No dobra.. to po koleiNie chcialem wzniecac wojny.. po prostu pojawia sie masa takich postow.. ludzie chca wszystko, zaraz, natychmiast i najlepiej zeby za darmo...
Ale mysle po tym jak pytasz ze faktycznie poszperales, poszukales i przede wszystkim liczysz na konkretne rezultaty... postaram sie podpowiedziec to i owo
![]()
- to szkielko - 17-55 moim zdaniem do tego zastosowania to przesada... szkoda inwestycji no i do malych przedmiotow lepiej miec szkielko makro... tu bym polecil nikkora 105 makro - no ale z kolei to stalka jest... ja makro gadzety foce sigma 17-70 2.8-4.5 i zyjeI musze powiedziec ze zadowolony jestem
- swiatlo - te zarowki... moim zdaniem moze byc malo... ja bym poszedl w strone blysku ale ty niech sie koledzy studyjni wypowiedza... stale swiatlo ma to do siebie ze jesli nie kosztuje majatku to zazwyczaj jest go za malo albo za cieplotrudniej tez toto rozproszyc zeby kalki albo softboxa nie spalic
- do Twojego zestawu dolozylbym jeszcze cos czym mozna odbijac swiatlo... blenda na przyklad, kawalek styropianu, czarny karton... ten ostatni pozwala wytlumic odbicie i np odtrzymac ciemne krawedzie na szklanych przedmiotach...
-puszka - tak jak kolega poprzednio - ja bym bral niskie iso do blysku i do studia... a wiec w tym przypadku 80-ka... albo 200-ka - w cenie podobnej teraz pewnie jak 90-ka
No coz... mam nadzieje ze troszke pomoglem![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami