Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 88

Domyślnie szklarnia do d700

Wiem ze temat walkowany w roznych "wersjach"
    przeszukalem forum i nadal mam watpliwosci - biora sie one z braku kasy niestety
    Docelowo :
    d700
    14-24 2.8 ( 14 2.8 - jest mniejszy ale podobno troszke mniej ostry?) - generalnie wole mniejsze szkla
    85 1.4
    50 1.4
    a jako spacer zoom 35-70 2.8

niestety co do tele to nie mam pojecia ale to jest sprawa "na pozniej" (jakas stalka 200mm )

no jak podliczam .....
    chcialem d700 wziac na kredyt ale to co oferuja banki i rozne "systemy ratalne"
    no ale dosc o tym
    wersja budzetowa (na poczatek)
    d700
    50 1.4
    85 1.8
    35-70 2.8
    calosc ok 10.500zl
    tylko...tak naprawde niewiele wiem o tym jak pracuje ten 35-70 2.8 na cyfrze (czytalem watek o szklach) i generalnie pomijajac wakacje nie uzywam zooma.
    d700
    50 1.4
    85 1.8
    35 2.0
    ??? - znowy na temat tego 35 na cyfrze wiem niewiele - na analogu podobno bardzo zacne szklo - jezeli tak jest to analogicznie do tego co mam w pentaxie tez powinno byc ok...
    wiem ze nikt za mnie nie podejmie decyzji

dodatkowo z awtku "obok" gdzie facet zamiescil fote z d300 widze wyrazna linie na krawedziach - pomiedzy ciemna partia obrazu a niebem - takie "kfiatki" to ja mialem na pentaxie istD pare lat temu !!!!???? (chodzi o krawedz drzwi i nieba)

w przypadku szklarni chodzi tylko o d700 - ciezko znalezc sample z 35 2.0 ( znalazlem tylko na f 6.3 i f11)
    a w przypadku 35-70 2.8 - zero
    Ostatnio edytowane przez fafniak ; 23-11-2008 o 09:55

Domyślnie

ehhh - pomylilem zakladki -mozna prosic o przeniesienie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    35 2.0
    ??? - znowy na temat tego 35 na cyfrze wiem niewiele - na analogu podobno bardzo zacne szklo - jezeli tak jest to analogicznie do tego co mam w pentaxie tez powinno byc ok...
    wiem ze nikt za mnie nie podejmie decyzji
    Używam 35/2 z D80 i D700. Bardzo dobrze spsiuje się na cyfrze, a na pełnej klatce (d700) to już w ogóle wypasik szkiełko

Domyślnie

a na twoej oko przy2.0 lub ellkim domknieciu taki portrecik "sytuacyjny" troszke szerszy moze niz polzbliznie (bąbel za stolem czy cus...) i umieszczony troche blizej krawedzi kadru - daje rade? (mam nadzieje ze jasno napisalem ?)

Domyślnie

- ciezko znalezc sample z 35 2.0 ( znalazlem tylko na f 6.3 i f11)
    http://pl.pixel-peeper.com/lenses/?l..._max=2.8&res=3

Tez mysle o kupnie D700 i szukam czegos szerokiego jasnego pod FF -14-24 to za drogie dla mnie
    D700/D70/N14-24 2.8/N 35 1.8/N85 1.4/N70-200 2.8/SB-900/
    fotografia slubna rzeszow

Domyślnie

a na twoej oko przy2.0 lub ellkim domknieciu taki portrecik "sytuacyjny" troszke szerszy moze niz polzbliznie (bąbel za stolem czy cus...) i umieszczony troche blizej krawedzi kadru - daje rade? (mam nadzieje ze jasno napisalem ?)
    Szczerze? Nie bardzo zrozumiałem co napisałeś

Domyślnie

ehhh - pomylilem zakladki -mozna prosic o przeniesienie ?
    Można
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Szczerze? Nie bardzo zrozumiałem co napisałeś
    hmmm
    to podam dwa/trzy linki
    http://www.pbase.com/fafniak/image/86042262
    http://www.pbase.com/fafniak/image/80653730
    http://www.pbase.com/fafniak/image/88526742

chodzi mi o tego typu kadry

dzieki za przeniesienie

Witusch
    Gość

Domyślnie

Fafniak z tego co sie juz zorientowalem, to niestety Nikkor 35/2 nie jest tak miodny jak FA 35/2, a juz na pewno nie tak ostry na pelnej dziurze. Ale z drugiej strony FA 35/2 byl wyjatkowo udanym szklem i gdyby byl jeszcze pol dzialki jasniejszy, to Pentax zapewne nie zarobilby zbyt wiele na Ltd 31. Tym niemniej ze szkiel AF do Nikona FX nic innego nie znajdziesz, wiec wybor jest raczej nie tyle prosty, co wogole go brak

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów