Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32
    Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Domyślnie

Ano nie ma...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    Czyli nie ma szansy na to żebym sobie nagrał np taką akcję: zmniejszenie, wyostrzenie, ramka + podpis i dawał to do każdego zdjęcia które wklejam do netu ?
    Marną namiastką będzie obsługa automatyczna, ale tam chyba tylko dwie pierwsze opcje zrobisz, w sumie nie sprawdzałem za bardzo

Możesz też nagrać sobie na pełnym PS i jeśli użyte funkcje będą działały w elements to akcja będzie działała
    Ostatnio edytowane przez Tr0n ; 09-11-2008 o 01:03
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Ech, a google już obchodziło 10 rocznice działalności
    Prosze, na tacy
    Sebastianie, napisałem, że na forum znaleźć nie mogę, a nie w googlach Google wypluły mi od razu satysfakcjonujące wyniki, niemniej - dziękuję
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avallardi Zobacz posta
    ACR jest standardowo dołączony do Elements'a. Jak masz "zbyt nowy" aparat, którego ACR (sprzedawany w wersji pudełkowej) nie obsługuje, to nie ma problemu: Adobe udostępnia za darmo kolejne wersje do ściągnięcia.
    Tyle że to jest chyba jakiś okrojony ACR? W Elements 7 przynajmniej... Tylko trzy zakładki - Basic, Detail, Camera Calibration.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axer Zobacz posta
    Sebastianie, napisałem, że na forum znaleźć nie mogę, a nie w googlach Google wypluły mi od razu satysfakcjonujące wyniki, niemniej - dziękuję
    Na Forum pisałem o wtyczkach i dodatkach i podawałem gdzie można pobrać http://www.dfv.pl/dodatki_elements cały wątek o tym http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=67887&page=3
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Tyle że to jest chyba jakiś okrojony ACR? W Elements 7 przynajmniej... Tylko trzy zakładki - Basic, Detail, Camera Calibration.
    Tak, jest to niestety okrojony ACR. Kiedyś nawet próbowałem go "usprawnić" ale nie mam odpowiedniej wiedzy i nie udało mi się.
    pozdrawiam Sebastian

Miasto

Domyślnie

Okrojony jest, to fakt. Ja mam w Elements 6 tylko dwie zakładki i pracuje mi się świetnie. Mam tam wszystko czego potrzebuję żeby obrobić NEF'a.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Powiedz mi gdzie jest w tym CorelPSP opcja zaznaczenia obszaru według proporcji np 3:2
    Masz na myśli funkcje CROP czy SELECTION?

W CROPie masz w presets możliwość wyboru np. proporcji '10cm x 15cm'.

W SELECTION niestety nie, przynajmniej w mojej wersji. Ale - to '10cm x 15cm' powyżej (dla cropa) jest zdefiniowane jako makro - który pewnie można podejrzeć i przerobić, aby działało z SELECTION.

Trochę OT, więc jak chcemy dalej to proponuje nowy wątek albo na PM.

Pozdr.,
    GSK

D-80 | 18-135 | 50 1.8 | 85 1.8 | 2x SB-600 | Velbon | Lowepro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    Czyli nie ma szansy na to żebym sobie nagrał np taką akcję: zmniejszenie, wyostrzenie, ramka + podpis i dawał to do każdego zdjęcia które wklejam do netu ?

niektore akcje mozesz sobie stworzyc w normalnym photoshopie i przeniesc je potem do elements, ale nie wszystko tak sie da
    pogoogluj

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luxius Zobacz posta
    a poza tym jest tez cos po polsku, choc to nie to samo co podane wczesniej ksiazki.
    http://www.wysylkowo.pl/product_info...ducts_id=21102

Od kilku lat używam Elements 2.0. W czerwcu dokupiłem sobie Elements 6.0 PL i teraz pracuję na obu.

Mam tę książkę do której podajesz link.
    Niestety jest to kompletna porażka i to do kwadratu. Najgorsza książka do Photoshopa Elements (spośród aż sześciu jakie wyszły po polsku) jaką widziałem i, niestety, kiedyś nabyłem. Odradzam wszystkim. Nie sprzedaję jej nawet, bo nie chcę, żeby ktoś się naciął i był rozczarowany. Dziwię się wręcz jak można coś takiego dopuścić do druku. Ale na opał będzie w sam raz.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów