - -

Nie wiem po co, teraz nie mozna tego watku znalezc.Skoro w dziale o komputerach moze byc zapytanie jaki krzeslo kupic do komputera, to czemu nie moze byc o tablecie?

Davit
30-04-2016, 11:42
Wszystko masz po polsku tlumaczone. Nie idealnie ale moj ojciec problemow nie ma. Nic lepszego nie kupisz niz teclast x98 air 3 w tym przedziale cenowym.

Davit
30-04-2016, 13:07
Sluchajcie dla nie wtajemniczonych. Obecnie produkty chinskie nie przeznaczone na rynki europejskie sa rownie jak nie lepszej jakosci niz nasze zachodnie. Wiekszosc elektroniki produkuje sie w Shenzen jak takie znane marki Apple, samsung, oraz Chinskie xiaomi,meizu. Jest jedna.zasada zakupow. Kupowac ich oryginalne marki przeznaczone na ich rynek a nie klony produktow zachodnich. Malo kto wie ale xiaomi, meizu, i inne sa jednymi z najwiekszych producentow smartfonow. Ja czytajac testy i opinie po sieci elektronike tyljo kupuje z tego kraju. Smartfony, tablety,drobne gadzety. Jak sie trafi to nawet cla nie trzeba placic. Przesylki sa w cenie produktu. Jedyna wada to ok miesiaca czekania. Na polskim necie sa osoby, ktore sprowadzaja do odsprzedazy wiec jak sie ktos nie zna to mozna w ten sposob kupic ale to juz ciut drozej. Jak szukasz naprawde dobrego tableta to teclast jest.swietny i mega szybki. Nie wspominam o procesorze intela, modemie i ekranie retina w duzej rozdzielczosci.

Boryszuk
15-07-2017, 22:16
A taki Amazonowy Fire HD to jak się sprawuje? Ekran, pamięć, szybkość? To dla dziecka pokomunijnego więc nic ambitnego na tym nie będzie.

manfred
15-07-2017, 22:47
Widzę że wygrywają podwójne systemy W10 i Android 6

wdhiz
16-07-2017, 11:29
Znajomy ma bodajże dualbootową Onda V820w kupioną za grosze (cashback, zniżki itp). Nawet sobie chwalił. Z wad - brak GPS (używam tabletu jako mapy turystycznej) i bardzo mało miejsca na dane. Brak GPS to akurat cecha charakterystyczna tabletów dualboot.

Windy na tablecie/telefonie brakuje mi właściwie tylko z jednego powodu - nie potrafię znaleźć na Androidzie jakiejś sensownej poczty zbliżonej funkcjonalnością do Mozilli. Samodzielne tworzone foldery/filtrowanie wiadomości. Mogę zrobić konto IMAP i stworzyć te foldery na serwerze, ale wtedy powiadomienia z fejsa wariują.

bryk77
04-12-2018, 09:34
Amazon Fire HD 10 (https://www.amazon.co.uk/Amazon-Fire-HD-10-Tablet-With-Alexa-Hands-Free-1080P-Full-HD-Display-32-GB/dp/B01J6RPH46) - nie polecam. Kupiłem w promocji na Black Friday za 99GBP. Cena dobra, ale zwracam tablet do sklepu. Na tyle zakupów jakie poczyniłem na amazonie to będzie mój pierwszy zwrot.
Brak wielu aplikacji w sklepie amazona, z których korzystam, łatwo przypadkiem ekran przygasić, lagowanie i ogólnie jest jakiś wolny.

Reglas
20-12-2021, 20:23
Tak myślę nad Xiaomi Pad 5 pod kątem oglądania zdjęć dlatego że mam telefon xiaomi i uzyskuje identyczny efekt jak na monitorze.
Jestem zadowolony z tego co widzę. I myślę nad tabletem bo większy ekran i można lepiej oglądać zdjęcia.
Jak myślicie ma to sens?