skoro wiesz ze nie jest potrzebne o po co pytasz?
owszem jest potrzebne. jak napisal jacek przy studyjnych lampach sb900 to swieczka
nie jestem ci w stanie powiedziec ile musisz miec Ws zeby fotografowac z reki na przyslonach ktore dadza ci glebie ostrosci na calosci obrazu. zapewnie kilka tysiecy Ws.- wiesz z poprzednich postów, jeśli je przeczytałeś jakie zlecenie realizuje - badz wiec uprzejmy odnieść się troche precyzyjniej do sprzętu w który powiniem się zaoptrzyć celem realizcji fotek "z ręki" i mozliwie wysokiej przysłonie
dokladnie tak jak napisalem - jak najwiecej. jak masz 5 to super jak 8 to jescze lepiej. w sumie wg mnie 5-6 to minimum by miec pelna swobode.- jak rozumieć "jak najwięcej" w odniesieniu do ilości lamp - przy fotografii bezcieniowej na stole ?
wybacz ze nie sledze towjego watku z wypiekami na twarzy. pisales o d200/d80 i 105tce. skoro zmieniles to na d300 i 17-55 to sie teraz mecz- nie mam obiektywu 105 - pisałem już kilkakrotnie, kupiłem ostatecznie 17-55 f2.8 Nikkora
- kupiłem D300 nie D80
17-55 na penwo bedize ci trudniej uzyskac dobre efekty niz 105tka. ale oczywiscie sie da.
co do twoich linkow do lamp - swoje zdanie o quantuumach wypowiadalem wielokrotnie. rownie czesto jak czesto wypowiadali sie uzytkownicy zachwyceni jakoscia i tanioscia tej marki.
i ponownie moge napisac - kolejnosc jakosci lamp jest bardzo prosta (i jest to rowniez kolejnosc cenowa)
- jakakolwiek chinszczyzna rozniaca sie od siebie jedynie kolorem lub napisem na obudowie(a quantuum nie nalezy tu imho do najlepszych)
- nic
- rodzima produkcja elfo, markoflash (polskie sunboxy umieszczamy w poprzedniej grupie)
- elinchrome, hensel, bowens, multiblitz
- bardzo dlugo nic
- broncolor, briese lichttechnik
- bardzo dlugo nic
- profoto
kupujesz taki sprzet na jaki cie stac i starasz sie wycisnac z niego 120% mozliwosci jak zaczyna brakowac kupujesz nastepny.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami