Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Ukradli d700

Domyślnie Ukradli d700

Witam,
    Jeśli to offtop to przepraszam, ale w dziale z ogłoszeniami szuka się fotografa.

Anyway. Dzisiaj. 19/06/2011. Pod stodołą. "Na Opone", zarabali mi plecak. a w plecaku:
    d700 - ns 2037521
    24-70/2,8 nikkora - ns 365254
    MB-d10 - ns 2166606
    50/1,4 nikkora - ns 6128633

dodatkowo w plecaku był
    Rolleiflex sl66e
    Sekonic l-208
    Polaroid sx-700

Parę sztuk fuji 400, parę portr kodaka itd.

Jakby ktoś coś słyszał to proszę o kontakt.
    [email protected]
    605 372 362

Domyślnie

bezczelność złodziei nie zna granic...

Ciekawe jak długo obserwowali...

Domyślnie

tak podeszli i zabrali?
    pytanie czy zostawiłeś plecak i udałeś się w nieznanym kierunku czy doszło do konfrontacji ze złodziejami?

Domyślnie

napisał że na oponę.. Kolesie upatrują ofiary, za pomoca małej rurki przebijają oponę i powietrze schodzi powoli, jak ofiara się zorientuje to się zatrzymuje i otwiera bagażnik a ktoś wtedy zabiera plecak.

Domyślnie

Współczuję Konradowi, też miałem podobny przypadek, zeszło mi powietrze po przejechaniu ok. 1km od Stodoły. Na szczęście stanąłem na zatoczce przystanku, na którym było wielu ludzi. Ale i tak facio jakiś się bezczelnie kręcił koło auta! Byłem czujny i szybko zmieniłem koło, choć nie skojarzyłem wtedy ze sprzętem foto, który wiozłem i z metodą na oponę... Warto by namierzyć tych skur...kojadów...
    PS. Wiem to na pewno, bo wulkanizator dziwił się przebiciu bocznemu (podejrzewał niemiłego sąsiada ), oponę musiałem kupić nową...
    Ostatnio edytowane przez Nikonamający_na_7 ; 19-06-2011 o 21:20
    70F,D70s,D700,P7000,D7100, szklarnia N z gwintem na filtry 77 i inne graty (w tym m.in. SB700)

Domyślnie

Mnie tylko, pomijając całe oczywiste współczucie, zastanawia - po kiego wozicie swój sprzęt na giełdę?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Mnie tylko, pomijając całe oczywiste współczucie, zastanawia - po kiego wozicie swój sprzęt na giełdę?
    Sytuacja na pewno bardzo nieprzyjemna dla poszkodowanego i nie ma juz co mu dokuczać. Jednak odnosząc się do tego co napisał ekonet dodam jeszcze, że widzę sporo osób, które lubią zabierać ze sobą bez specjalnego uzasadnienia cały sprzęt. Dzieje się to przy okazji targów w Łodzi lub wspomnianej giełdy, lub spaceru fotograficznego po miescie, gdzie niestety złodzieje tylko czekają na stosowny moment.
    Życzę żeby sprzęt się odnalazł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta
    napisał że na oponę.. Kolesie upatrują ofiary, za pomoca małej rurki przebijają oponę i powietrze schodzi powoli, jak ofiara się zorientuje to się zatrzymuje i otwiera bagażnik a ktoś wtedy zabiera plecak.
    dlatego mam odłączony centralny zamek na bagażniku ,tylko kluczyk...., bo na światłach tak samo mogą zawinąć to co jest w środku.
    Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semati Zobacz posta
    dlatego mam odłączony centralny zamek na bagażniku ,tylko kluczyk...., bo na światłach tak samo mogą zawinąć to co jest w środku.
    Zawsze zamykam auto od środka. Zwłaszcza od czasu, jak znajoma kilkanaście lat temu dostała w paszczę na skrzyżowaniu i zrabowano jej torebkę.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Zawsze zamykam auto od środka. Zwłaszcza od czasu, jak znajoma kilkanaście lat temu dostała w paszczę na skrzyżowaniu i zrabowano jej torebkę.
    A nie boisz się, że w wypadku będziesz potem zakleszczony i dużo czasu minie zanim sobie ratownicy poradzą z dotarciem do ciebie nożycami?
    Bo ja tego się boję i nigdy nie zamykam się od środka.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów