Close

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 88

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    ekhm... dzieki - to jest tak inne od pentaxa ....ale dzieki za pomoc (swoaj droga w polskim menu pentaxatez siegubilem )
    a z waszych doswiadczen ktory profil jest najbardziej "plaski" i neutralny ?
    Na ogół używam Fuji Velvia - do ściągnięcia z tej strony
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    a z waszych doswiadczen ktory profil jest najbardziej "plaski" i neutralny ?
    Poradziłeś sobie z tymi profilami? W tym linku co Ci podałem naprawdę jest to łopatologicznie wytłumaczone
    Ja używam D2x mode2, skóra ludzka wydaje mi się w nim najbardziej naturalna..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Na ogół używam Fuji Velvia - do ściągnięcia z tej strony
    fajna strona. Ale Velvia (slajd) nie jest bynajmniej materiałem o charakterystyce płaskiej i neutralnej, więc pewnie profil o takiej nazwie też nie będzie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

ilu uzytkownikow tyle odpowiedzi

ja sie przychyle do zdania o DX2 mode II

jesli chodzi o ludzi dosc przyjemnie wychodzi tez DX2 mode I

fajna strona. Ale Velvia (slajd) nie jest bynajmniej materiałem o charakterystyce płaskiej i neutralnej, więc pewnie profil o takiej nazwie też nie będzie.
    no wlasnie, jesli juz to raczej Astia by bardziej w te klimaty podchodzila

Domyślnie

Jak będę w domu to sobie sprawdze te profile z tego linka...
    A może jeszcze jakieś strony z profilami ktoś zna? Podawać mi tu, ino gibko

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

A mnie korci zrobić ankietę ilu userów zaawansowanych aparatów wrzuca sobie te profile i potem rejestruje w JPG ?
    A ilu rejestruje w rawach ?
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 28-11-2008 o 14:03

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zgadzam się, dlatego napisałem jedynie co mam ustawione jako "default", a link podałem po to aby ewentualni zainteresowani wybrali sobie te profile, które im najbardziej pasują.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    A mnie korci zrobić ankietę ilu userów zaawansowanych aparatów wrzuca sobie te profile i potem rejestruje w JPG ?
    A ilu rejestruje w rawach ?
    Ja jeśli robię jakieś imprezy, sport etc... to tylko RAW. Ale jak np. pstrykam synkowi w mieszkaniu fotki to w jpg.

A teraz OT (nie mogę się powstrzymać).
    Robin, ten z avatara to Ty? Na starym avatarze wyglądałeś jakbyś miał z 60 lat, a tutaj jak młodzieniaszek
    koniec OT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ja jeśli robię jakieś imprezy, sport etc... to tylko RAW. Ale jak np. pstrykam synkowi w mieszkaniu fotki to w jpg.
    Ja wręcz przeciwnie
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Robin, ten z avatara to Ty? Na starym avatarze wyglądałeś jakbyś miał z 60 lat, a tutaj jak młodzieniaszek
    koniec OT
    Tak to moja facjata aktualna.
    A dzięki dzięki za szczerość. Trochę latek mam więcej od Ciebie, ale do emerytury strasznie daleko dziś sie wydaje.
    Jak się rejestrowałem na forum to nie zauważyłem żadnego ograniczenia dla trochę bardziej dorosłych.

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów