Witam, szukam jakiegos nie drogiego (do mnw $300) szerokiego szkla do nikona d80. Myslalam o 18-70mm. Moze macie jakies lepsze propozycje?
Szukaj
Witam, szukam jakiegos nie drogiego (do mnw $300) szerokiego szkla do nikona d80. Myslalam o 18-70mm. Moze macie jakies lepsze propozycje?
Nikon
18mm na crop'ie to nie jest szeroko, na dole "każdy milimetr" daje olbrzymią różnicę, mimo wcześniejszego używania "kalkulatora" pola widzenia byłem w szoku po przejściu z 18 na 17mm. Minimalnie podnosząc budżet spokojnie znajdziesz używaną S10-20/4-5,6
Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX
W stopce u Koleżanki widzę też D60, a jeszcze nie słyszałem o Tokinie w której AF działa z tym korpusem![]()
Sa dwie wersje. Nowsza (podobno ma nawet poprawiona optyke) ma tez silnik.
To taki obiektyw ci teraz potrzebny? Nie jest zly. W pewnych warunkach mocno aberruje, ale nie ma tragedii.
Moze byc tez sigma 10-20.
Nie wiem jednak, czy 300$ wystarszy.
Pioter m, po co ten sarkazm
Tak się już przyzwyczaiłem do swojego D60, że nie zauważyłem, ile to czasu minęło - i że w tym czasie nawet Tokina mogła zauważyć, że poniżej korpusów ze śrubokrętem jakieś modele Nikona jeszcze istnieją (np. w teście na Dpreview są jeszcze stare tabele, gdzie Tamronów są tylko 4 modele, a Tokiny żadnej).
Sorry, że chciałem Koleżankę uszczęśliwiać na siłę![]()
absolutnie polecam Sigmę 10-20. Jeśli nowa przekracza budżet, to bierz używkę. Szkło mega fajne. Jak lubisz szerokości, to nic lepszego nie znajdziesz
Mamiya + Sony
Skontaktuj się z nami